YAY(23 Kasım-21Aralık)(aylık burç yorumları)

Grup: Ateş/erkeksi/değişken

Yönetici gezegen: Jupiter 

Mitolojik Yöneticisi:Felsefe ve diller tanrısı Jüpiter

Sembolü:Sentor ( Elinde yayla ok atan yarı insenyarı at mitolojikbir varlık )

Şanslı sayısı:3

Şanslı günü:Perşembe

Yönettiği Ev:9.ev

Karşıt burcu :İkizler

Hayvanları:At geyik, tavus kuşu,köpek

Şehirleri:Nottingham,stutgard, toledo,sydney,Köln,Toronto,budepeşte, Napoli

Meslekleri: Tur rehberi,yönetici,avukat,veteriner,bilim adamı,filozof,  

Renk: Turkuvaz,mor

Değerli taş: Firuze, mavi topaz,turkuvaz, lapis

Metali:Kalay

Renkleri:Koyu Mavi,mor,menekşe moru

Kokuları:Nergis, menekşe,zambak

Çiçekleri:Leylak,mor menekşe,karanfil,kırmızı gül

Otları:Hodan,ardıç,nane,anason, adaçayı,karahindiba,ökseotu,

Ağaçları: Meşe,huş,ıhlamur,dut,kestane,dişbudak,şekerkamışı,badem kayısı

Baharatları:Safran,köri

Yiyecekleri:Çeşitli ülkelerin kendine has yemekleri
 
KİŞİSEL ÖZELL,İKLERİ:
Kavrama yetenekleri gelişmiş olduğundan becerikliliklerinin de katkısı ile ele aldıkları her işte, özellikle ciddi işlerde ve felsefe konularında başarılı olurlar. Bu nedenle Yay Burcunu tanımlayan sözcük 'Görüyorum' dur. Yay burcu insanları içtenlikleri ve iyimser yaşam görüşleri ile tanınırlar. Gençliklerinde dikkatsiz, heyecanlı ve geleneklere aykırı davranışlar içinde olsalar da, geçmiş yanılgılarından en çok ders alan kişiler bu burçtan çıkar. Özgürlüklerine aşırı düşkün, patavatsızlık derecesinde pratik insanlardır. Yay'ların yaşam çerçeveleri herhangi bir şekilde kısıtlandığı zaman, içsel bir biçimde alt üst olurlar. Akılsızca risklere atılırlar. Yayların hayatı yeniliklere olan merakları ile karakterize edilebilir. Bilmedikleri şeyleri araştırıp, keşfetmeyi severler. Yaylar çok yönlü ve ayni anda ilgilenebilecekleri birkaç konu olduğunda mutlu olan kişilerdir. Kendilerini yorgun hissediyorlarsa, o konudan sıkılmış demektir. Özgürlüğüne düşkün ve bağımsız Yay insanları ile anlaşmak  kolay değildir. Hayata bakış açısı farklı olduğu için ütopik düşüncelerin insanı olmakla suçlanabilir. Oysa, onun kadar 'yaşam felsefesi' tutarlı insana az rastlanır. Tek suçu, her şeyi  kolay öğrenmek ve hızla pratiğe geçirmektir.  Onun yanında hep geri kaldığınızı hissederek, suçlama gafletine düşerseniz  vay halinize. Özgüveni  yüksek Yaylarla, bir arada yaşamak oldukça zevklidir.

FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ
 Uzun boy, ince ve yağsız beden, çekici bir yüz, kahverengi saçlar, pembe-beyaz tenleri vardır. Kendilerine daima güvenen ve iyimser yüzleri bakışlarına yansımıştır. Parlak ve çekici bir gülümseyiş şekilleri vardır. Sıra dışı ve farklı giyinmekten hoşlandıkları için, onları fark etmemek mümkün değildir. Çocuksu yapıları ile asla büyümezler.

KADINLARI:
Yay kadınlarını, dağınık saçları, sempatik gülüşleri,seksi kalçaları ile tanıyabilirsiniz.Genelde dış görünüleri ile pek ilgilenmek istemezler. Büyüsler bile bir çocuk gibi davranırlar. Öğrnecilik yıllarındaki gibi davranmaktan hoşlanırlar.Neşeli ve uçarcasına yürürler. Kendilerine olan güvenleri çok gelişmiştir.Yay kadınalrı oldukça dikkat çekicidirler.Makyaj yapmayı sevmedikleri için, gelişigizel giyim ve doğal güzellikleri onları diğer kadınlardan farklı kılar.Başları daima dik olan yaya kadınları adeta özgürlük çığlıkları atarlar.Macera tutkunudur. Dünyayı dolaşmak ve yeni ansanlar tanımak en büyük tutkularıdır.Kimsenin hakkında kötü düşünmeyen iyi kalpli insanlardır. Açık iyimser ve iyi niyetlidir. Anı yaşamayı sevdiği için, erkeğin ona önderlik yapmasından hoşlanmaz.Evlilik onun için önemli değildir. Zaten onu anlayacak erkek modeli yoktur fakat iyi niyetli olduğu için ilahi bir güç daima yanında olacaktır.İyi bir anne olmayı öğrenmesi zaman alır. Çocukları ile anne olmaktan çok abla gibidir. Bu idealist kadın maddi özgürlüğünü genç yaşlarda kazanmak ister. Oldukça çalışkan ve iş disiplini mükemmeldirler. Sempatik tavırlarıyla daima çevresinin gönlünü almasını bilirler. Çevrelerinde daima sevilirler.

ERKEKLERİ:
Asla kıskanç olmayan bu erkekle sakın evlenmeyi düşünmeyin. Çünkü ömrünüzün bir çoğunu yalnız geçirmek zorunda kalabilirsiniz.Yay erkeği büyük bir kumarbaz, maceraperest, filozof ve gezgindir. Yakışılı ve esprili bir yay erkeği ile birlikte olmak her kadını harcı değildir. Neşeli ve yaşamla bu kadar barışık bir kişiyi bulmak çok zordur. Sürekli seyahat eder ve dünyanın her yerinde bir çok dostları vardır. Ruhları yeni doğmuş bir çocuk kadar saf ve temizdir.Çevrelerinde her türlü aktiviteye duyarlı oldukları için, onları her an her yerde görebilirsiniz. Özgürlük duyguları onların vazgeçilmez bir parçalarıdır.Bir yay erkeği ile yaşamak çok kolay görünse de çoğu kez ilişkileri olumsuz biter. Çünkü bağlanma iç güdüleri çok zayıftır. Karşı cinsin baskısı onun ilişkisinden çabuk uzaklaşmasına neden olur. Çok iyi bir babadır.Yaşam boyunca çocukları ile arkadaş gibi olurlar. Onların hiçbir isteklerine hayır demezler ve kendilerine güvenen güçlü çocuklar yetiştirirler.

YAY ÇOCUKLARI
Yay çocukları için hayat gülmek , takla atmak ve neşelenmek demektir. En çılgın oyunlar onlardan çıkar. Yaşamı böylesine tersinden ve delice yaşamak için gerçek anlamda bir yay çocuğu olmak gerekir. Konuşmayı çok çabuk öğrenirler ve sonra da büyükleri bunaltan sorularla karşılarına çıkarlar. Çevresinde ki her şeyi merak ederler. Sizi “Yeter artık” diye bağırtacak kadar, çileden çıkartabilir. Fakat öylesine sevimlidir ki..sonunda kahkahalarla gülersiniz.Yalnızlıktan hoşlanmayan yay çocukları sık sık evlerine arkadaşlarını çağırırlar. 
Çok zeki olan bu çocuklara her şeyi bir kere söylemeniz yeterlidir. Sadece disiplinli bir şekilde ders çalışmazlar.Alış verişten müthiş keyif alan bu çocuklar istediği her şeyi size aldırmakta başarılıdır. Ona hayır demenin bir anlamı yoktur. Çünkü o, kafasına koymuşsa kesinlikle yaptıracaktır.

YAY ÜNLÜLERİ:
 Azra Akın Woody Allen; Ludwig van Beet hoven, Walt Disney, Mark Twain, Kirk Douglas, Frank Sinatra, Jane Fonda, Mehmet AIi Birand, Zeki Müren, Winston Churchill, Gustave Flaubert, Edith Piaf, Merve İldeniz,. Tülin Şahin, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik, Gülşen Bubikoğlu, Ediz Hun, Güzide Kasacı, Sertab Erener, Onno Tunç İbarahim Kutluay 

AYIN  GEZEGEN HAREKETLERİ:
23 Kasım’da Güneş Yay burcuna geçiyor. Özgürlük duygularımızı ortaya çıkaracak. Enerjimiz yükseliyor. Şifacı yönlerimiz ortaya çıkacak. Mistik konularla ilgili çalışmalar gündeme gelecek.  23 Aralık’ta  yeni ay Oğlak’ta doğacak. İsteklerin büyümesi ve coşkuların artışı olarak görebiliriz. Sosyal ortamların ve bol eğlencenin yoğun olduğu bir dönem. 13  Aralık’a kadar  Merkür Yay burcunda ilerleyecek. Ev almak istiyorsak, bu dönemin avantajlarınızı doğru bir şekilde kullanmalıyız. Maddi konularınız üzerinde özenle durmalı ve hesaplarımızı dikkatli bir şekilde planlamalıyız. 18 Aralıktan sonra,Merkür  Oğlak burcuna geçecek. Çalışkanlık ve disiplin verecek. Enerjimizi yükseltiyor. Maddi konulara daha fazla ağırlık vereceğiz. Eski dostlar ve eski arkadaşlıklarla ilgili birliktelikler gündeme gelecek. Bazılarımız eski duygularını abartabilirler. Devletler arası konular, kurumsal iletişimlerde yaşanacak pürüzler ortaya çıkacaktır.4 Aralıkta Mars Kova burcunda. İdealist davranacağız.  toplumsal hayatımız da hareketlenme var. 24 Aralıkta tam ortalam üç yıl kalacak olan Satürn Yay burcunda yolculuğuna başlayacak.
KOÇ
İŞ
Özellikle, yeni bir anlaşmanın eşiğindeyseniz; şartlar büyük bir olasılıkla sizin inisiyatifinizde belirlenecek. Çok yoğun ve sizin lehinize olan iş aktiviteleri sonucunda kazancınız artacak. Maddi olanaksızlıklar nedeniyle şimdiye kadar sonuç alamadığınız işler, bu dönemde olması gereken yerine ulaşacak.
Plüton toplumsal evinizde ileri hareketini yapıyor. Kozmik güç gereken her türlü gücü ve imkanı size sunacaktır. Bu dönemde inatçı ve taviz vermeyen bir yapı sergileyeceksiniz. Kendinizi kanıtlamak adına başlatacağınız çalışmaların size kazandıracağı prestij  oldukça yüksek olacak. Toplumsal olaylarda etrafınızı kolayca etkileyeceksiniz. Bir çok olayı zincirleme bir şekilde kafanızda birleştirecek, kendinizi ifade edecek konuların altına imza atacaksınız. Bu dönemde kendinizi bile yargılayabileceksiniz. Anneniz ve babanızla ilgili önemli, sizi mutlu edecek olaylar yaşayacaksınız. Belki de babadan kalan bir işyerini siz işletebilir ve kendinizin patronu olursunuz. Politikaya atılmak isteyenler için, olumlu dönemlerdesiniz.
Gireceğiniz topluluklarda karşılaşacağınız kişilerden etkilenmeniz ve marjinal dostluklar peşinde olmanız, size hareket kazandıracaktır. Fakat yine de tedbiri elden bırakmamalısınız. Tartışmaların ve kırıcı konuşmaların olabileceği ortamlardan uzak kalmalısınız. ; Planlarınız uygularken, kibar, ince, zarif fakat ısrarcı bir şekilde davranacaksınız. Çevrenizde size karşı çıkanlara da yumuşak bir şekilde karşı koyacaksınız. Enerjiniz, çevrenizi etkileme konusunda sizi atağa kaldırıyor. Odaklaşacağınız konularda başarılı bir çalışma içine gireceksiniz..
AŞK
10 aralık tarihine kadar ilgin. Durumlar söz konusu.. Venüs ve Merkür ; 9. evde (seyahat, felsefe ve uzak yolculuklar evi) bulunacaktır. Olumlu düşünceler içinde hareket etmenizi sağlayan etkenler üzerinde yoğunlaşacaksınız. Zevkli seyahatler sizi daha anlamlı kılacak. Çevrenizde beğenilecek ve arkadaşlarınızla güç birliği içinde olacaksınız. Ruhsal anlamda kendinizi güçlü hissedeceğiniz bu ay, eğlenceli ve sizi oyalayan yolculuklar da gündeme gelecektir. Yolculuklarda ilginç fikirleri paylaşacağınız kişilerle arkadaşlık edeceksiniz. Dikkatinizi çeken insanlarla farklı fakat arzuladığınız ortamlarda bulunacaksınız. Yıllardır istediğiniz düşleri gerçekleştirebileceksiniz. Fikir birliği ettiğiniz kişiler size uygun kişiler olacaklardır. Eğlenceli ve sizi mutlu edecek seyahatler gündeme gelecek.
Venüs ve Plüton 10 Aralıktan sonra kariyer evinizde. 18 Aralıktan sonra, Merkür’de kariyer evinize geçiyor. Oto kontrolü elinize almanız gereken bir dönem… Her şeyi öz güveninize dayandırmanız yeterli. Yenilikler ve alışkanlıklarınız arasında gereken dengeyi kurmak zorunda kalacaksınız. Çalışma hayatınızdaki kişilerle arkadaşlık ilişkilerinde farklı kişileri tercih edeceksiniz. Sosyal ilişkiler temelinde organizasyon çalışmalarla yapacaksınız. Güvendiğiniz dostlarınızı yanınızdan ayırmak istemeyeceksiniz. Onların sezgisel yeteneklerini kendinizle birleştireceksiniz.
22 Aralıktan sonra Güneş , Merkür. plüton  10. Kariyer evinizde..Venüs11. evinizde  çevrenizi güzelleştiriyor.. Güvenilir bir kişiliğe sahip olmanız nedeniyle; prestij kazanacak, arkadaş çevrenizde olumlu katkılar sağlayacak kişilerle bir arada bulunacaksınız. Bu birliktelikler; iş yaşantınızda önemli açılımlara da, neden olacaktır. Çevrenizde beğenilecek ve arkadaşlarınızla güç birliği içinde olacaksınız. Duygularınız güçleniyor ve yılın en olumlu günlerinden birini yaşıyorsunuz. Ruhsal anlamda kendinizi güçlü hissedeceğiniz bu ay, eğlenceli ve sizi oyalayan yolculuklar da gündeme gelecektir. Yolculuklarda ilginç fikirleri paylaşacağınız kişilerle arkadaşlık edeceksiniz.22 ARALIKTAN SONRA 10. kariyer evinde Güneş GEÇECEK.. Merkür’ün de ayni evde bulunmasıyla yoğun bir tempoya gireceksiniz. ‘Deli cesareti’ denilen ruh durumu her halde bu ay sizde mevcut olacak. Entelektüel konularda daha belirgin çalışmalar içine gireceksiniz. Meraklı yönleriniz atağa kalkıyor. Popüler konularda istediğiniz performansı yakalayacaksınız. Bu dönem ön planda olma isteğinizi körükleyen çalışmalar içinde olacak, karizmatik ve çekici davranışlarınızla dikkat çekeceksiniz. Toplumda göze çarpacak çalışmalar yapmak istiyorsunuz. Dikkat çekici evlilik gerçekleştirebilir, ortak çalışmalar içinde olacağınız bir arkadaşınızla ileriye dönük evlilik planları yapabilirsiniz. Manevi hislerinizin sizi yanıltmayacağından emin olduğunuz ve manevi duygularınızın ön plana çıkacağı işler peşindesiniz. Bir çok misyon çalışması sizi bekliyor. Venüs, yolculuklarla ilgili hoş sürprizleri de beraberinde getirecek. Bazıları, ideal sevgililerini bulacaklar. Eğitim ve öğretim kurumlarında ve yolculuklarda sizi olumlu etkileyecek arkadaşlıklar kuracaksınız

SAĞLIK
Soğuk havalara karşı tedbiri elden bırakmayın ve cildinize özen gösterin. Sindirim siteminizi yoracak şekilde beslenmeyin. Tansiyon problemleriniz olabilir. 1-16 ARALIK  tarihlerinde kol ve bacaklarınıza dikkat etmelisiniz. Spor yapıyorsanız; ağır kaldırmamaya özen gösterin. Her konuda, dalgınlıklara meydan vermeyecek şekilde dinamik olun. Yollarda gelebilecek aksiliklere karşı hazırlıklı olmalısınız.. Enerjinizi doğru kullandığınız zaman hiçbir problem çıkmayacağına emin olabilirsiniz. 

BOĞA
İŞ
Bu ay, Gezegenler yine hala ufuk çizginizin üzerinde yer alıyor ve size geniş bir perspektif sunuyor. Oldukça yoğun bir ay yaşayacaksınız.
Karşıt finans evinizde Güneş ve Venüs’ten önemli etki  alacaksınız.Para ve Finans evindeki yoğun gezegen hareketleri nedeniyle; Kendi olanaklarınız ve gücünüzle finans hareketini hızlandırırken, karşı tarafın şartlarına göre daha iyi durumda olacaksınız. Yapacağınız çalışmaların sınırlarını siz belirleyecek, siz çaba göstereceksiniz. İçinde bulunduğunuz ve ilgilenmek zorunda olduğunuz her bir konuyu, kendi özel şartlarınıza göre değerlendirerek bir zemine oturtacaksınız. Politik davranmalı ve karşıt düşüncelere karşı taktikler geliştirmelisiniz. Bu çekişmeler içinde tatminsizlik duygusu yaşamak istemiyorsanız, ruhsal sağlığınıza önem vererek, düşünce ekseninizin artı ve eksilerini dengede tutun. 
Bu arada; tamamen maddi konulara konsantre olmanız nedeniyle, çevrenizle çıkar temelli kişisel çelişkiler yaşayabilirsiniz. Hiç istemediğiniz halde kırıcı olabilir, istenmeyen dargınlıklara neden olabilirsiniz. Planladığınız işlerde gerekli sonucu almak için kişiselliğinizi güçlü bir şekilde kullanmanızı ve aldığınız kararlardan dönmemenizi öneriyoruz. Ortaklıklar ve yazılı anlaşmalarda durum değerlendirmesi yaparken, güç de olsa şartların sizi desteklediğini göreceksiniz. Sadece, mücadele gücünü yitirmeyin ve her türlü durumdan kendinize yeni görevler çıkarın.
10 Aralık’a kadar   Venüs ve Merkür  Eviniz Yay’da ilerlemeye başlayacak  e 12. Evinizdeki Uranüs  beklediğiniz fırsatları yakalama şansı verecek. Tüm enerjinizi yurt dışı çalışmalarına  verebilirsiniz. Aktif halinde olacağınız bu dönemde hatalarda açık olabilirsiniz. Aceleci tavırlarınızla aktivitelerinizde şansızlıklar yaşama olasılığınız oldukça yüksek. Proje safhasında olan ve uzun süredir düşündüğünüz şeylerle ilgili kesinlik kazanan gelişmeler olacak. Eğitim ve öğretimle ilgili konularda, size güç görünen konularda atılım yapacak, eğitiminizi destekleyici konularda adımlar atacaksınız. Yurt dışında olası aksilikler gündeme gelecektir. Önleminizi alarak yol almanızda fayda var.
Yine bu dönemde  araştırma yönünüzün ağırlık kazanmasıyla, ilgilendiğiniz konular üzerinde odaklanacak ve çözümler doğrultusunda olumlu adımlar atacaksınız. Aşırı görev düşkünlüğü içerisinde, üstünüze vazife olmayan konularda da çaba sarf ederek, yoğun günler geçirebilirsiniz. Ama tüm bunlar yaşam enerjinizin giderek azalması ve yorgunluk demektir. Bu nedenle, dingin olabileceğiniz şartları yaratarak, sakin bir şekilde olaylara daha geniş açıdan bakın. Harcadığınız enerjiyi tekrar elde edebilmek için, kaybettiğiniz zaman kadar daha ek bir zamana gereksinim duyacağınızı ve bunun da hayatınızda kayıp günler olduğunu unutmayın. İçsel durumunuzun olumlu psikolojik tepkiler içinde olması nedeniyle, çevrenizle uyumlu ruhsal birliktelikler, ortaklıklar içinde bulunacaksınız. Bol bol yurt dışına çıkabilirsiniz.

AŞK
1-9 Aralık TARİHLERİNDE; sekizinci evinizde ilerleyen Venüs; abartılmış  fakat gizli duygulara neden olabilir. Sosyal ilişkilerinizi geliştirmek için kapasitenizin üzerinde çabalarda bulunabilirsiniz. Sosyal ortamlar çerçevesinde; yapmak istediğiniz halde, gerçekleştiremediğiniz konularla ilgili fırsatlar yakalayacak, yeni ve başarılı organizasyonlar içinde bulunacaksınız. Bu etkinlikler nedeniyle, bilgilerinizi arttıracak kişilerle bir arada olacak, yabancı kültürlere karşı eğiliminiz artacak. Yabancı kişilere karşı duygusal yaklaşımlarınız da olabilir. Küçük çaplı organizasyon işleriniz giderek büyüyebilir. Yalnız yaşayanlar, bulundukları sosyal çevrelerde tanışacakları kişilerle (sizden yaşça çok büyük veya küçük olabilir) bir ilişki başlatabilirler. Fakat, bu tür ilişkilerde iyi analizler yaparak kararlar verin. Çünkü, doğru olduğunu sandığınız konularda hatalı kararlar almış olabilirsiniz. Bu arada fantastik konulara ilgi duyabilirsiniz. Gizli aşk ilişkileri olanlar; yeniden durum değerlendirmesi yapmalı ve eksilen özgüven nedeniyle, kendilerini geriye çekerek olayları zamana bırakmalıdırlar. 

 SAĞLIK:
11 Aralık’a kadar olan günlerde, düzenli egzersizlerle vücudunuzu zinde tutun. Beslenme ile konularda aşırıya kaçmayın. Karaciğerinize bu konuda önem verin. Sakin yerleri tercih ederek, gerginlik yaratan negatif enerjiyi üzerinizden atın. 11Aralık’tan sonra, Yay  burcuna geçecek olan Sağlık gezegeniniz Venüs ; iskelet sisteminize özen göstereceğiniz günleri beraberinde getiriyor. Anlık sert tepkisel duygular içine girebilirsiniz. Bu anlarda kendinizi frenleyerek, işbirliği içinde olduğunuz çalışma arkadaşlarınızı motive edici davranışlarda bulunmalısınız. Duygusal tepkilerinizin verdiği olumsuz etkiler kondisyonunuzu düşürebilir. Gerginlik, sizin için olumlu olmayacaktır.

İKİZLER
İŞ
Gezegenlerinizin çoğu batı ufkuna doğru kaymaya başlıyor. Sessizce çalışarak, kişisel hırslarınız doğrultusunda kendinizi ispat etmeye çalışacaksınız. Sevdiğiniz işleri yapmaktan zevk alıyorsunuz, birlikte çalıştığınız kişilerden de aynı performansı beklediğiniz için, bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Titiz çalışmak ve gerekeni en ince ayrıntısına kadar yerine getirmek istiyorsunuz.
Bu ay ;alışkanlıklarınızı ve kurallarınızı seviyor ve değişimlere karşı fazla istekli davranmıyorsunuz. Fakat disiplinli bir değişim veya kurallara uygun logaritmik bir genişlemeye de  “hayır” demek istemiyorsunuz. Bu duygular beraberinde; arkadaşlarınızla birlikte ortak projeler üretecek, zorluklar karşısında pes etmeyeceksiniz. 
Tartışmalardan ve güç savaşlarınızdan sakınmalı ve kaba kuvvet gösterilerinin size olumsuzluk vereceğini bilmelisiniz. Sakin olduğunuz zaman para durumunuzu da istediğiniz gibi yönlendirebileceksiniz. Bu ay hisseli paralar konusunda dikkat etmeli ve ortağınızla para konusunda tartışmamalısınız. Size gelen iş teklifleri konusunda hemen karar vermelisiniz.  Bu arada, sevdiğiniz bir arkadaşınız tarafından size sunulan abartılı tekliflere hemen inanmamalısınız. Detaycı bir gözle yeniliklere uyabilirseniz, her şey size artı şekilde dönecektir.
18 Aralık’tan sonra; Karşıt finans evinizde Güneş,Merkür , Venüs Plüton birlikte hareket edicekler. Harcama konusunda sizi kışkırtabilirler.. Para harcama içgüdüleriniz oldukça yoğun seyrediyor. Mali hırslarınızı planlı adımlarla kararlı ve iddialı bir şekilde öne çıkarırsanız, para kazanma konusunda “güneş ” sizi şanslı kılacaktır. Bir bakıma kendi şansınızı kendiniz yaratacaksınız. Cesur, aktif ve risk almaya hazırsınız. Maddi korkularınızı bir kenara atacaksınız. Akıllıca kurgularla hata yapmamalısınız. Ay boyunca gelirleriniz ve giderleriniz ile ilgili titiz ve tutumlu bir tavır sergilemelisiniz.
AŞK
10 Aralık’a kadar Merkür Venüs ve güneş aşk ve evlilik evinizde birlikte hareket edecekler. Sosyal ilişkilerinizdeki gelişmeler, ilginç ve hoş günler geçireceğiniz eğlenceli anlara neden olacak ve akıllı kişilerle birlikte olmanın motivasyonunu yaşayacaksınız. Yenilik taraflısı bir yapıya sahip olmanız nedeniyle, içinizdeki kıpırtıların arttığını göreceksiniz. Bazılarınızın yeni tanışacağınız kişilerden etkileneceği bir gerçek. Aşkta ilginçlikler ve sürprizler söz konusu. 
Kariyerinizi ilgilendiren arkadaşlarınızla mesleki çalışmalarınızı pekiştirecek çalışmalar peşindesiniz. Çevre faktörlerinin yardımını alacağınız işler içinde olacaksınız. Dostlarınız ve çevrenizi sınamak ve önemli fırsatları görmenizin tam zamanı. Durgunlaşan ilişkilerinizde görmeniz gereken detayları yakalayacaksınız. Tüm bu çabalarınız, size mesleki açıdan uygun şartları gündeme getirecek.

7.EVİNİZDE Venüs ,GÜNEŞ MERKüR 10 Aralık’a kadar olumlu etkiliyor.Entelektüel  konularda daha belirgin çalışmalar içine gireceksiniz. Meraklı yönleriniz atağa kalkıyor. Popüler konularda istediğiniz performansı yakalayacaksınız. Bu dönem ön planda olma isteğinizi körükleyen çalışmalar içinde olacak, karizmatik ve çekici davranışlarınızla dikkat çekeceksiniz. Toplumda göze çarpacak çalışmalar yapmak istiyorsunuz. Dikkat çekici evlilik gerçekleştirebilir, ortak çalışmalar içinde olacağınız bir arkadaşınızla ileriye dönük evlilik planları yapabilirsiniz.
 “Merkür” ünde aynı evde “Güneş” ve “Venüs” e eşlik etmesi nedeniyle, kendinizi asil duyguların yer aldığı arkadaşlıkların içinde bulabilirsiniz. Aynı düşünceye sahip kişilerle birlikte ortak işbirlikleri ve yurt dışını kapsayan entelektüel çalışmalarda bulunacaksınız. 
Maceracı yapınızın ön plana çıkmasından hoşnut kalacaksınız. Katılacağınız grup toplantılarında fikirlerinden etkileneceğiniz kişilerle tanışacaksınız. Bazıları, sizin için önemli kişiler sınıfına girecek ve isteklerinizi onlarla birlikte gerçekleştirme imkanı bulacaksınız. İş ilişkilerinizde yaşayacağınız canlanmalara ve alacağınız tekliflere karşı hazırlıklı olun. Mesleki potansiyelinizde beklemediğiniz sıra dışı artışlar ve sürpriz gelişmeler gündeme gelecek. Entelektüel çalışmalarınız hız kazanacak ve kendinizi yeteri derecede pratik hissedeceksiniz. Kişiliğinizi ön plana çıkaracak ve kendinizi mutlu hissettirecek sosyal çalışmalara ağırlık vereceksiniz.

SAĞLIK
Bu ay, sağlığınızla ilgili önemli bir sorun olmamasına rağmen değişen hava koşulları karın bölgenizde ağrılara neden olacaktır. Ayaklarınızı üşütmemeli kendinize dikkat etmelisiniz. Ağır yiyeceklerden uzak kalmalı ve kalori dengenizi korumalısınız. Ani hareketlerden etkilenme sonucunda, bacak kaslarında kramp sorunu yaşayabilirsiniz. Spor yaparken baldırlarınızı zorlamamalısınız.  6 Aralık’ta “Dolunay” ruhsal yönlerinizi ön plana çıkarıyor. Dengeleri korumak zorunda kalabilirsiniz. Arzu ettiğiniz meseleleri, çevre faktörlerinizin desteklemediğini görmek canınızı sıkacaktır. Kadınların süt bezi ve yumurtalık problemi yaşamaları mümkün. Baş ve boğaz bölgesini korumalı ve troidlerle ilgili sorunlarınızı gözden geçirmelisiniz.İYİ 2014 YILI DİLEĞİMLE..
YENGEÇ
İŞ 
 Hayal gücünüzü, istediğiniz koşulları oluşturmakta kullanabilirsiniz. Pratik davranışlarınızla bir çok kişinin önüne geçebilirsiniz. Bu nedenle de kişisel ilişkilerinizde rekabet ortamı yaratacaksınız. Aceleci tavırlarınız yüzünden  zarar görmek istemiyorsanız, dikkatli olmalısınız. Sakarlıklar söz konusu. İlişkilerinizde hızlı hareket edecek ve ayın ilk günlerinde yaşadığınız kaosları üzerinizden atacaksınız.
Uzun süredir almak isteyip, bulamadığınız bir eşyayı şaşırtıcı bir şekilde çok ucuza alabilirsiniz. Yine, finans konularında cesur ve atak davranacaksınız. Radyo, televizyon, medya, reklam, öğretmenlik gibi mesleklerdeyseniz; bu dönemde iyi bir anlaşma yapacaksınız, kurnaz ve zekice davranıyorsunuz. Güven içinde olmak istediğiniz için, bazı işlerin kazanç ve para durumlarını hesaplıyorsunuz. Yanınızda çalışanlara cimri davranabilirsiniz. Sizin iyi niyetli olduğunuz bilenler bile, bu dönemde size şaşırabilirler. 

6. EVİNİZDEKİ GÜNEŞ VE Venüs nedeniyle,  maddesel  konularda kendinizi güçlü hissedecek ortamları tercih edeceksiniz. Ortaklıklarda karşı tarafın isteklerinden çok kendi isteklerinizi ve iç sesinizi dinlemelisiniz. Çünkü, hedefleriniz konusunda isabetli tahminler yapacak ve pozisyona uygun tavırlar alacaksınız.. 
Yenilikler ve hedefleriniz doğrultusunda hareket edecek şekilde, gezegenler doğu ufkunda ve ileri hareketlerine devam etmektedirler. “Kendi geminizin kaptanı olmaya devam ederken” arzularınız doğrultusunda olumlu kararlar vereceksiniz. Dengelerinizin çok önemli olduğunu biliyor ve dış ilişkilerinizi başarınızı destekleyecek yönde kullanmak istiyorsunuz. Olaylar karşısındaki duygusal yaklaşımlarınız günlük yaşantınızdaki küçük dengeleri bozmayacak şekilde gerçekleşiyor ve başarıyorsunuz da. Parasal konularda gelişmelerde, istediğiniz yönde bir rota tutturuyor.

AŞK
Venüs ve Plüton 10 Aralıktan sonra  ortaklık ve evlilik evinizde ilerlemeye başlayacak. Karşılaştığınız kişilerin fiziksel özelliklerinden etkilenmemelisiniz.Bu konuda zorlanmanız da muhtemel. Bu ay aşk ve işi birlikte yaşarken, birlikte iş arkadaşlarınızdan birine duygusal bir şeyler duyabilirsiniz. Güneş; ortaklıklar evinizde sizi güçlü kılmaya devam ederken, bazen yalnızlık duygularınız da pekişebilir. Güçlü olmak zorunda kalmak için önemli kişilerin desteğine ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu dönem aşk konusunda da zorlanmalar söz konusu. Aşk hayatınızda sıcak savaşlardan kaçınmalı ve partnerinize karşı politik olmalısınız. Gizli tutkular başınıza iş açmasın. Gizli buluşmaların olumsuz sonuç verebileceğini unutmayın. Başınız ağrıtacak dedikodular bu dönemde  ortaya çıkacak. Dost toplantılarında karşılaşacağınız kişilerin sizi etkilemesine izin vermeyin. Eski bir arkadaş yasak duyguları körükleyebilir. Bu dönemde; ilişkilerinizi sorgulayarak bazı kararlar alabilirsiniz..

SAĞLIK
 Güneş, SAĞLIK evinizde size enerji ve güç verecektir. Rahatsızlıklarınız kısa sürede geçecek. 
Gergin olduğunuz anlarda, size rahatsızlık veren düşünce veya ortamdan hızla uzaklaşmalısınız. Kendinizle ilgili değişimler, sizi mutlu edebilir. Kişisel zevkleriniz için yapacağınız başlangıçlar sizi mutlu edecek sonuçlara da götürebilir. Bu ay yeme ve içme konusunda aşırıya kaçmamalısınız. Tansiyon probleminiz varsa kontrolleriniz yaptırmalısınız. Bu ay yolculuklarda dikkatli olmalı ve beslenme konusunda gelişigüzel davranışlarınıza dikkat etmelisiniz, zehirlenme gibi olaylarla karşılaşabilirsiniz. Sindirim bozuklukları sizi yorabilir. Öfkelerinizi denetim altına almalı, tartışmalı ortamlardan uzak durmalısınız.

ASLAN
9  Aralık’a kadar  Merkür ve Venüs 5. Sosyal ve aşk evinizde. 22 Aralık’a kadar da aynı evde Güneş’e eşlik edecektir. Romantizm ve aşkın kol gezmesi sizi çarpabilir. Bu aşkta birazda mantık olacaktır. Özellikle 9 Aralık’tan sonra çalışma evinizde  gerçekleşecek olan bu durum, belki de bir iş aşkını gündeme getirecektir. Birçoğunuz, ortak arkadaş gruplarında yeni tanışacağı kişilerle duygusal bağlar kuracak. Uzun süredir dostluk çerçevesi içinde yaşanan ilişkiler, aşka dönüşecektir. Bekarlar hayatlarının en mutlu tesadüflerini yaşayacaklar. . Bu ay, bilinçaltınız kişisel özelliklerinizde etkin olacak. Düşünüyor ve yaşama geçiriyorsunuz.Çevrenizde farklı yapınızla ilgi göreceksiniz. Güçlü kişiliğinizle çevrenin dikkatlerini üzerinizde yoğunlaştıracaksınız. Güzelliğinizi ve cazibenizi kullanabileceğiniz bir ay. Aldatma konuları gündeme gelebilir ve bu girişiminiz başınıza iş açabilir unutmayın. Etkilendiğiniz bu kişi daha sonra yaşamınızda büyük bir yer kaplayacaktır. Belkide, diğer tüm işlerinizi askıya alacaksınız. Bu ilginç aşk sizin için oldukça önemli olabilir Duygusal anlamda taleplerinizin yüksek olduğu bir ay içindesiniz.

AŞK
5 Aralıkta Mars zıt burcunuz Kova’da ilerlemeye başlayacak. Sürpriz karşılaşmalara hazırlıklı olun. En azından bazı şeyleri denemelisiniz. Duygusal anlamda taleplerinizin yüksek olduğu günler içindesiniz. Bekarlar gidecekleri partilerde etraflarını iyice izlesinler. Çünkü sosyal hayatları sayesinde birçok aşk fırsatı kapılarını çalacak. Sizi popüler yapan ilişkileri tercih ediyorsunuz. Dostluklarınızın pekişeceği fakat ayni zamanda arkadaşlıkların aşka dönüşeceği bir ay olacak. Kafaca anlaştığınız kişilerin, daha sonra yaşantınızda farklı bir boyuta geçme ihtimali olması sizi endişelendirmesin. En azından bazı şeyleri denemelisiniz.
İlişkilerinizde daha somut bir kavram arayacaksınız. Hedeflerinizde mantığı ön plana alarak, kontrolünüzü kaybetmeyin. 
Bugünlerde sağduyuyu ve sakinliği elden bırakmayın. Mars zıt evinizde sizi sinirli yapabilir. Bu şekilde davrandığınızda ortaya çıkacak zor pozisyonlardan başarı ile çıkacaksınız. Daha dayanıklı ve çalışkan bir performans sergilemenize rağmen, duygularınızı ifade etmekte zorlanacaksınız.

SAĞLIK
22 Aralık’tan sonra MERKÜR, VENÜS,GÜNEŞ VE PLÜTON 6. Çalışma ve sağlık evinizde. Arkadaşlarınızla güç birliği içinde olmanıza rağmen; çıkacak tartışmalardan rutin yaşamınızın olumsuz etkilenmesiniz istemiyorsanız, karşıt düşünce içinde olsanız bile duygularınızda oto kontrolü elden bırakmamalısınız. Çünkü kariyerinizle ilgili başarılar, çevresel faktörlerinizi doğru kullandığınız zaman gerçekleşiyor ve başarınız için uyumlu olmak zorundasınız. Fikirlerinizi söylerken politik olmaya özen göstermelisiniz. .  Bazı geleneksel kalıplarınızı fazla abartabilir ve kendinizi baskı altında hissedebilirsiniz. Sosyal yaşamınızı sorgulayabilir, derin algılama gücünüz nedeniyle rahatsız olabileceğiniz anlamda yorumlar yapabilirsiniz.

BAŞAK
İŞ
Özgüveninizin yardımıyla başarılı bir performans  sergileyeceksiniz. Kendi işinizi kurmak istiyorsanız bu dönem oldukça uygundur. Bu dönem kuracağınız iş karlı bir yatırımı da beraberinde getirecektir. Aile büyüklerinizin uygun göreceği bir işi seçebilir veya aileden gelen bir işi seçebilirsiniz. Sizden yaşça büyük bir kişiyle ortaklık kurabilirsiniz. Danışmanlık ve yöneticilik yapabilirsiniz. Bu dönemde baskıcı duygularınızın da ortaya çıkması bazı hatalara neden olacaktır. Venüs ve Güneş 4. Evinizde size iş kurmanızda ve her konuda ailenizden destek almanıza neden olacaktır. Aile ve yuvanızda bir çok arkadaşınızı ağırlayacaksınız. 
Mars 5 Aralıktan sonra 6.çalışma ve sağlık evinize geçiyor. 11 Aralıkta Venüs aşk ve sosyal evinizde ilerleyecek. Grup çalışmaları gündemde olurken, sevilen ve uyumlu dostlarınızdan önemli destekler alacaksınız. Sosyal çalışmalardan hoşlandığınız için, bu tür aktivitelerin içinde olmak isteyeceksiniz. Girişimci yapınıza uygun arkadaşlıklar geliştirecek ve ailenizin de bulunacağı bir çok ortak çalışmayı paylaşacaksınız. Para hareketleri konusunda uzun zaman alacak çalışmaların temelini bu ay atabilirsiniz. Bazı arkadaşınızın fikirleri size ilginç gelecek ve onlarla ileriye dönük çalışmalar içinde olacaksınız. Sanatsal ortamları tercih edeceksiniz. Çevrenizi güzelleştirme konusunda oldukça hassas davranarak, çevreci arkadaşlarınızı gönülden destekleyeceksiniz.

AŞK
Arkadaş çevrenizde dikkatinizi çekecek kişilerle duygusal ilişkiler gündeme gelecektir. Dostluk ve aşk duyguları birlikte gelişebilir veya her iki duygu ilişkinizin bir parçası olabilir. Dengeli yaşamın önemini bildiğiniz için, dış ilişkilerinizi sizi olumlu etkileyecek şekilde ayarlayacaksınız. Venüs; rahatınızı gündeme getirecek her türlü koşulu hazırlayacak…Bu ay aile ve yuva evinizde gezgen yoğunluğu var. Hislerinizi kontrol etmeyi öğrenmeli ve kendinizi iyi yönetmelisiniz. Fazla konuşmadan, daha köklü ve somut davranışlar içine girmelisiniz. 
Bu yıl, aile büyüklerinizle ilişkilerinizde gerekli psikolojik dengeyi sağlamalısınız. Onlarla aranızda sağlayacağınız uyum, sağlam zeminleri oluşturacaktır. Kişileri olduğu gibi kabul etmesini öğreneceksiniz. Ailenizle ilgili sorumluluk almaya hazır olun. 
Aslında muhteşem bir ay yaşıyorsunuz. 
“Satürn” “Venüs”, “Güneş” ve “Merkür” ün bir araya gelmesiyle olumlu dostlukların ve iş birliklerin doğacağını da müjdeleyebiliriz. Uzun yıllara dayanan dostluklarınızın temellerini bu ay atacaksınız. Yeni tanıştığınız ilginç kişilerden etkilenecek ve onlarla bir takım aktiviteler gerçekleştirmek isteyeceksiniz. Tüm bunları yaparken, zaman kaybetmek istemiyorsunuz. İyi niyetli yaklaşımlarınızla, agresif kişileri çok güzel ayırt edebileceksiniz. Abarttığınız konuların size bir faydası olamayacağını düşünebilirsiniz.
SAĞLIK
Sağlık konusunda ;Soğuk havalara karşı tedbiri elden bırakmayın ve cildinize özen gösterin. Sindirim siteminizi yoracak şekilde beslenmeyin 5 Aralıktan sonra Mars sağlık evinizde olacak. Spor yapıyorsanız; ağır kaldırmamaya özen gösterin. Her konuda, dalgınlıklara meydan vermeyecek şekilde dinamik olun.
Bazen, Sağlık gezegeniniz Uranüs’ün etkisiyle kafanızı meşgul eden ve içsel olarak sizi rahatsız eden ruhsal karmaşalar, fiziksel sağlığınızı da olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle; aşırı derecede rahatsız edecek konulara karşı zihninizi kapatın. Çünkü, size zarar verebilecek en büyük düşmanlardan birisini bertaraf etmiş olacaksınız.

TERAZİ
İŞ
Satürn, yaşama bakış açınızda ve finans konularında zor hedeflere kilitlenmenizi sağlayacak. İstekleriniz konusunda gerçekçi olmalısınız. Satürn, ütopik değil mantıklıdır. Kişisel isteklerinizle ilgili konularda öz veride  bulunmanız gerekebilir. Size bir katkı getirecek her türlü koşulu defalarca gözden geçirmek zorundasınız. Satürn, yapacağınız işleri kurallar dahilinde kullanmanızı ister. Eğer, siz ona uyarsanız; o da size istediğiniz şartları sunar. Yaptığınız işten eminseniz, size daha fazla deneyim kazandıracak koşullar yaratır. O, öğretmen bir gezegendir..
Yakın çevrenizde sizinle aynı düşünceye sahip kişilerin enerjisinden faydalanabilirsiniz. Fakat ısrarcı tutum izlememeye çalışın, aksi taktirde aranızda sorunlar yaşayabilirsiniz. Çevrenizde oldukça cazibeli bir hava estireceksiniz. . Babanız ve ya aile büyüklerinizin size fikirsel katkılarına karşı çıkarken, kendi düşüncelerinizi uygulama konusunda ısrarcı olacaksınız.. Güneş’in ve  Venüs’ün aile ve yuva evinize 23 Aralık’ta  bulunması nedeniyle, maddi kazançlarınızı çevre iletişimlerinizle bağlantılı götüreceksiniz. Bazı Teraziler komşularıyla ortak çalışmalar içine girerken, bazıları da kardeşlerle, kuzenlerle ticari ilişkiler içinde bulunacak. İstediğiniz eve ve mülke bu yıl kavuşabilirsiniz. 

AŞK
10 Aralık’ kadar  enerjinizi yüksek tutuyorsunuz.. Kariyerinizi grup çalışmaları ile destekleyeceksiniz. Finans evinizi destekleyici özel kişilerle birlikte olacaksınız. Bir arada olduğunuz kişilerin, kazanç tablonuzu olumlu etkileyecek varlıklı çevreden olmasına dikkat edeceksiniz. Hatta, onlarla ortak çalışmalar içinde bulunacaksınız. Sizden yaşça büyük kişilerden beklediğiniz destekler gelecektir. Kişiliğinizi olumlu bir şekilde ortaya koyacaksınız. Kültür düzeyi yüksek arkadaşlarınızla bir araya gelecek ve duygusal etkileşimlerin de yaşandığı mantıksal beraberlikler kuracaksınız. Sizden daha genç kişilerle sosyal aktiviteler gerçekleştirirken kendinizi olduğunuzdan daha genç ve yenilenmiş hissedeceksiniz. Güzel konuşmalarıyla karşı cinsin sizi etkilemeye çalışmaları geçici aşkları da gündeme getirebilir.
11 Aralıkta Venüs aile ve yuva evinizde bulunacak. Aile ve yakın ilişkileriniz çok daha önemli olacak. Ev ve aile kavramları önem kazanacak. Hayal kurma yeteneğinizin güçlü olmasıyla beraber, sevdikleriniz için iyi şeyler yapmayı arzulamanız sizi farklı davranışlara koşullandırmış olacak. Sakinlik arayanlar için, bu dönem mükemmel olacak. İç dinginliğinizi sağlama açısından bir fırsat olan bu günlerde, mistik konularla da ilgilenebilirsiniz. 
23 Aralık’ta kadar Güneş, Mars ve  Venüs’ten  olumlu destek alacaksınız. Kardeşler ve yakın kan bağı olduğunuz kişilerle aranızda olumlu gelişmeler olacak. Yakın dostlarınızla aranızda duygusal bağlarınız güçlenecek, Duygusallıkla akılcılığı birbirine karıştırmayı sevmediğiniz halde, bu dönemde bir karmaşa içinde olacak fakat düşüncelerinizi iyi bir süspansiyon yapacaksınız. Gizli planlar ve eski dostlarla yapılan düşünce bazında organizasyonlar önemli olacaktır. Bu dönem baskıcı davranışlardan çabuk etkilendiğiniz için, kendinizi korumaya alacaksınız. Sahiplenme içgüdülerinizi kontrol altına almalısınız. İdeallerinizin biraz da çevresel koşullarla paralel ilerleyeceğini düşünmeli ve paylaşımların kazançlarınızla ve isteklerinizle uyum içinde olmasına dikkat etmelisiniz.

SAĞLIK
Enerjinizi doğru kullandığınız zaman hiçbir problem çıkmayacağına emin olabilirsiniz. Stres ve olumsuz şartların midenizi ve sinir sisteminizi olumsuz etkilenmesinden kendinizi korumalı ve uyku düzeninizin bozulmamasına dikkat etmelisiniz. Fazla yoğunluktan yorgun düşebilirsiniz. Tansiyon sorunu olanlar dikkatli olsunlar. Sinirsel felçler ve kazalara yol açabilecek olaylardan sakınmalısınız. Özellikle yolculuklarda ani kayıplar yaşayabilirler. Yola çıkmadan önce, valizlerini çantalarını, pasaportlarını kontrol etmelisiniz. Kemiklerinizi korumalı ve diş kontrollerinizi yaptırmalısınız.

AKREP
İŞ
Ayın ilk haftası Merkür Venüs ve Güneş madde evinizde ilerliyor.. Risklere karşı sizi uyarmalıyız.(Şans oyunları ilginizi çekecek ve meraklı yönleriniz atağa kalkacak.) Amaçlarınızdan fazla uzaklaşmamalı ve kendinize eğlenceli uğraşılar bulmak yerine gerçek dostlarınızla ve arkadaşlarınızla bir araya gelmeyi yeğlemelisiniz. Siz eğlenceli ortamlar ve sakin yaşamayı birlikte kombine ederek yaşamayı seviyorsunuz. Uzak yollarla ilgili planlarınız ve programlarınızı yaşama geçireceksiniz. Üstelik kazançlarınızda artış sağlayacaksınız. 
17 Aralık’’a kadar ihtiyaçlarınız konusunda dikkatli olmalı ve harcamalarınıza bir kısıtlama getirmelisiniz. Sevdiklerinizle paylaşım içinde olan yapınız sizi zor durumda bırakacak borçlar içine sokabilir. Özellikle yazılı anlaşmalarınıza ertelemelisiniz. Size para kazandıracak kaynaklarınızı araştırmalısınız. Eski bilgileriniz gözden geçirmeli ve kısa vadeli yollarda çıkacak aksiliklere hazırlıklı olmalısınız. Bunun içinde yol rotanızı, en ince ayrıntılara kadar gözden geçirmeli ve gerekli değişiklikleri hemen uygulamalısınız. 

AŞK
17 Aralık’tan sonra çevre koşullarınızı maddi isteklerinizle birleştirmeniz gerekebilir. Alışkanlıklarınızı ve kurallarınızı seviyor ve değişimlere karşı fazla istekli davranmıyorsunuz. Fakat disiplinli bir değişim veya kurallara uygun logaritmik bir genişlemeye de  “hayır” demek istemiyorsunuz. Bu duygular beraberinde; arkadaşlarınızla birlikte ortak projeler üretecek, zorluklar karşısında pes etmeyeceksiniz. Tartışmalardan ve güç savaşlarınızdan sakınmalı ve kaba kuvvet gösterilerinin size olumsuzluk vereceğini bilmelisiniz. Bu arada, sevdiğiniz bir arkadaşınız tarafından size sunulan abartılı tekliflere hemen inanmamalısınız. Detaycı bir gözle yeniliklere uyabilirseniz, her şey size artı şekilde dönecektir.
Bireysel çalışmalarınızı destekleyici yolculuklar yapacak ve yaptığınız yolculukların yurt dışı menşeli olmasına dikkat edeceksiniz. Yenilikler konusunda temkinli hareket edeceksiniz. Çevrenizdeki kişiler sizin alışkanlıklarınız konusunda tepkisel davranabilirler fakat düşüncelerinizi inatla savunmanız nedeniyle yetersiz kalacaklar. Bu dönem yaşantınızla ilgili sağlam kararlar alıyorsunuz.

SAĞLIK
21 Aralık’ kadar  sağlık evinizde Uranüs geri hareketini yapıyor.Elektrikli aletlere karşı dikkatli olmalı ve evinizde her hangi bir elektrik kaçağı olmaması için önlemlerinizi almalısınız. Dalgınlıktan kaynaklanan aksilikler ve kayıplara dikkat edelim Sağlık konusunda; birlikte çalıştığınız kişilerle ve günlük rutin işleriniz içinde bazı gerginlikler yaşayabilirsiniz. Stresi önlemek gayesiyle gerçekleştireceğiniz ruhsal çalışmalar sizi motive edecektir. Ay boyunca genel anlamda alerji yapacak yiyeceklerden uzak kalmalı ve yağlı besinlerden kaçınmalısınız. Ayın 2. Yarısında  katıldığınız yemekli toplantılarda dikkatli olmanızda yarar var. Kalbinizin de sağlığınızı düşünerek hareket edin. Ruhsal konular çerçevesinde, sizi rahatlatacak şekilde olaylara geniş perspektiften bakın. 

YAY
İŞ
Arkadaşlık ve gruplaşma gezegeniniz “Güneş” çevresel faktörlere bağlı ilişkilerinize yön vermeye devam ediyor. İnatçı ve pratik zekanızı daha da geliştirecek ve geniş bir kapasitede kullanacaksınız. Zorlukların sizi etkileyemeyeceği bir performans çizeceksiniz. 
Ruhsallık, bilinçaltı, yolculuklar ve felsefi konuları simgeleyen ortak gezegeniniz “Merkür”, “Jüpiter”, “Venüs” ay boyunca kariyer evinize geçerek, enerjinizi en hızlı bir şekilde kullanmanızı sağlayacak. Zihinsel aktivitenizin yüksek olmasından dolayı huzursuzluk duyabilirsiniz. Egonuzu güçlü tutacak ve isteklerinizde aşırıya kaçacaksınız. Yönetme kabiliyetiniz artıyor. 
Yönetici pozisyonunda iseniz, çevrenizi yeniden koordine edecek gerekli titizliği işinize başarılı bir şekilde yansıtacaksınız. Tüm bunlara rağmen, içinizdeki huzursuzluğu yenmek için çaba sarf etmeniz gerekebilir. Paneller ve konferanslara katılabilirsiniz. Konuşmacı olarak kendinizi ve fikirlerinizi rahatça tanıtabilecek, entelektüel konularda başarılı bir iletişim sergileyeceksiniz. 
Bazıları aşırıya kaçabilir ve diretme ve ısrar etme konusunda baskıcı davranabilirler. 
Eğer bir yerde eleman olarak çalışıyorsanız, müdürünüze ve amirinizin gözüne girecek ve kendinizi özgün davranışlarınızla kabul ettireceksiniz.
Hiç bu kadar iddialı olmamıştınız. Kasım ayının 2. Haftası finans evinize Venüs ve Plüton   gümbür gümbür yağıyor.. Her şeyin zorunu seçeceksiniz. Hiçbir şeyden korkmuyorsunuz. Sağduyu ve sorumluluk duygunuz artıyor. Para sizin için her zaman güç teşkil etti ve daha da önem kazanıyor. Biliyoruz, her şeyin en iyisine layıksınız. Başlattığınız savaşlardan galip çıkmayı hedeflerken, ipi hiç kimselere bırakmak istemiyorsunuz. Yaşamı bir oyun gibi gören siz Yaylar için  başarısızlık diye bir şey yoktur ve bu yıl en zor rolü üstlenmenizde, biraz da suç sizin. Çünkü baş rolü hiç kimseye kaptırmak istemiyorsunuz. Kozmik güçlerin sizden yana olduğunu bilmem hatırlatmamıza gerek var mı ?
Bu ay  gereksiz harcamalarınızı  dengelemelisiniz.. Sadece kazanmayı düşünmüyor, gerçek anlamda zenginliği getirecek konularla kafanızı meşgul ediyorsun.. Para eviniz fazla aktif olmamasına rağmen, finans evinizde  Finans evinizdeki Plüton , farklı  çevreleri gündeme getirecek.. Bu konularda bilinçli hareket ederek, çevreniz tarafından takdir göreceksiniz. Hedeflerini kararlı bir şekilde belirlersen; istediğin kazançlar için, daha baştan avantajlı duruma geçersin. Daha önce dostlarınıza yaptığınız parasal yardımları da takip etmenizde yarar var..
AŞK
Ayın ilk haftası muhteşem bir kombinasyon.. Güneş Merkür ve Venüs birlikte hareket edecekler. Güç ve aşk unsurunu birlikte yaşamak  isteyeceksiniz. Sosyal aktivitelerde bireylerin davranışlarını analizci bir gözle izlemeniz nedeniyle, çelişkili bir izlenimci tavır içinde olabilirsiniz. Bu tür bir ruh durumu şansın yanında problemleri de beraberinde getirebilir.  Önemli olan isteklerinizi doğru bir şekilde ayarlamanızdır. Bulunduğunuz alanlarda kendinizi ifade edebilecek konuşmalar yapacak ve birçok dostluk kuracaksınız. Ortaklıklar konusunda aşk ve iş ilişkilerini birleştireceksiniz. Aşkla ilgili düşüncelerinizi abartacaksınız. Duygularınızı ve hırslarınızı içsel olarak büyütüyorsunuz. Enerjinizi büyük hedeflere odaklarken, bazılarınız büyük karmaşalar yaşayacak. Sorumluluk duygunuz artacak ve düzenli hareket etmeyi yeğleyeceksiniz. Yakın dostlarınızla aranızda duygusal bağlarınız güçlenecek. 
8 Aralıkta Jüpiter geri gitmeye başlayacak. Zor olanı tercih edecek ve yaşantınızla ilgili zorlanmalara karşı garip bir sabır örneği vereceksiniz. Yine bu dönem rejim yapabilir ve kendinizi disipline edebilirsiniz. Uzun süredir arzuladığınız fakat bir türlü başaramadığınız kendinizle ilgili başlangıçları yapabilirsiniz. Para kazanma konusunda oldukça mantıklı kararlar alacaksınız. Jüpiter  duygusal dengelerinizi kontrol ederken, Size uzun zamandır ilgisi olan birinin duygularının açığa çıktığına şahit olabilirsiniz. Yine sosyal yaşantınızda bozulan dostluklarınızı yeniden düzeltme imkanı bulacak, derin bir çözülme devresine gireceksiniz.
Geri giden  Jüpiter etkisiyle; İleri yaşlarda olanlar, evlilik konusunda önemli bir fırsat yakalayabilirler. Yurt dışından gelen bir kişi ile tanışarak, partnerinizin memleketine yerleşebilirsiniz. Kendinizden daha yaşlı bir evlilik yapabilirsiniz. Bazılarınız ikinci kez şansını denemek isterken, duygusal hatalar yapmaya müsait bir döneminiz. Yaşam mücadelesi içinde; rutin alışkanlıklarınız ve yeni oluşan koşullar arasında çatışmalar yaşayabilir, ilişkilerinizde zorlu karşıtlıklarla yüz yüze gelebilirsiniz. Bu tür problemlerin üstesinden gelmek için, inatçı tavırlarınızda ısrarcı olmayın, sabrınızı ön plana çıkartın. Huzursuzluğunuzu yenerek kendinizi rahatlatacak çalışmalara yönelin. Karşı cinsin ilgisiyle, istemediğiniz aşklara sürüklenebilirsiniz. Bu aşklarda cinsel duygular etken olabilir, dikkat edin! Eski sevgililerle sosyal bir aktivite de karşılaşabilir ve geçmiş günlerden söz edebilirsiniz. Bu ay, ruh sağlığınız için evinizi ön plana çıkarmalı ve kariyerinizle ilgili çalışmalarınızı ertelemelisiniz. Yakın çevrenizle güven duygusu içinde, onlarla yapacağınız iş birliklerinden kazançlar elde edeceksiniz.

SAĞLIK
Bu ay, sağlığınızı düşünerek rejimlere başlayabilirsiniz. Kendi sağlığınız açısından zararlı olan konuların farkındasınız. Dişleriniz ve kemikleriniz konusunda yapılması gereken bakım ve egzersizleri ihmal etmeyin. Sağlığınız ayın 8 sine kadar olumlu olmasına rağmen daha sonra zor bir testten geçebilir. Daha fazla dinlenmeye özen gösterin. Sinirsel gerilimlerin olacağını unutmamalısınız. Sindirim sisteminizle ilgili problemlerin ortaya çıkmasını istemiyorsanız, sizi rahatlatacak yogo ve meditasyon gibi çalışmalara yönelmelisiniz. Kadınların rahim ve yumurtalık kontrolünden geçmelerinde fayda var. Ayrıca kalp ve tansiyon sorunları olanlar gerekli perhizlerini yapmalı ve diyete başlamamışlarsa bir an önce bu konuya eğilmelidirler. İskelet sistemini zorlayacak hareketlerden kaçınmalısınız. Alerji yapacak yiyeceklerden uzak kalmalı ve yağlı besinlerden kaçınmalısınız.

OĞLAK
İŞ
Enerjinizi büyük hedeflere odaklarken, bazılarınız büyük karmaşalar yaşayacak. Sorumluluk duygunuz artacak ve düzenli hareket etmeyi yeğleyeceksiniz. Yakın dostlarınızla aranızda duygusal bağlarınız güçlenecek.Ayın ilk günlerinde Güneş,Merkür, Venüs 12 evinizde birlikte hareket edecekler. Pratik yaşama geçirmeniz imkansız olan konular, kafanızda yeni şekillerin oluşmasına ve fikirlerinizin yenilenmesine zemin hazırlayacaktır. Şimdiye kadar düşünmediğiniz konuların yarattığı olumlu etki vizyonunuzun değişmesine neden olacak… Güneş 12.evde enerjisini yeterince gösteremeyebilir. Güvensizlik duygularınız yüzünden başkalarından onay bekleyebilirsiniz. Hızlı gerçekleştirilebilecek idealler peşinde olabilirsiniz. Sizinle aynı düşünceyi paylaşacak kişilerle birlikte bir grup yapabilirsiniz. Finans gezegeniniz Uranüs  aile ve yuva evinizde geri hareketini yapıyor. Maddi konularda yoğun istekleriniz var ve başarıyı bu dikkatiniz sayesinde elde edeceksiniz. Başkalarının fırsatlarıyla kendi arzularınızı birleştireceksiniz. Unutulmuş veya uzun süredir sonuçlanmayan miras durumları gündeme gelebilir. Ani kazalara karşı tedbirli olmalısınız. Düşüncelerinizi rahatça ifade edebilmeniz nedeniyle, geriye dönüş gerektiren durumlarda aksilikler yaşayabilirsiniz. Gizli yatırımlarınız ortaya çıkabilir. Dikkatli olmalı, boşboğazlık yapmamalı ve sırlarınızı hiç kimseyle paylaşmamalısınız.

Venüs ve MERKÜR ; 12. evde (ruhsallık ve bilinçaltı evi) bulunmaktadır. İçinizde yaşattığınız duygusal gel-git’leri çevrenize yansıtacaksınız. Arkadaşlarınızın sırlarını saklayacak, çevrenizi organize eden girişimlerde bulunacaksınız..
5 Aralıkta Mars finans evinizde ilerlemeye başlayacak. Çok daha fazla çalışmak zorunda kalacaksınız. Ay boyunca; iş hayatınıza katkısı olacak kişilerle tanışmanıza yardımcı olacak. Ortak çalışmalar içinde olacağınız kişilerle enerjilerinizi birleştireceksiniz. Fakat Mars tüm bunları yaparken, sizi üzecek yoracak ve sinirli yapacaktır. Sosyal yaşantınızda kişisel cazibenizin artmasından  faydalanabilirsiniz. Yapmanız gereken her şeyi yapın ve gerisini düşünmeyin. Meslek ve kariyerinizle ilgili idealleriniz ve istekleriniz ön plana çıkarıyor. Hedefleriniz sizi yönlendirmeye başlıyor. Çevrenizde sizi kuşatan akıllı kişilerden faydalanmasını bilmelisiniz. Bazı dostlarınızın iyi niyetle yaklaşımları karşısında sizde gereken karşılığı vereceksiniz.
AŞK
Bu dönemde yaratıcılığınız devam etmekte. Herkesin gözü önünde olmanızı sağlayan bir kıvılcımınız olacaktır. Eğlendirici bir kişi olmayı başaracaksınız. Aşk meselelerinde karmaşık durumlar içeren garip kaoslar yaşayabilirsiniz. Ortada ciddi bir neden olmadan ilişkileriniz karışabilir. Aşka bakış açınız bazı zamanlar bir romantik bazen de soğuk bir yaklaşımla olabilir. Aşk ve çocuklarınızla ilgili  fazlasıyla fedarkarlıklar yaparsınız ama bunların bir kısmı ancak fayda olarak size dönebilir.İş hayatınızda arkadaşlarınızla iş toplantıları derken, aynı anda bir aşk ilşkisinin içinde olabilirsiniz. Dikkatli olmanızda yarar var..
Plüton kişilik evinizde ilerlemeye devam ediyor. İşinizi yakından ilgilendiren konularda  oldukça derin ı düşünmenizi sağlayan enerjiler altındasınız. Fakat bu enerjinin sizin açınızdan çok etkin olması için, ağır düşünce tarzınızı ve ciddi bakış açınızı esnetmeniz gerekecektir. Çünkü bu enerji aktif olmanızı, girişimci olmanızı ve çevrenizle yakın ilişkide bulunurken rekabetçi bir hareket tarzı geliştirmenizi istemektedir. Sizler herşeyi sağlam bir bakış açısıyla ele alarak temkinli hareket etmek yanlısı olduğunuzdan, bu enerji altında kendinizi dağılmış bir şekilde hissedebilir, sıkılabilirsiniz. Rutin iş temponuzla ilgili konularda girişken olmanız için öncelikle sağlıklı olmanız gerekecektir. İşte bu dönemde üzerinizdeki ağırlıklar nedeniyle istediğiniz anlamda randımanlı olmak zorlaşabilir. 
Çok hızlı tempoda çalışmak gerekliliği nedeniyle kolayca yorgun düşebilir, bazı görevlerinizi yerine getirmekte zorlanabilirsiniz. Kimi anlarda şöyle bir düşündüğünüzde kendinizi gereksiz bir sürü işin ortasında tuhaf hissedebilirsiniz. Sürekli bir meşguliyet hali nedeniyle hayatın keyifli yanlarını tatmanız zorlaşabilir, belirli bir düzen içinde sanki sadece çalışan bir kişisiniz..
18 Aralık  tarihlerinde Merkür Ve Venüs kişilik evinizde.. Bazılarınız aşk ve dostluk duygularını karmaşık  bir şekilde sergilediği için karşısındakinin duygularında karışıklığa neden olacaktır. Zorunlu ilişkiler size göre değil. Aşk konusunda sorumluluk almak istemeyebilirsiniz. Bazılarınız aşk ve dostluk duygularını karmaşık bir şekilde sergilediği için karşısındakinin duygularında karışıklığa neden olacaktır. Zorunlu ilişkiler size göre değil. Aşk konusunda sorumluluk almak istemeyebilirsiniz.
“Venüs”; fiziksel özelliğinizi vurgulayan 1. eve (kişisellik evi) geçerek size çekicilik kazandıracak. Kendi imajınıza yönelik gayretler içinde bulunacak, dış görünüşünüz için harcamalarda bulunacaksınız. Kendi bireyselliğinize yönelik tutum içinde olmanıza rağmen; karşınızdaki kişileri de kırmamak konusunda hassas davranacaksınız. Kendi tasarruflarınız doğrultusunda çevrenize de yardımcı olacaksınız.Aşk ve sosyal yaşantınızda bazı şeylerin farkına vararak ilişkilerinizin temellerini sağlam bir şekilde kuracaksınız. Bu dönem ilişkilerinizde her zamankinden daha fazla cesur olurken, risklere karşı da tedbirli olmanızı hatırlatıyoruz. Bu sizin için korkutucu bir şey gibi gelebilir fakat bu durum size çok daha dinginlik ve güzellik kazandıracak. Yaşam mücadelesi içinde; rutin alışkanlıklarınız ve yeni oluşan koşullar arasında çatışmalar yaşayabilir, ilişkilerinizde zorlu karşıtlıklarla yüz yüze gelebilirsiniz. Bu tür problemlerin üstesinden gelmek için, inatçı tavırlarınızda ısrarcı olmayın, sabrınızı ön plana çıkartın. Huzursuzluğunuzu yenerek kendinizi rahatlatacak çalışmalara yönelin. Karşı cinsin ilgisiyle, istemediğiniz aşklara sürüklenebilirsiniz. Bu aşklarda cinsel duygular etken olabilir, dikkat edin.

SAĞLIK
23 Aralık’ta kişisel evinizde doğan  Yeni ay  ve Güneş kişisel evinizde ilerlemeye başlamasıyla birlikte eğlenceli bir ortama gireceksiniz. Yeni ve eğlenceli bir dostluğun temelini atabilirsiniz. Sıra dışı değişimlere hazır olun. Parlak zekanız ve güçlü algılamanız heyecanlarınıza önderlik edecektir. Hızlı hareket ederken, yerinde duramayan bir imaj sergileyeceksiniz. Ani olaylar karşısında tepkilerinizin olumlu olması yanlış ilişkileri de başlatabilir dikkatli olun…  Farkındalığınızı zdaha hızlı yaşayacaksınız..

KOVA
5 Aralık’ta Mars kişisel evinize geçiyor. Çevrenizle olan paylaşımcı grup çalışmalarından çok kendi inisiyatifinize dönük işleri tercih ederken, kendinize ve kişiliğinize değer vereceksiniz. Sadece kendinize güveniyor, size katkıda bulunmak isteyenleri kibarca geri çeviriyorsunuz. İsteklerinizi başarma konusunda oldukça kararlısınız. Gereksiz cesaret gösterilerine kapılmayın. Takdir gören kişisel çabalarınız sizi motive etse bile, tam olarak beklentilerinizin yanıtını bulamayabilirsiniz. Ani değişen şartlara karşı temkinli olmalı, ölçüyü kaçırmamalısınız. Kendinizi yıpratmadan hareket etmelisiniz.
Finans ve yatırım konularında gerekli tüm detayları gözden geçirmelisiniz. İlişkilerinizi zorluklar içinde yaşıyorsunuz. Fakat, artık anlaşamadığınız konularda anlaşmanız gerekiyor. Bu nedenle, sorunlarınızın üstüne gitmek zorundasınız. Sabırlı ve mantıklı taraflarınızı ön plana çıkarmalısınız. Kuracağınız beraberliklerde karlı çıkacak, ortaklıklarınız konusunda şanslı olacaksınız. Ayni fikirleri paylaştığınız ve size finans desteği sağlayacak kişilerle beraber olacağınız ortamlarda bulunacaksınız. Kendi yaşam biçiminizi kurmak adına başlatacağınız çalışmaların getirdiği değişimlere hazır olun. 
11Aralık’a  kadar Venüs ,Merkür ve güneş  11. Evinizi etkilemektedir. Ailenizde esen sıcak havaya rağmen, çevrenize de kayıtsız kalmayacaksınız. Özellikle yeni tanışacağınız kişilerle iyi  ilişkiler içinde olmaktan mutluluk duyacaksınız. Yinede her zaman, yeniliklere hemen atladığınız için biraz beklemelisiniz. Bu nedenle; çevrenin etkisinde kalmadan, kendi düşünceleriniz doğrultusunda gelirlerinizi arttıracak ve deneyimlerinizi genişletecek başlangıçlar ve fırsatlarla karşı karşıya kalacaksınız. 
Kariyer gezegeniniz Satürn ve para gezgeniniz Neptün uyumlu açı veriyor. Bu kozmik etki, yatırımlarınızı bir yıl boyunca desteklerken, gereken uygun pozisyonları da sağlayacaktır. Bu süreç içerisinde, parasal konulardaki aktiviteleriniz ile duygusal konularınızı bir arada dengeli olarak götürebilmelisiniz. Israrla gerçekleştirmek istediğiniz konularda; rutin alışkanlıklarınızı, sorun yaratmaması için “ince eleyip, sık dokuyarak” hayata geçirmelisiniz. Bağımsızlık duygularınızın etkisiyle, ortak iş yaptığınız kişilerle sürtüşme içine girmeyin ve onların deneyimlerini kendi hedeflerinize uyarlayın. Bu şekilde, uzun süredir beklediğiniz fırsatların kendiliğinden oluştuğunu göreceksiniz. 

AŞK
18 Aralık’tan sonra kafanız çok karışıcak. Merkür, Venüs ve  22aralıkta Güneş’le birlikte 12. Evinizde hareket etmeye başlayacaklar. Radikal değişimler sizi bekliyor. Düşüncelerinizden ödün vermeyi düşünmeyecek, karşılaşacağınız engellerle mücadele edeceksiniz. Kendinize ait doğrularınızdan emin olmak için; çevrenizi sınamak isteyecek, kendinizi çok daha enerjik ve cesaretli hissedeceksiniz. Yaratıcılığınızdan kaynaklanan pratik gerçekleri hayata geçirebileceksiniz. Entelektüel düzeyde işlerle uğraşacak, sezgisel yeteneklerinizi olumlu bir şekilde ortaya çıkaracaksınız. Güneş; size güç ve sabır verecek. Birlikte çalıştığınız kişileri sınayacak ve disiplinli çalışmalar sağlamak adına motive edeceksiniz. Güçlü beraberlikler kuracaksınız. Her şeyin en mükemmelini yapmak istiyorsunuz. Bu özelliğiniz bazılarınız için olumsuz bir tablo gibi algılanabilir fakat siz kendi doğrularınıza o kadar inanan bir kişisiniz ki, bazı çevre unsurlardan tepki alabilirsiniz. Hiçbir şeye aldırmaz görünecek ve bildiklerinizden ödün vermeyeceksiniz.

23 Aralıkta yeni ay 12. Eviniz Oğlak’ta doğuyor. İlişkilerinizde gücü seviyor ve maddi olanaklarınızı arttırıcı etkisi olacak kişilerle birlikte olmak istiyorsunuz. Tüm ay
boyunca kişisel egonuzu ilişkilerinize yansıtacaksınız. İş birliği içinde olduğunuz kişiler üzerinde, mevcut potansiyelinizi kullanarak etkinlik sağlayacaksınız. Bu ilişkiler çerçevesinde gereğinden fazla sorumluluk yüklenebilirsiniz, dikkatli olmalısınız. Fakat, her şeye rağmen; bu günlerde dostluklarınız derinleşecek, ortak çalışmalar içinde olduğunuz kişilerle önemli kararlar alacaksınız.  Bu arada güçlü ve yönetici yönlerinizi abartabilir, çevrenize baskıcı davranabilirsiniz. Çünkü, güçlü gezegenler, duygularınız üzerinde yoğun baskı kuracak. Çoğu kez arzuların yüksek seyretmesi ve işlek bir aktiviteye sahip olmanız, günü birlik dengelerinizin bozulmasına neden olacaktır.

12. EVDEKİ YOĞUNLUK sizi yoracaktır.Bilinçaltınız karışacaktır. Gücünüzün yavaşladığını hissederek, kendinizi geri plana çekme ihtiyacı duyabilirsiniz. Takıntılarınız sizi rahatsız edebilir. Dostlarınızın sırlarını saklamak isteyecek ve bu konuda taviz vermek istemeyeceksiniz. Yakın dostlarınızın sözlerinden ve davranışlarından etkileneceksiniz. Suskun ve gizemli bir havaya girerek, düşüncelerinizi hiç kimseyle paylaşmak istemeyeceksiniz. Karşınızdaki kişileri incitmekten çekindiğiniz için fikirlerinizi açıklamakta zorlanabilirsiniz. Fakat, yardım etme duygunuz oldukça yoğun olduğu için birlikte çalıştığınız kişilerin işlerini kolaylaştırmak için elinizden gelen her şeyi yapacaksınız. Manevi duygularınızın atağa kalkmasıyla sizden beklentileri olanların isteklerine elinizden geldiği kadar karşılık vermeye çalışacak, dostlarınızla birlikte yalnız kalmak isteyecek ve onların sırlarına ortak olacaksınız. 
Ağır gezegen etkisi sizi daha da güçlendirecek. Kendinizden daha yaşlı kişilerin fikirlerinden yararlanacak ve onların desteğine gerek duymadığınız halde yararlanmayı bileceksiniz. İçgüdülerinizin güçlü olması sizi tutkulu ve ödün vermeyen bir kişilik haline getirecek. Uzun süredir beklediğiniz sonuçlara yaklaşmanız mümkün. Size destek verecek olayların altını çiziyor ve kısa sürede sabırlı bir şekilde değerlendiriyorsunuz. Bu dönemde de, bazı gereksinmeleriniz için gerekli doğru hamleleri yapacaksınız. Güçlü kişiliğinizle çevrenin dikkatlerini üzerinizde yoğunlaştıracaksınız.

SAĞLIK 
Bu ay oldukça sağlıklı olmanız rağmen, yoğun iş temponuz ve hırslarınız yüzünden kendinizi yorgun hissedebilirsiniz. Ay sonunda cinsel organlarla ilgili sorunlara ve asabi ve gergin durumlara dikkat etmelisiniz.. Kısa sürede geçecek bu rahatsızlıklar karşısında önleminizi almalısınız. Yine bu ay, sindirim sisteminizle ilgili problemlerin ortaya çıkmasını istemiyorsanız, sizi rahatlatacak yogo ve meditasyon gibi çalışmalara yönelmelisiniz. Fazla yoğun düşünmeniz de ruh sağlığınız üzerinde negatif etki yapacaktır. Sizi mutlu edecek hobilerinize yer vermelisiniz.

BALIK
İŞ
10 Aralık’a kadar Güneş, Merkür ve Venüs kariyer evinizde. Toplumda göz dolduracaksınız.. Giyim ve kuşam konusunda oldukça zevkli giyinecek ve çevrenize örnek teşkil edeceksiniz. Yalnız yaşayanlar, bulundukları  sosyal çevrelerde tanışacakları kişilerle (sizden yaşça çok büyük veya küçük olabilir) bir ilişki başlatabilirler. Fakat, bu tür ilişkilerde iyi analizler yaparak kararlar verin. Venüs nedeniyle; arkadaşlarınızla bir arada enerjinizi birleştirme isteği içinde olacaksınız. Sıra dışı fikirlere açık olmanız rağmen, yeniliklere karşı temkinli olmalısınız.
Sosyal ilişkilerinizi geliştirmek için kapasitenizin üzerinde çabalarda bulunabilirsiniz. Sosyal ortamlar çerçevesinde; yapmak istediğiniz halde, gerçekleştiremediğiniz konularla ilgili fırsatlar yakalayacak, yeni ve başarılı organizasyonlar içinde bulunacaksınız. TOPLUMSAL KONUŞMALAR YAPABİLİRSİNİZ. Öğrenme içgüdünüz oldukça yüksek. Öğreniminiz ve akademik kariyerinizle ilgili gelişimlere açık olacağınız bir süreç. Merkür sizi aktif yapıyor. Düşüncelerinizin değişimine neden olacaktır. Böylece gelişmelerden gerekli dersleri çıkararak uzun vade de size yarar sağlayacak önlemleri alacaksınız..
Fiziksel ve Ruhsal anlamda kendinizi güçlü hissedeceğiniz bu ay, eğlenceli ve sizi oyalayan yolculukları da gündeme getirecektir. Güçlü kişilerin desteğini üzerinizde hissedecek ve onlarla ilişkilerinizi olumlu tutmayı başaracaksınız. Ayın ilk günlerinde sosyal yönleriniz ortaya çıkacak. Yolunda gitmeyen sosyal ilişikleriniz yön değiştirecek, şimdiye kadar fark etmediğiniz detaylar önem kazanacak, ilişkinizi ve kendinizi sorgulayacaksınız. Yanlış dostluklar biterken, akabinde başlayan yeni dostluklardan çok şey kazanacaksınız. Özellikle, size yeni bir prestij kazandıracak olaylar yaşayacaksınız ve yeni çevrelerde eskisinden çok daha mutlu olduğunuzu göreceksiniz.

9. Evinizdeki “Satürn ” uzak yollarla ilgili şansınızı ve ideallerinizi gerçekleştirme konusunda gerekli cesareti verecektir. Babanız ve ya aile büyüklerinizin tavsiyelerine karşı çıkarken, kendi düşüncelerinizi uygulama konusunda ısrarcı olacaksınız.  Kendinize güveniyor ve başlattığınız işler konusunda kararlı adımlar atıyorsunuz.
Kariyer evinize destek veren ve Güneşle etkileşim içinde olan Satürn  ve Venüs Düşüncelerinizi gizleyecek ve çevrenize karşı daha sır olmak isteyeceksiniz. Fakat paylaşımcı yapınızdan dolayı çevrenizdeki kişilerin sizin fikirlerinden yararlanmaları söz konusu olacaktır. Verdiğiniz sözleri yerine getireceksiniz. 

AŞK
18 Aralık’tan sonra 11. Evinizde  VENÜS , MERKÜR, VE PLÜTON  11. Evinizden sizi desteklemeye başlıyor. Yeni çevreler ve yeni fikirler ilginizi çekecek. Macera duygunuzun atağa kalkmasıyla isteklerinizde aşırıya kaçabilir, sevgi ve flört bazında ilişki karmaşası yaşayabilirsiniz. Fiziksel ve zihinsel aktivitelerinizle dikkat çekeceğiniz bir dönem  içindesiniz. Orijinal fikirlere ve paylaşıma hala hazırsınız. “Venüs, MERÜR VE PLÜTON  ”; ortak çalışmalarınızda ihtiyacınız olan pratikliği sağlayacak ve hızlı düşünmeniz konusunda size gereken desteği verecektir. İş takiplerinde sinirli olmamalı ve ani olaylar karşısında tepkilerinizi frenlemelisiniz. Bu gündem içinde kendinizden genç veya yaşlı kişilerle daha yoğun bir şekilde anlaşacaksınız.
5 Aralık’tan sonra Mars 12. Ruhsal eviniz Kova’da ilerlemeye başlayacak. Kolay bir şekilde her şeye “evet” dememelisiniz. İçine gireceğiniz ortam koşullarının sizi zor durumda bırakmaması önemlidir. Hesaplarınızı ince yapmalısınız. Aceleci ve pratik davranış tarzınızla, tüm bunları hızlı bir şekilde yapacaksınız. Fakat, bu içsel gelişmelerinizi karşı tarafın hissetmesi mümkün değil. Çünkü, yaşam pratiğinde bu özelliklerinizi gizlemeyi iyi biliyorsunuz. Bu dönem; ilişkilerinizi belli bir denge ve yumuşaklık içinde götürdüğünüzü gösteriyor. Siz gülümserken bile, kafanızda bir takım hesaplarınız var. Kendinizden başka hiç kimsenin güvenilir olmadığına kendinizi inandırmış durumdasınız. Yakınlarınızın dışında hiç kimseye taviz vermek istemeyeceksiniz.

SAĞLIK
Bu ay  sağlığınız iyi görünüyor fakat buna rağmen; baş ve boyun kaslarınıza dikkat etmelisiniz. Geçen aydan çok daha kendinizi iyi hissedeceksiniz. Bu ay içinde de boyun, omuzlar, akciğerler ve bağırsaklarınıza özen göstermelisiniz.. Kendinizi daha iyi hissetmek istiyorsanız, bitkisel çaylar, meditasyon, yoga ve mistik çalışmalara yönelebilir ve bir spor salonuna baş vurabilirsiniz.. Gerekli vitamin ve mineralleri de ihmal etmemelisiniz. Zayıflamanıza yardımcı gezi programları seçebilir, şehir dışında dinlenerek kendinizi zindeleştirme imkanı bulabilirsiniz…