Trabzonlu Gençler Taraftar Derneği Başkanı Mehmet Fındıkçı, dernek üyeleriyle birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Fındıkçı, yaklaşan Fenerbahçe maçı öncesi bazı çevrelerce ortamın ve sürecin 1996 yılında her iki takımın şampiyonluk mücadelesi verdiği sürece doğru yöneltilmek istediğini üzülerek gördüklerini ve bu konuda Trabzon'daki tüm kurumları uyardıklarını belirterekk, ''Herkes bilmedilir ki Trabzon'da tek bir güvenlik önlemi alınmasa dahi bizler Fenerbahçe takımına zarar vermeyi düşünmüyoruz. Ne yazık ki gerilmeye çalışılan maç öncesi ortamını ve bizlerden sportmenliğe aykırı davranmamızı bekleyenler hüsrana uğrayacaktır'' dedi.

Haksızlıklar karşısında hukukla hakkını aramaya ödev edinmiş insanlar olduklarını belirten Fındıkçı, "Müsabaka öncesi yapılan suni gündem ve ortam gerici şekilde gerçekleşen tavırla gurubumuz olarak en iyi cevabı Pazar günü Avni Aker trübünlerinde vermeyi planlamaktayız. Bizler maçın öncesinde ve sonrasında Trabzon'a ve Trabzonspor'a yakışır şekilde hareket edeceğimizden hiçkimsenin şüphesi olmasın. Pazar günü oynayacağımız maç bizim için herhangi bir Fenerbahçe maçı gibidir. Kadıköy'de Fenerbahçe taraftarının bize karşı olan tutumlarını da tüm kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Trabzonspor camiası hiç bir çaman kana kan gibi bir yaklaşım içinde olmayacaktır" diye konuştu.

Fındıkçı, geçen sezon kendilerine yapılan haksızlığa sessiz kalmayacaklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Temmuz ayında başlayan süreçten beri Trabzonsporumuzun temizliğine ve haksızlığa inanan bizler Fenerbahçe maçında da tepkimizi en insani şekilde ortaya koyacağız. Alın teri ve emeği ifade ettiğini düşündüğümüz atletlerimizi maçın 34. dakikasında sahaya atacağız. Ayrıca Trabzonspor'la özdeşlen ve bir bayrak haline gelen Kazık Koyuncuyu da evi olan Avni Aker'de rahmetle anacağız"

"Oynayacağımız müsabaka sonunda galibiyeti hakeden ve alan taraf olmak istiyoruz. Ogün stadyumu dolduran tüm taraftarlarımızdan başta teknik direktörümüz ve futbolcularımıza 90 dakika boyunca olumlu şekilde tezahüratta bulunmalarını ve her zamankinden daha çok desteğe ihtiyacı olan takımımıza layıkıyla desteklemeleri konusunda ricada bulunuyüruz" dedi.

Mehmet Fındıkçı sözlerini şöyle tamamladı:

"Pazar günü trübünde bulunan tüm taraftarlarımız bilmelidir ki, Trabzonspor'a yürükten bağlı milyonlarca tişinin kalbi orada atmaktadır. Bunun için stadyumda bulunan her taraftar yüreği Avni Aker'de çarpan milyoünlarca taraftarlardan aldığı güçle takımını desteklemelidir. Maç öncesi ve sonrası tüm taraftarlarımızın formalarını üzerlerinden çıkarmamaları ve hiç bitmemesi gereken bir destek ve arzuyla takımımızı desteklemeleri gerekmektedir. Bunun için pazar günü Trabzon Gençler öncülüğünde herkesi
takımımızı centilmen bir şekilde desteğe çağrıyoruz"