Ev sahibi 1461 Trabzon geçen hafta deplasmanda Bucaspor'a 3-2 kaybettiği maçın ardından bu hafta seyircisi önünde galip gelerek zirveye yaklaşmak istiyordu.
Ancak maçın başından sonuna kadar üstün götürdüğü karşılaşmada Trabzon, 71. dakikasında Mustafa'nın topu elle kestiği gerekçesi hem penaltı verdi hemde Mustafa'yı kırmızı kartla ihraç etti. Pozisyonun devamında Kartalspor kazanılan penaltıyı da zorda olsa gole çevirmesi ile maçı 1-0 kaybetti.
Ancak maçın sonlarına doğru ilginç bir pozisyon yaşandı. Kartalspor lehine uzatma dakikalarında yeniden penaltı veren hakem Gençerler, daha sonra ise yardımcısının uyarısı ile penaltı kararından vazgeçti.

Konuk ekip Kartalspor ise geçen hafta sahasında Denizlispor galibiyetinden sonra bu çıkışını sürdürdü. Kartalspor, bu sezon ilk defa deplasmanda galip geldi.

PTT 1. Lig 10. haftasında evinde Kartalspor'a 1-0 mağlup olan 1461 Trabzon, ligde ikinci sıraya yükselme şansını değerlendiremedi.

Maçın ardından açıklama yapan 1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Akçay, avantajlı olacakları haftayı kendi lehlerine çeviremediklerini belirterek, "Stratejilerimizde mi, oyuncularımız performanslarında mı, rakibin maça iyi hazırlanması yoksa başka faktörler mi bu zemini hazırladı bilemiyorum ama müsabakaya genel olarak baktığımızda beraberlikle sonuçlanacak bir müsabaka olarak gözükebilir. Oyuncularımın mücadelelerinde bir eksik göremiyorum ama 2. ve 3. bölgelerde hedefi zorlayıcı hamleler yapamadık. Bu hafta kazanamadık ama önümüzdeki hafta kazanarak bu ligde varlığımızı kanıtlamak zorundayız" dedi.

1461 Trabzonlu futbolcu Yusuf Erdoğan, "Maçın hakkı en azından bir beraberlik olabilirdi. Sahada elimizden gelen mücadeleyi vererek takımımızı bir yerlere taşımak istiyoruz. Hakemler hakkında konuşmak istemiyorum onları da tebrik ediyorum" diye konuştu.

Kaleci Fatih ise Kartalspor'un tam bir deplasman takımı gibi mücadele ettiğini ifade ederek, "Kartalspor tam bir deplasman takımı olarak mücadele etti karşımızda onları tebrik ediyorum. PTT 1. Lig futbolcusu olarak ben oynanan futboldan zevk almıyorum, 2 dakika futbol oynanmıyor. Seyirciler bu duruma ne der bilemiyorum ama ben zevk almıyorum. Radikal kararlar alıp futbola yön vermek lazım" şeklinde konuştu

Kartalspor Teknik Direktörü Özcan Kızıltan ise zor bir deplasmanda 3 puan aldıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Benim göreve gelmemden sonraki 3. maçımız bu 3 maçta da her geçen gün daha iyi olacak ve üstüne koyarak gelişen ve daha iyi olan bir takımız bugünde çok zorlu bir takıma karşı çok disiplinli oynadık. Hak ettiğimiz bir 3 puan aldık. Bizim için çok önemli bir galibiyet aldık. Çıkışımız sürecektir. Oyuncularımıza teşekkür ediyorum" dedi

Kaleci Erşen Çilingir ise maçın ardından yaptığı açıklamada zor bir deplasmandan 3 puan çıkardıklarını belirterek, "Maçın zor olacağını biliyorduk. Puan ya da puanlar almak için gelmiştik. Rakibimiz karşısında galip gelerek deplasmanda yaşadığımız puan alma sıkıntısını bu maçta gidererek şeytanın bacağını kırdık. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık ve içeride oynayacağımız Konyaspor maçını kazanarak bu galibiyete bir anlam kazandırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Fatih Gül ise zor bir deplasmanda iyi mücadele ederek 3 puanı hak eden taraf olduklarını söyledi. -

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın hakemi Koray Gençerler.

Takımların 11'leri şu şekilde:


1461 Trabzon:
Fatih, Mustafa, Abdullah, Caner, Göksü, Abdulkadir, Sercan, Eren, Jebrin, Emrullah, Ofoedu

Kartalspor:
Erşen, Efecan, Onur, Mehmet, Ethem, Uğur, Okan, Ahmet, Fatih, Yaser, Burak

MAÇTAN DAKİKALAR.

MAÇ BİTTİ

93. Hakem ceza sahasının dışında olan ve faul bile olmayan pozisyona penaltı verdi. Ancak yardımcı hakemin uyarısı ile pozisyonun ceza sahasının dışında olduğu gerekçesi ile ceza sahasının dışında faul verdi.

92. Hakem bu dakikalarda resmen Kartalspor'dan taraf tutuyor...

90. Hakem 4 dakika uzatma verdi..

90. Kartalspor ceza sahasında yaşanan karambolü hakem Koray Gencerler'in faul kararı ile durdu. Ancak pozisyona Trabzonlu oyuncular sert bir şekilde itiraz etti. Bu itirazın ardından Abdulkadir sarı kart gördü. Ancak hakemin hangi pozisyona faul sanırız kendi haricinde kimse bilmiyor...

89. Kartalspor'da bir oyuncu yine sakatlandı...

88. Trabzon'da, Abdullah sarı kart gördü.

84. Kartalspor'da Efecan resmen tiyatro sanatçısı gibi. Sakatlandığını iddia eden oyuncu yerde kası bir süre yattı. Ardından kendisi değiştirilince sekerek ortasahaya kadar geldi ve olabildiğince zaman kazandı.

81. Bu dakikalarda Kartalsporlu oyuncular zamandan kazanmak adına sakatlandıklarıın iddia ediyorlar...

80. Sercan'ın kullandığı serbest vuruşta topu ceza sahasına ortaladı. Ofoedu, topu arkaya aşırdı ancak kimse topa dokunamayınca ağuta çıktı.

78. Kartalspor kalecisi Erşen, zamandan kazanmak için sakatlık bahanesiyle yerde yatıyor...

72. Eren, kullandığı serbest vuruşta kaleci son anda topu çıkardı.

71. Kartalspor'da Mehmet penaltıyı kullandı. İlk vuruşunu kaleci Fatih çıkardı, ancak top ikinci kez Mehmet'in önene geldi ve bu kez vurunud gol oldu.. Kartal deplasmanda Trabzon karşısında 1-0 öne geçti.

71. Kartalspor'da Yaser vurdu, Fatih dokundu. Ancak top Efecan'a geldi. Efecan'ın vuruşunda hakem Mustafa'nın topu elle kestiği için hem penaltı verdi hemde Mustafa'ya kırmızı kart gösterdi. Trabzon 10 kişi mücade ediyor...

68. Kartalspor'da Burak çıktı,  Olgay oyuna girdi.

67. Jebrin yerini Yusuf'a bıraktı.

62. Göksu'nun ortasında Sercan gelişine vurdu ancak vuruş etkisiz olunca kaleci rahatlıkla topu yakaladı.

56. Kartalspor, Göksu'nun ceza sahasının hemen dışında yaptığı faulle serbest vuruş kazandı. Bu pozisyon sonrası Göksu sarı kart gördü. Kartalspor'da Mehmet'in kullandığı serbest vuruş ağlara giderken Fatih son anda topu çelmeyi başardı.

55. Sağ kanattan ceza sahasına giren Sercan'ın sert şutu kaleci Erşen'in üzerine gidince topu kontrol etti.

47 Eren çok uzaktan şansını denedi top ağuta gitti.

Maçın ikinci yarısı başladı

ilk yarı sona erdi.

45. Hakem maça 2 dakikalık süre ilave etti.

39. Trabzon'da Eren ile Jebrin güzel paslaşarak ceza sahasına girdi. Eren sol çaprazdan sert vurdu top direğin dibinden ağuta çıktı.

29. Trabzon yine çok önemli bir fırsatı tepti. Ceza sahasının dışında kazanılan serbest vuruşu kullanan Eren, kale arkasına ortaladı. Ancak defanstan gelen Caner biraz geride kalınca top kimseye dokunmadan direkt dışarı çıktı.

25. Ofoedu, sağ çaprazdan korner çizgisine yakın bölümden ceza sahasına girerken zeminin azizliğine uğrayarak kaydı ve Trabzon çok önemli bir fırsattan oldu.

23. Kartalspor'da Onur, sakatlanarak oyundan çıktı. Yerine ise, Denielson girdi.

19. Trabzon çok önemli bir ataktan faydalanamadı. Eren'in pasında, kaleci Erşen topa parmaklarının ucuyla değdi. Erşen topa dokunamasa Sercan, boş kaleye golü atacaktı.

18. Eren, sol çaprazdan Kartalspor kalesini yokladı. Uzaktan sert vurdu top kaleci Erşen'de kaldı.