Şike sürecinde hakları verilmeyen Trabzonspor, Fenerbahçe Kulübü ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) aleyhine önce UEFA'ya başvurmuş, UEFA'nın ret kararı üzerine bu kararın iptali için CAS'a müracaat etmişti. Trabzonspor, CAS'a başvurusunda söz konusu sezonda şike yapıldığının CAS'ın Fenerbahçe, Eskişehirspor ve Sivasspor kararları ile tespit edildiğini belirterek şike yapan kulüplerin cezalandırılmasını, ödüllerin geri alınmasını ve şampiyon ilan edilmesini talep etti.
 
61SAAT. MAHKEME SALONUNDA OLACAK!
18 Kasım'da (yarın) İsviçre'nin Lozan şehrinde gerçekleştirilecek duruşmaya Trabzonspor Kulübü avukatları, Trabzonspor yönetimi katılacak. Duruşmayı 61saat.com’dan Tayfun Çöpçü’de takip edecek. Çöpçü, çok iyi derece Almanca ve İngilizce bilmesi nedeniyle duruşmada ki gelişmeleri anında 61saat.com okuyucusuna aktaracak.
Trabzonspor yönetimi CAS’a gazetecilerin  yanısıra şehrin, şike sürecinden nasıl etkilendiğini göstermek kamuoyunun yakından tanıdığı ismi de davet etti.
Duruşmaya, Fenerbahçe Kulübü avukatları, TFF ve UEFA yetkilileri de katılacak. CAS, yapılacak duruşmanın ardından kararını daha sonra açıklayacak.