PTT 1. Lig’de mücadele eden ve lige çıktığı ilk sezonda adından söz ettiren 1461 Trabzon, önümüzdeki günlerde hizmete açacağı yeni kulüp binasını basın mensuplarına tanıttı.

1461 Trabzon’un, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde bulunan yeni hizmet binasının tanıtımı sırasında açıklamalarda bulanan kulüp başkanı Suat Şen, görevde bulundukları 20 ay içinde 1461 Trabzon Türkiye’nin gündemine oturttuklarını belirterek, “4 Bin Metre Kare alana kurulu olan binada, idari bina, soyunma odaları, eğitim ve kondisyon salonlarıyla birlikte futbolcuların kalacağı odalarda bulunuyor. Bina son sistem modern bir hal alacak. 20 gün sonra açılışını gerçekleştireceğiz. Yönetim Kurulu olarak 20 aydır görevdeyiz. Biz göreve geldiğimiz zaman 1461 Trabzon kritik bir noktaydı. Yönetim Kurulu, teknik heyet ve futbolcu kadrosuyla Trabzonspor’nda desteğini arkamıza alarak çok ciddi bir 20 ay geçirdik ve 20 ay içersinde 1461 Trabzon’u Türkiye’nin gündemine oturturduk” dedi.

Şen, hedeflerinin Trabzonspor’a oyuncu yetiştirmek olduğunu anlatarak, “Bizim hedefimiz Trabzonspor’un alt yapısında oyuncu yetişmiyor gelmiyor gibi söylemler gündeme sık sık geliyordu. Buna felsefe olarak karşıydık. Bunun olacağına inanıyorduk ve o anlamda çalışmalarımız başlattık. İlk işimiz Mustafa Akçay gibi Türkiye’nin marka bir teknik adamını 1461 Trabzon’un başına getirmek oldu. Bizim yönetimimizin en büyük başarısı oldu çünkü o dönemde o günkü adıyla Banka Asya’nın en iyi çalıştırıcısını biz 2. Lig’e çağırmıştık ve bizi kırmadan görevi kabul etmişti. Sonra oyuncu yapılanmasıyla ilgili ciddi çalışmalarımız oldu. Bugün geldiğimiz noktada 24 puan ile lig liderinin 3 puan gerisindeyiz. 1461 Trabzon’un kendi çocuklarıyla yapmış olduğu bu mücadelenin Türkiye’de büyük bir sempati gördüğünü söyleyebiliriz. Trabzon’da görmediğimiz sempatiyi şehir dışından gördüğümüzü söyleyebiliriz. Yönetim Kurulu olarak yaptıklarımızın yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Bunların bir başlangıç olduğunu düşünüyoruz” ifadesini kullandı.