PTT 1'inci Ligi'nin 2'nci yarısında inanılmaz bir düşüş içine giren Göztepe kendisini yaktığı gibi, ezeli rakibi Karşıyaka'nın umutlarına da darbe vurdu.
Karşıyaka'nın düşme potasındaki rakipleriyle oynadığı tüm maçlarda puan kaybeden sarı kırmızılı ekip, bu periyotta sadece hemşehrisi Karşıyaka'yı yenebildi. Ateş çemberindeki takımlardan Denizlispor'a İzmir'de, Kayseri Erciyesspor'a ise deplasmanda 1-0'lık skorlarla yenilen Göztepe, Şanlıurfaspor'la evinde 1-1 berabere kalırken, İzmir derbisinde Karşıyaka'yı 2-0 mağlup etti.

KARŞIYAKA KÜMEYE GİDİYOR

Pazar günü Balıkesirspor'u 1-0 mağlup ederek 26 puana ulaşan Karşıyaka, Göztepe'nin deplasmanda 1461 Trabzon ile oynadığı 31'inci haftanın kapanış maçının sonucunu umutla bekledi. Sarı kırmızılı ekip sahadan 2-0 yenik ayrılırken bu sonuçla 34 puana ulaşan ve son 3 haftaya girerken Karşıyaka'yla puan farkını 5'ten 8'e çıkaran 1461 Trabzon, büyük ölçüde rahatladı. Göztepe, düşme hattındaki takımlara 11 puan kaptırarak hem kendisinin play off hayallerini tüketti, hem de ezeli rakibinin kurtuluş umutlarını baltalamış oldu.

SKANDAL TWEET

Göztepe'nin resmi twitter hesabı, 1461 Trabzon karşılaşmasından sonra sonucunu, "Maç sonucu 1461 Trabzon 2-0 Karşıyaka" şeklinde paylaştı. Sosyal medyada anında büyük tepki çeken tweet, kısa süre içinde kulübün resmi adresinin paylaşımlarından kaldırıldı. Hatalı paylaşımı bir kulüp çalışanının yanlışlıkla yaptığı iddia edildi.