Almanya Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Helmut Sandrock, UEFA Başkanı Michel Platini'nin Euro 2020 planının büyük destek gördüğünü söyledi.

Sandrock yaptığı açıklamada Platini'nin Euro 2020'deki maçları değişik ülkelerde oynatma teklifinin Avrupa'daki ülke federasyonlarından geniş destek aldığını belirtti.

Alman ZDF kanalına konuşan Helmut Sandrock, "Bu düşünceyi ilk duyduğumuzda şaşırmıştık ama ben bu konuda daha çok şey öğrenmek için görüşmelerde bulundum. Burada ülke federasyonlarıyla iki strateji üzerinde görüşmeler olduğunu biliyorduk ve böyle bir organizasyon için büyük bir destek var.

Almanya Futbol Federasyonu'nda bu konuyu tartışmıştık ve Türkiye'nin 2020 teklifini desteklemiştik ama Platini'nin planı için Avrupa'daki diğer federasyonlardan büyük bir destek var." dedi.

Euro 2020'yi düzenlemek için yeterince teklif olmaması üzerine Platini Haziran ayında bu teklifi sunmuştu. Euro 2020 için sadece Türkiye adaylığını koymuştu fakat 2020 Olimpiyatları için de adaylığının olması nedeniyle durum belirsizdi.

Eğer Türkiye Olimpiyatları alamazsa Euro 2020 Türkiye'ye verilecek gibi duruyor. Platini'nin teklifi ise 6-7 Aralık'ta UEFA yürütme kurulu tarafından değerlendirilecek.

Sandrock son olarak: "Bence Avrupa şehirlerinde yapılacak bir Avrupa Şampiyonası hazırlıklar için kısa bir yol sunuyor. 2014 Dünya Kupası'nın düzenleneceği Brezilya'ya bakın. Kaydetmeleri gerek çok yol var." dedi.