Galatasaray’da bekleneni veremeyen oyuncular için ayrılık vakti geldi. Cim-Bom’un, PTT 1. Lig ekibi 1461 Trabzonspor’a yenilerek şok bir şekilde kupaya veda ettiği maçtan sonra, “Zaten bu maçla ilgili değil, genel olarak bir tasarrufumuz olacağını söylemiştim. Temmuz ayını beklemenin gereği de yok. Bazen Ocak ayı da bunun için bir süreçtir” diyen Teknik Direktör Fatih Terim, devre arasında bazı oyuncuların biletini kesecek. Terim’in ilk planda Brezilyalı stoper Cris’in üzerini çizdiği belirtildi. Kupa maçında hatalarına yenilerini ekleyen 35 yaşındaki Cris’e sezon sonuna kadar alacağı 625 bin euronun yarısının teklif edileceği böylece sarı-kırmızılı kulübün hem yabancı kontenjanını boşaltacağı hem de 312 bin 500 euro tasarruf etmeyi planladığı kaydedildi.

Bileti kesilen diğer futbolcuların Sercan Yıldırım, Çağlar Birinci ve Ceyhun Gülselam olduğu belirlendi.
Bu oyuncuların başında ise Sercan geliyor. Geçen sezon 3 milyon euroya alınan golcü futbolcu, 26 kez sarı-kırmızılı formayı giyerken sadece 5 gol atabildi. Bu gollerin 3’ü de kupadaydı. Ayrıca Denizlispor’dan büyük umutlarda transfer edilen Çağlar Birinci’nin kesin olarak gönderileceği belirtildi. 2.5 yılda 18 kez sarı-kırmızılı formayı giyen Çağlar gibi Ceyhun da gözden çıkarıldı. Geçen yıl Trabzonspor’dan bedelsiz alınan ve yıllık 1 milyon euro kazanan Ceyhun da 1.5 yılda sadece 2 lig maçında ilk 11’de şans bulabildi.

Sabır gösteriyor
Transferin son günü alınan ama sadece Balıkesir ile yapılan kupa maçında 27 dakika sahada kalan Furkan Özçal’ın da başka bir takıma kiralanmasının söz konusu olduğu ifade edildi.
Teknik Direktör Fatih Terim’in, büyük fedakârlıklarla kadroya dahil edilen Hamit Altıntop konusunda ise sabırlı davrandığı, ancak tecrübeli oyuncunun dikkatini çekme kararı aldığı vurgulandı. 1461 Trabzon maçında kötü oynayan ve yine kenara alınan Hamit’i kazanmak isteyen Terim’in, milli oyuncusundan daha fazla fedekârlık yapmasını isteyeceği kaydedildi.

Temmuz’a kadar süre

Sarı-kırmızılı takımda, Ocak’ta bileti kesilecek oyuncuların yanı sıra, sezon sonu durumları gözden geçirilecek isimler de var. Sözleşmesi biten Hakan Balta ve Gökhan Zan’ın durumu belirsizliğini korurken, sezon başında 1+1 yıllık mukavele yapılan Sabri’nin de durumu kritik görünüyor. Üç futbolcunun da performanslarını yukarı çekmemeleri halinde gönderilecekleri ifade ediliyor.