1461 Trabzon Futbol Şube Sorumlusu Yavuz Şanver, deplasmanda oynayacakları Kayseri Erciyesspor maçının diğer maçlardan bir farkı bulunmadığını belirterek, "Erciyes'de bizim gibi üstünde bir takım olan seyirci fukarası bir takım. Seyirci çekmek için bilet fiyatlarını düşürmeleri normal. Oynadığımız futbol ve aldığımız saha sonuçları sonrası diğer takımlar tarafından takip ediliyor olmak bizi tedirgin etme yerine aksine hoşumuza gidiyor. Biz sonuca endeksli bir takım değiliz. Oyuncuların tecrübe ve kalite kazanmasına endeksli bir takımız. O yüzden bu maçın diğer maçlardan bir farkı yok. Oyuncularımıza güveniyoruz" dedi.

OYUNCU YETİŞTİRİYORUZ
1461 Trabzon'un kuruluş amacı Trabzonspor'a oyuncu yetiştirmek olduğunu ifade eden Şanver, sözlerini şöyle sürdürdü: "1461 Trabzon ile Trabzonspor'u mukayese etmek kadar yanlış bir şey olamaz. Bizim birinci hedefimiz Trabzonspor'a daha az maliyetli, daha kaliteli oyuncuları sağlamak. Son dönemlerde yaşanan konuşmalar ve ifadeler anlık insanların düşüncelerinden kaynaklanan fikirlerdir. A Takımımız bir kaç hafta sonra iyi sonuç almasıyla birlikte insanlar kafalarından bu tür yorumlar yapmayacaktır. Bizler tekrar aynı çizgimizle ve misyonumuzla yolumuza devam edeceğiz. Bu ifadelere bizim katılmamız söz konusu değildir."

BİZ ŞAMPİYON OLALIM
Şanver "1461 Trabzon hedefi olan bir takım ve tabi ki şampiyonluk için mücadele ediyoruz. Biz şampiyon olalım, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) hukuki olarak çıkamaz desin. Bununla ilgili olarak üst yönetim bu sürecin hukuki boyutunu inceliyor ve mutlaka bir karar aşaması olacaktır. Hedefsiz bir takım olmaz, bizim iki türlü hedefimiz var. Trabzonspor'a kaliteli ve ucuz maliyetli oyuncular yetiştirmek. Bunu yaparken de yarışmacı ve hedefi olan bir takım olmak. Yarışmacı olmayan bir takımda futbolcu yetiştirme şansınız pek fazla olmaz. Biz şampiyon olmak istiyoruz. Olduktan sonra bir üst lige çıkamıyorsak o da bizimle ilgili olan bir şey değildir" ifadesini kullandı.