İskoçya'nın köklü kulüplerinden Hearts'ta takım kaptanı Alim Öztürk oldu.

12 ay önce Trabzonspor'dan Hearts'a giden ve burada 33 maça çıkıp 4 gol atan Alim Öztürk, Rangers'a giden eski takım kaptanı Danny Wilson'ın yerine menajer Robie Neilson'ın akptan tercihi oldu.

Alim Öztürk, kaptanlık bandının kendine verilmesi sonrası; "Robbie benimle konutşu ve bu sorumluluğu vermek istediğini söyledi. Deneyimimden ve liderliğimden faydalanmak istedi. Ben de bunu mutlulukla kabul ettim. Geçen yıl da aynı şeyleri yapıyordum ama şimdi daha fazla yapacağım. Genç oyunculara yardımcı olmak benim için mutluluk." ifadelerini kullandı.

Türk savunmacı; "Kariyerimin en gurur verici anlarından biri. Kariyerimde çok önemli gurur verici anlar oldu ama bu kesinlikle en büyük olanlarından biri. Çok gururluyum. Hearts gibi büyük bir kulübe kaptan oldum. Şimdi daha fazla sorumluluğum var ve Hearts'ı daha iyi temsil edebilmek için elimden geleni yapacağım" dedi.

Alim Öztürk, geçen sezon İskoçya 2. Ligi Championship'i zirvede tamamlayan Hearts'ın en önemli oyuncusu olmuş ve yılın oyuncusu ödülünü kazanmıştı.