A Milli Futbol Takımı, yeni teknik direktörü Abdullah Avcı yönetiminde ilk sınavını Slovakya karşısında verdi. Ay-yıldızlı ekip, Bursa Atatürk Stadı'nda sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı.

MAÇTAN FOTOĞARFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Slovakya'nın gollerini 24. dakikada Weiss ve 45. dakikada Miroslav Stoch kaydetti. Türkiye'nin golü 85. dakikada Ömer Toprak'tan geldi.

Maça 11'de başlayan Fenerbahçeli futbolcu Stoch'un yanı sıra Bursasporlu Stanislav Sestak ve Beşiktaşlı Filip Holosko da ikinci yarıda forma şansı buldular.

Son Hırvatistan maçından 11 oyuncuyu aday kadroya almayan Avcı, genç oyuncular Semih Kaya, Mustafa Pektemek, Hasan Ali Kaldırım, Soner Aydoğdu ve Alper Potuk ile Olcan Adın'a, Slovakya karşısında ay-yıldızlı formayı ilk kez verdi.

TÜRKİYE: 1 - SLOVAKYA: 2
Stat:
Atatürk
Hakemler: Thorsten Kinhöfer (Almanya), Detlef Scheppe (Almanya), Stefan  Lupp (Almanya)
Türkiye: Sinan Bolat, Semih Kaya, Ömer Toprak, Nuri Şahin (Dk. 86 Soner Aydoğdu), Gökhan Gönül, Mehmet Ekici (Dk. 58 Burak Yılmaz), Mehmet Topal, Arda Turan (Dk. 75 Potuk), Caner Erkin (Dk. 80 Hasan Ali Kaldırım), Olcan Adın (Dk. 58 Tunay Torun), Mustafa Pektemek (Dk. 70 Mevlüt Erdinç)
Slovakya: Dusan Pernis, Weiss (Dk. 69 Filip Holosko), Zabavnik, Martin Skertel (Dk. 61 Kornel Salata), Pekarik, Miroslav Stoch (Dk. 61 Michal Breznanik), Marek Bakos (Dk. 46 Stanislav Sestak), Kamil Kopunek, Tomas Hubocan, Marek Hamsik (Dk. 90+2 Robert Jez), Kurak Kucka
Goller: Dk. 24 Weiss, Dk. 45 Stoch (Slovakya) Dk. 85 Ömer (Türkiye)
Sarı kart: Dk. 29 Skrtel (Slovakya) Dk. 86 Tunay (Türkiye)

Tribünler büyük ölçüde doldu

Bursa Atatürk Stadı'nın tribünleri büyük ölçüde dolarken, taraftarların yanlarında Türk bayrakları getirdikleri gözlendi. Bursalı futbolseverler, ay-yıldızlı futbolculara büyük ilgi gösterdi. Özellikle yurt dışında top koşturan Nuri Şahin, Mehmet Topal ve Arda Turan büyük alkış aldı. Taraftarlar, tüm futbolcuları tribünlere çağırarak 'yumruk şov' gerçekleştirdi. Taraftarlar, Slovakya kadrosunda yer alan Bursasporlu oyuncu Stanislav Sestak'a da 'yumruk şov' yaptırdı.

Bursa uğurlu geliyor

A Milli Takım, Slovakya maçıyla birlikte Bursa'da 8'inci kez sahaya çıktı. Türk Milli Takımı, Bursa Atatürk Stadı'nda şimdiye kadar yaptığı 7 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. 5'i resmi, 2'si özel bu maçlarda rakip fileleri 7 kez havalandıran ay-yıldızlı ekip, kalesinde 5 gol gördü.

Bin 400 güvenlik görevlisi

Türkiye-Slovakya karşılaşmasında 800 polis ve 600 özel güvenlik olmak üzere toplam bin 400 güvenlik görev aldı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri stat dışında da önlemlerini arttırırken, takımların giriş ve çıkışlarında özel önlemler aldı.

Demirören ve Arınç gelmedi

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı Yıldırım Demirören, A Milli Takım'ın ilk maçı için Bursa'ya gelmedi. Başbakan Yardımcısı ve Ak Parti Bursa Milletvekili Bülent Arınç da hava muhalefeti nedeniyle karşılaşmayı izlemeye gelemedi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise maçı protokol tribününden izledi.

Kaptanlık bandı Arda'nın kolunda

Milli takım kaptanı konumunda olan Emre Belözoğlu'nu Slovakya ile bugün oynanan hazırlık karşılaşmasının kadrosuna dahil etmeyen Abdullah Avcı, yeni kaptan olarak Arda Turan'ı belirledi. Yıldız oyuncu, karşılaşmaya kaptan olarak çıktı.

Tanıdık isimler

Slovakya Milli Takımı'nda, Beşiktaş'tan Holosko, Fenerbahçe'den Miroslav Stoch, Trabzonspor'dan Marek Cech, Kayserispor'dan Peter Pekarik ve Bursaspor'dan Sestak bulunuyor. Pekarik ve Stoch, karşılaşmaya ilk 11'de çıktı.