Ligin ilk 10 haftalık bölümünde beklentilere cevap veremeyip hayal kırıklığı yaratan Trabzonspor’da Teknik Direktör Ersun Yanal, Milli aranın ardından oynanacak olan 4 maça büyük önem veriyor. 4 maçlık seride Antalyaspor (İ), Gençlerbirliği (D), Kayserispor (D) ve Adanaspor maçlarına çıkacak olan Trabzonspor’da Teknik Direktör Ersun Yanal, bu süreci en az 10 puan ile geçmeyi planlıyor.
Takımının her geçen hafta performans olarak olumlu görüntü ortaya koyduğunu ve bu görüntüyü artık puana çevirmek istediklerini söyleyen Teknik Direktör Yanal, “Milli ara hem sakat oyuncularımızın toparlanması hem de eksiklerimizi gidermemiz açısından bir fırsat oldu. Milli aranın ardından oynayacağımız Antalyaspor maçını kazanıp kendimize yeni bir sayfa açmak istiyoruz” dedi.  
Yeniden yapılanma yolunda meşakkatli bir süreçten geçtiklerini söyleyen Teknik Direktör Yanal, “Bu sürecin içerisinde zaman zaman kazanacağız ya da kaybedeceğiz. Ancak Trabzonspor ligin üst sıralarında mücadele edebilecek bir çalışma içerisinde. Yakın zamanda iyi bir takım olacağız. Bu yolda taraftarlarımızın itici güç olarak arkamızda durması çok önemli" dedi.
 
Hem oyuncular hem de takım olarak gelişmekte olan bir takım olduklarının da altını çizen tecrübeli çalıştırıcı, "Biz ligin yeni takımlardan biriyiz ve takım olmaya çalışıyoruz. Devre arasında da takıma katkı için hamlelerimiz olacak. Bu süreci de en iyi şekilde atlatacağız ve hedeflediğimiz yolda yürüyeceğiz” diye konuştu.