Açıklamasında 1461 Trabzon oluşumunun bir misyon ve vizyon projesi olduğuna dikkat çeken Büyükaydın, “Şu an için bu proje planlandığı gibi son derece düzgün bir yapısal bütünlük içerisinde devam ekmektedir. Başta kamuoyu olmak üzere bu takımımızın yönetim, teknik heyet ve futbolcu kadrosu da konuya bu gözlükle bakmalıdır” dedi.

1461 Trabzon takımını bünyesinde bulunduran şirket yapısıyla ilgili olarak, yaşanan gelişmelere göre bir takım düzenlemeler yapılması ihtiyacının doğabileceğine değinen Büyükaydın, şöyle konuştu: “Trabzonspor Sportif ve Futbol A.Ş.’nin sahibi olduğu bu şirketin durumu doğacak sonuçlara göre yeniden değerlendirebilir. Çünkü Futbol Federasyonu talimatları, UEFA kuralları, takımlarla kulüpler arasındaki sınırları belirlemiş ve bunları belirli kriterlere bağlamıştır. Hiçbir yapılanmanın bu kurallar haricinde hareket edebilmesi mümkün değildir. Dolayısıyla özellikle 1461 Trabzon takımının Süper Lige yükselme durumunun doğması halinde bazı çözümler gerekecektir”

Takımın şirket yapılanmasıyla taşıdığı misyonun birbirinden ayrılması gerektiğine de dikkat çeken Büyükaydın, “Futbolcu kadrosunun organizasyonundan teknik heyet seçimine kadar devam eden süreç ortadadır. Kulüp yapısı değişse de Trabzonspor’un bu takım üzerindeki gözlem, ilişki ve duyarlılık mantalitesi değişmeyecektir. Talimat ve yönetmeliklere uyum konusunda gösterilecek hassasiyetle bu durum birbirinden ayrılmalıdır” diye konuştu.

Kamuoyunun konuya bu gözle bakıp değerlendirmede bulunması gerektiğini de hatırlatan Yönetim Kurulu Üyemiz
Büyükaydın, “Konu ne kadar fazla konuşulursa kafalardaki soru işaretleri o kadar artıyor. Yanlış bilgilerle de sağlıklı ortam bozuluyor. Bu nedenle başta sahada görev yapan teknik adam ve futbolcular olmak üzere herkes sakin ve soğukkanlılıkla olaya bakmalı, kendilerini sadece işlerine motive etmelidirler. Trabzonspor olarak taşıdığımız ve üstlendiğimiz sorumluluğun bilincindeyiz ve ona göre davranıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.