Akçay, sahalarında oynayacaklarını Adanaspor karşısında ise yenilmemek için mücadele vereceklerini belirtti.

PTT. 1 Lig’de 2 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 7 puanla averajla 2. sırada bulunan 1461 Trabzon, 23 Eylül Pazartesi günü kendi sahasında oynayacağı Adanaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor. Antrenman sahasında oyuncularıyla kısa bir toplantı yapan 1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, golsüz berabere kaldıkları Kayseri Erciyespor karşısında yaptıkları hataları değerlendirdi. Daha dikkatli olmaları konusunda takımına ikazlarda buldundu.

Uzun soluklu zamanlarda takımların hatalar yapabileceklerini belirnet Akçay, “ Dağınıklık zaman zaman yaşanabilir. Takımlar uzun soluklu zamanlarda hatalar yapacaklardır. Biz Kayseri Erciyesspor müsabakasında bölüm bölüm hatalar yaptık ama müsabakanın genelinde varlığımızı hissettirdik problemler yaşadık. Bunun çözümlerini arıyoruz ve o maçın tekrarını izliyoruz. Rakibimizin maçlarını seyrediyoruz. Dersimize çalışıyoruz. İyi bir müsabaka oldu böyle hatalı müsabakalarda yaşamakta eğitim açısından antrenörleri işini kolaylaştırabiliyor. Hem antrenman planlamasında iyi oluyor ve aynı zamanda oyuncuyla onları yüzleştirerek o kolaylığı da yaşatıyor bizlere” dedi.

"TRABZONSPOR İSMİYLE ANILMAK GURUR VERİCİ" Takımların kendilerine karşı artık daha dikkatli olduklarını ifade eden Akçay, “Tuzaklar kurma daha arttı. Motivasyonlar yükselebilir. Alt etme, yenme eğilimi buna benzer bir takım hareketleri destekleyici primler, ekonomik destekler verilerek bizimle oynanan müsabakalarda rakibin motivasyonu yükseltilebilir. Ama sonuçta bizde oynayacağız, onlar da oynayacak. Bunlar tek başına bir neden olarak gösterilemez. Biz bunların üstesinden gelebilecek çözümler üretmeliyiz. Toplarla ilgili kullandığımız şekillerde biraz değişikliğe gideceğiz. Birde oyun planımız içerisindeki özellikle ikinci ve üçüncü bölgedeki aksiyonlarımızda belki bazı oyuncu isimleri veya hareketler üzerinde bazı değişiklikler ilaveler yapılabilir. Ama futbolda bu çok kolay değildir” şeklinde konuştu

Akçay, Trabzonspor ile anılmanın kendileri için gurur verici olduğunu kaydederek "Trabzonspor olarak dışarıdan bakıldığında çok büyük görebiliyorsunuz ama maalesef bu şehir kendi içinde yaşadığı için Trabzonspor'un yakınında yaşadığı için onun için varlığını göremiyorum. Trabzonspor adıyla anılmak güzel bir şey ama bunun getirdiği dezavantaj rakibin direncinin organizasyonun yüksek olmasıdır. Her şeye rağmen güzel" ifadelerini kullandı. "ADANASPOR'A YENİLMEMEK İÇİN BÜYÜK BİR GAYRET VERECEĞİZ" 1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, taraftarların kendilerine destek olmaya çağırarak "Seyirci bizi izlemek isterse gelir. Sonuçta izleyebileceği Trabzonspor var biz varız, tercih kullanacak. Hangimizi tercih ederse onu seyredebilir bize de gelebilir. Diğer takımlar var illa gelin bizi seyredin diye bir ego göstermiyoruz. Adanaspor maçı zor bir maç olacak. Yenilmemek için çok büyük bir gayret vereceğiz. Maçın sonucu ne olursa olsun skor olarak kaybetmiş olsak ta eğer oyun kalitesi mücadelemizin yüksekliği bizi kaybetmiş göstermeyecek. Biz sadece bir maç kaybetmiş olacağız. Cesaretimizi özgüvenimizi kendimize güvenimizi ve kalitemizi kaybetmeyeceğiz. O zaman demek ki kaybetme diye bir şey yok. Sadece skor olarak bir mağlubiyet söz konusu. Çok dikkatli olacağız. Umarım istediğimiz gibi gelişir“ diye konuştu.