Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinin tahliye kararının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesinden Metris Cezaevine götürülen Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, teknik direktör Bülent Uygun, Cemil Turan, Coşkun Çalık ve Mehmet Yenice, buradaki işlemleri tamamlandıktan sonra cezaevinden tahliye oldu.

Tahliye olan sanıkları, cezaevi önünde uzun süre bekleyen yakınları ve bir grup taraftar karşıladı.

ODYAKMAZ: TAHLİYE OLACAKLARINI ÜMİT EDİYORUZ

Mecnun Odyakmaz, "Sorgu hakimliğine geldiğimizde 60 sayfa 120 soru ile karşılaşmıştık. Hakkımızda inanılmaz iddialar vardı, iddianame açıklandığında sadece Fenerbahçe'yle ilgili olduğunu gördük. Tutuklanmamızda çok büyük etkendi, 5 ay sonra farkedebildik. Biraz özel yetkili mahkemelerin işleyişiyle mücadele etmek durumunda kaldık. İçerideki arkadaşların da tahliye olacağını ümit ediyoruz. İçerideki arkadaşlarımızın masumiyetine tüm kalbimizle inanıyoruz" dedi.

MOSTUROĞLU: MASUMİYETLERİNE EN AZ KENDİ MASUMİYETİMİZ KADAR İNANIYORUZ

Şekip Mosturoğlu, "Buraya geldiğiniz için çok teşekkür ederim ama buruk bir sevinç yaşıyoruz, ailelerimize kavuşacağımız için ama başkanımız ile yönetici arkadaşlarımız ve diğer arkadaşlarımız henüz tahliye olmadılar. Ruhumuz içeride, vücudumuz dışarıda. Arkadaşlarımız masum. Masumiyetlerine en az kendi masumiyetimiz kadar inanıyoruz. İnşallah onlar da kısa sürede tahliye olacaklar. Bundan sonra bütün mücadelemiz, hem arkadaşlarımızın hem de kendimizin aklanması noktasında. Gereken her türlü savunmayı yapmaya çalışacağız" diye konuştu.

TURAN: SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜYÜ BİR ARADA YAŞIYORUM

Cemil Turan, sevinç ve üzüntüyü bir arada yaşadığını belirtirken, "İnşallah, arkadaşlarım da yakın zamanda çıkar" dedi.

BÜLENT UYGUN: KALBİMİZ İÇERİDE

Bülent Uygun ise "Bedenimiz dışarda, kalbimiz içerde" sözleriyle konuşmasına başlarken, "İnşallah hepsinin suçsuzluğu kanıtlanacaktır. Hepimizin de suçsuz olduğunu Türkiye biliyor. Yargısız infaz yapıldı. Türk adaletine güvenimiz sonsuz" ifadelerini kullandı.

Bu arada, tutuksuz yargılanmalarına karar verilen 7 sanıktan Ömer Ülkü'nün de işlemlerinin tamamlanmasının ardından Silivri Cezaevinden tahliye olacağı öğrenildi.