Trabzon Valisi Recep Kızılcık başkanlığındaki iş adamları heyetiyle ABD’de bulunan ve Galatasaray’ı eledikleri maçı burada takip etmek zorunda kalan 1461 Trabzon Kulübü Başkanı Suat Şen, maçı AA’ya değerlendirdi.

Daha önceden planlanmış programları dolayısıyla maçtan önce ABD’ye geldiklerini belirten Şen, oyuncuların çok büyük bir mücadele örneği göstererek Galatasaray’ı yenmeyi başardıklarını söyledi.

Bu galibiyeti çok önemsediklerini anlatan Şen, şunları kaydetti: ”Bizim bu galibiyeti çok önemsememizin asıl nedeni 1461 Trabzon takımının Galatasaray’ı yenmiş olmasından ziyade ortaya koyduğumuz felsefenin başarılı olmasıdır. Türk futbolu son yıllarda çok hızlı bir şekilde aşağı doğru inmektedir. Bunun en temel nedeni artık bütün büyük kulüplerimiz dahil hiç bir tanesi üretime dayanmadan sadece oyuncu transfer ederek, hem yabancı oyuncu veya dışarıdan transferler yaparak, yapacak oldukları tüketim neticesinde Türk futbolu çok derin bir kriz içine giriyor.”

”Trabzonspor’un ikinci takımı Galatasaray’ı yenmiştir”

1461 Trabzon takımının Trabzonspor’un pilot takımı olduğunu kaydeden Şen, öncelikli amaçlarının Trabzonspor’a oyuncu yetiştirmek olduğunu söyledi.

Trabzon bölgesinde ve diğer Anadolu kentlerinde yetenekli oyuncuları bulup onları Trabzonspor’a ve Türk futboluna kazandırmayı hedeflediklerini ifade eden Şen, ”Bizim başarılı oluşumuz aslında Türkiye’de spor anlayışlarının bir şekilde tekrar çek edilmesi, tekrar tartışılmasını gündeme getirdiğimiz için çok mutluyuz” dedi.

Takımdaki 25 kişilik kadroda 13 futbolcunun Trabzonlu olduğunu söyleyen Şen, bunların 11’inin de Trabzonspor’un altyapısından geldiğini anlattı.

”Yani Trabzonspor’un yedek takımı Galatasaray’ı yenmiştir denebilir mi?” sorusuna Şen, ”Trabzonspor’un, ikinci takımı diyelim ona yedek demeyelim, Galatasaray’ı yenmiştir” yanıtını verdi.

Oyuncularına Galatasaray maçı öncesinde de teklifler geldiğini kaydeden Şen, ”Oyuncularımızın Süper Lig takımları da dahil olmak üzere bir sürü takım tarafından izlendiğini biliyoruz” diye konuştu.

Bu galibiyetin kulüp ve oyuncular için çok büyük bir başarı olduğunu vurgulayan Şen, ”Bunların hepsi bizim keyif hanemizdedir ama en büyük şeyimiz, Türk futbolunun artık kendini sorgulama zamanının geldiğini söylemektir” dedi.

Şen, ”Oyunculara özel bir prim düşünüp düşünmedikleri” sorusu üzerine, kulüp olarak programlarında saha sonuçlarına endeksli bir değişiklik yapmadıklarını belirterek, ”Bizim maçtan önce hazırladığımız bir prim sistemi vardı. O prim sistemine göre, yani yendiler diye ekstra bir prim almadılar. O konuşulan neyse o primi alacaklar” değerlendirmesini yaptı.

”Felsefi bakış açısıyla kazandık”

Başkan Şen, Galatasaray’ı elemelerinin daha önce Pendikspor’un Fenerbahçe’yi elemesine benzetildiğinin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi: ”Biz orada felsefi bir bakış açısından hareketle başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Pendikspor’un da o tarihte yaptığı büyük bir başarıydı, sonuçta onlar da Fenerbahçe’yi yenmişti. Fakat futbolun biraz da güzelliğinde bu var. Hiçbir zaman sonucu belli olmayan bir spor olduğu için de bu kadar milyonlarca, milyarlarca insan futbolun peşinde.” Maçtan önce Galatasaray yöneticilerinin yemek davetinin kabul edilmediği haberlerinin sorulması üzerine de Şen, ABD’de olduğu için konuya tam vakıf olmadığını söyledi.

Şen, ”Arkadaşlarımın bana ulaştırdığı şey, zamansızlıktan dolayı, oradaki bir iletişim eksikliğinden dolayı randevuda bir sıkıntı olmuş. Ondan dolayı yemek gerçekleşmemiş. Herhangi bir tavır yok” dedi.

Galibiyeti ABD’de kutlamanın da kendisi için ilginç bir anı olacağını ifade eden Şen, sözlerini şöyle tamamladı: ”Amerika gibi binlerce kilometre uzaklıktaki biryerde Galatasaray-1461 Trabzon maçının bu kadar ses getireceğini ve hakikaten Trabzonlulardan, Trabzonlu olmayıp sempati besleyen gurbette yaşayan arkadaşlarımızın bu işi bu kadar önemseyeceğini tahmin dahi edemezdim. Yaşadıklarım benim için gerçekten çok büyük bir anı olacaktır.”