Trabzon Valisi Recep Kızılcık’ı ziyareti sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan milli kaleci Tolga Zengin, yapılan transferleri değerlendirirken, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın mahkemedeki sözlerine de cevap verdi.

Takıma yeni katılan oyuncularla birlikte iyi bir sezon geçirmek istediklerini belirten Tolga Zengin, "Tabi bundan daha önce bir başlangıç yapmamız lazım. 28 Haziran’da toplanıyoruz. Ondan sonra Trabzon’da bir haftalık bir kamp dönemimiz olacak, sonrasında bir yurt dışı kampımız olacak. Tam olarak bilmiyoruz ama inşallah bir Şampiyonlar Ligi’ne katılım durumumuz da olabilirmiş.

Şampiyonlar Ligi durumu olursa kampımız kısa sürecek ve ön eleme maçına çıkacağız. Ama biz elimizde olana bakıp hazırlıklarımızı UEFA maçına göre başlatacağız. İyi şekilde hazırlanıp yeni sezona iyi bir şekilde gireceğiz, sezon başı kampı güç toplamamız açısından çok önemli. Almanya ve Hollanda’da kamp yeri konsunda sıkıntılar varmış ama unutmasınlar ki, bize her yer Trabzon, her yerde kamp yaparız” dedi.

Yeni sezon için Trabzonspor’un hedeflerine de değinen Tolga Zengin, "Her sezon Trabzonspor iddialıdır. Kimse sezona iddiasız girmez. İnşallah bir sakatlık olmaz ve Trabzonspor’a faydalı olmaya çalışırız” şeklinde konuştu.

Tolga Zengin, birçok yurt dışı takımından kendisine teklif geldiğini belirterek, "Almanya, Rusya ve en son İtalya’dan bir teklif geldi. Ama neticesinden ben bu kulübün kaptanıyım, sorumluluklarım var. Ben her zaman derim ‘Bana git denmediği sürece gitmem’, belki git deseler bile gitmeyebilirim. Annemin de sağlık problemleri var onun yanından ayrılamam, ondan dolayı buradayız” ifadelerini kullandı.

Burak Yılmaz’ın ayrılması konusunda, "Ben ayrıldı diye biliyorum. Bu tip şeyler futbolun içinde oluyor. Önemli olan ayrılırken de güzel bir şekilde ayrılabilmek. Burak’a baktığımızda, tüm taraftarlarımız sevgi gösterisinde bulunuyor verdiği emeğe teşekkür ediyor. Burak Yılmaz’da camiamıza teşekkür ediyor. Her zaman kalbinin burada olduğunu söylüyor. Önemli olan gittiği yerde iz bırakabilmek. Burak’a kulübümüze verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Burak değerli bir arkadaşımızdı, takımı gerçekten sahiplendi” diye konuştu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın şike soruşturması kapsamında mahkemedeki ifadesinde “Trabzon’u ben büyük yaptım” şeklideki ifadesine ise Tolga Zengin, “Neticesinde bizden yaşça büyük insanlar ama Trabzonspor’un büyüklüğü şahıslarla alakalı bir büyüklük değildir. Trabzonspor’un tarihini insanlar açıp okurlarsa daha iyi anlarlar” şeklinde cevap verdi.