Sivasspor maça temkinli başladı. Burak’a adam markajı uygulayıp,ayrıca boş saha bırakmayınca Trabzonspor pozisyon bulmakta zorlandı. Buna rağmen biraz dikkatli olsaydı Trabzonspor pozisyon yaratamadan öne bile geçebilirdi.

İlk yarı boyunca Sivasspor gol yememek adına sahasından çıkmayıp atacak olduğu uzun paslarla gol peşinde koştu. Trabzonspor dolayısıyla karşısında üstüne gelmeyen rakip bulunca daha çok topa sahip oldu. İlk yarıda geçen haftaki futboldan eser olmayan bir takım seyrettik. Adrian kendini gösterebileceği ortam yakaladı ama girdiği pozisyonları değerlendirmedi. Sivasspor ise korkak oynadığı ilk yarıyı Giray’ın inanılmaz hatasıyla 1-0 önde kapattı.

Atak yapmadan gol atan bir takım da desek, atak yemeden gol yiyen bir takım da desek her ikisinde de hata yapmamış oluruz.

Trabzonspor da oyun olarak değişen bir sey olmadı. Trabzonsporlu futbolcular mağlup durumda olduklarından haberi yokmuş gibi rahat, bol paslı, ikili mücadeleler de hamle yapmayan futbol oynamaya devam etti. Trabzonspor’un bu rahat futbolu tam da Sivasspor’un istediği oyun şekliydi di.

Serkan,Cech, Giray ve Celutska savunma hattı inanılmaz kötü oynadı. Dolayısıyla orta saha ve ileri uç yardım göremedi. 68.dakikada oyuna giren Alanzinho nefis bir gol atıp beraberliği getirdi. 81.dakikaya kadar Burak’la birlikte şahsi oyunu tercih eden Volkan, Colman’ın nefis pasını iyi değerlendirip Trabzon’u öne geçirdi. Karadeniz ekibi Burak’ın ayağından bir de penaltı kaçırdı. Karadeniz temsilcisi zor da olsa 12 dakikada işi bitirip haftayı yara almadan kapattı.

Trabzonspor’a medyanın büyük kesimi FIRTINA diyor. Çok yerinde bir söz. Fırtına devamlı esen bir rüzgar türü değil. Esince yıkıp geçiriyor. Ama arada bir esiyor. Trabzonspor bu sene ne çektiyse savunmasının kötü oluşundan çekti. Şenol Güneş bir türlü savunmayı toparlayamadı. Bence toparlama şansı da yok. Çünkü doğru transferler yapılmadı. Bir an için hafızamı yoklayarak Giray’ın onu oynatmayan Ersun Yanal için “Ona hakkımı helal etmeyeceğim” dediğini hatırlıyorum. Acaba Giray şu futbolu ile Trabzonspor’da oynamayı hak ettiğine kendisi inanıyor mu ?