Süper Lig'in 31. haftasında Trabzonspor Ankara'da Gençlerbirliği'nin konuğu oldu. Maçın son 10 dakikasına kadar düşük tempoda geçen karşılaşmada gülen taraf çıkmadı ve maç 1-1 sona erdi.

Maçın 29. dakikasında Alanzinho'nun ayağından gelen gole 90. dakikada Herve Tum ile karşılık veren Ankara temsilcisi son dakikada 1 puanı çıkardı. Trabzonspor 78'de Burak Yılmaz'ın ayağından ise bir penaltı atışından yararlanamadı.



Bu beraberlikle Trabzonspor puanını 53'e yükseltirken play-off şansını kaybetmek istemeyen Gençlerbirliği son iki haftada aldığı mağlubiyetlerin ardından gelen bu beraberlik ile 45 puana yükseldi.

FUAT Ç.'NİN TAKIMINDA İŞLER KÖTÜ GİDİYORDU...
Ankara'nın hemen hemen herkes için bir çağrışımı vardır. Hele ki son dönemde Behzat Ç. isimli televizyon dizisinin de etkisi ile Ankara, ilgisi sıcak, göndermesi bol bir şehir oldu. Behzat Ç.'nin taraftarı olduğu Gençlerbirliği de ait olduğu şehir gibi Süper Lig'in dikkat çeken takımlarından birisi olarak girdiği son üç haftada zorlu bir fikstürle karşı karşıya kaldı. Alkaralar, önce Fenerbahçe ardından Galatasaray ve 31. hafta da bir başka play-off adayı Trabzonspor'la karşılaştı.

ÜÇTE ÜÇE İMZA ANKARA'DA
Süper Lig'in 31. haftasında işte bu Gençlerbirliği'nin konuğu olan Trabzonspor ise 28. haftada alınan dramatik Mersin İdman Yurdu yenilgisinin ardından geçtiği çıkışı Ankara'da da sürdürme peşindeydi. Beşiktaş'ı ve Sivasspor'u 2-1 ile geçen Karadeniz ekibi Ankara'da iki puan bıraktı.

TOLGA MAÇIN BAŞINDA GÜVEN VERDİ
Maçın ilk atağını henüz 4. dakikada Gençlerbirliği geliştirdi. Ante Kulusic'in altıpas içerisinde çektiği şutu Tolga kurtardığında, yan hakemin ofsayt bayrağı kalkmıştı. Ofsayta rağmen Tolga'nın başarılı refleksleri ile mutlak bir golü kurtarması ilerleyen dakikalar için Karadeniz ekibine moral verdi.

Soğuk havada iki takımın da hızlı ileri çıkma çabaları ilk dakikalarda sonuç vermese de 8. dakikada soldan gelen Trabzonspor'da Adrian'ın ceza alanına ortasına Halil ayak koydu ancak Ramazan, meslektaşı Tolga'ya selam edercesine bu pozisyonun gol olmasına izin vermedi.

HALİL TAŞIDI, ALANZİNHO BİTİRDİ!
25. dakikada Halil Altıntop'un ceza sahası dışından çektiği şut dışında tipik bir 'gol yememe' seyri izleyen maçta seyri bozan isim 29'da Alanzinho oldu. Sağdan atağa kalkan Trabzonspor topu Halil ile buluşturdu. 30 yaşındaki oyuncu iki rakibini birden oyundan düşürüp topu yerden kale ağzına doğru kestiğinde arka direkte biten isim Alanzinho oldu. Sol ayağı ile net bir vuruş yapan Brezilyalı'nın şutunu kayarak engellemek isteyen Mehmet Sedef ise sadece topun ağlarla buluşmadan önce son temaz eden isim oldu: 0-1

HURŞUT SAĞ KANATTAN ÇOK ZORLADI
Golden sonra oyununun vitesini yükselten Gençlerbirliği hücumda çoğalarak atak geliştirmek istedi. 38. dakikada Hurşut'un hiçbir takım arkadaşı ile buluşturamadığı ortasının bir benzeri yine aynı oyuncudan 41. dakikada geldi. Penaltı noktasına doğru yaptığı ortada takımın gol silahı Herve Tum markaj dışı olunca yarım vole ile rahat bir vuruş çıkardı. Top kaleye gitmek yerine auta gitmeyi tercih edince skoru değiştirme çabası vücut bulamadı.

İKİNCİ YARIYA GENÇLER İSTEKLİ BAŞLADI
İlk yarıyı 1-0 önde tamamlayan Trabzonspor ikinci yarının başlarında kalesinde Gençlerbirliği'nin istekli ancak cılız ataklarını gördü. Sağdan Hurşut'un geliştirmeye çalıştığı atakların yanına Yasin Öztekin'in süratle ceza alanına taşıdığı topları kaleye göndermekte zorlanan ev sahibi ekip ilk yarının ilk 15 dakikasında skor tabelasına etki edemedi.

OYUNUN KONTROLÜ KONUK EKİPTEYDİ
Cem Can, Azofeifa ve Ersen Martin gibi eksikleri nedeniyle sahaya 17 kişilik kadro ile çıkan Gençlerbirliği karşısında 1-0'ın ardından ikinci yarıda oyunun kontrolü tamamen Trabzonspor'daydı. Skor avantajını yitirmek istemeyen bordo-mavili ekip oyunun temposunu ayarlarken 58. dakikada yine Hurşut'un taşıdığı topu Tum topuk pasıyla ceza alanındaki Oktay'a aktarmak istedi. Ancak Oktay Delibalta topu kötü kontrol edince bir tehlike daha sonuçsuz kaldı

NEFESLERİ KESEN POZİSYON
Oyunun temposunun iyice düştüğü dakikalarda Herve Tum adeta herkesi kendisine getirdi. 75. dakikada savunmanın arkasına atılan uzun pasa hareketlenen isim Yasin Öztekin'di. Kalesini terkeden Tolga, Yasin'den önce topa yetişti ve ceza alanı dışında kafasıyla atağı savuşturmak istedi. Ancak bu vuruş orta alandaki Tum'um önüne düştü. Kamerunlu zaman kaybetmeden sol ayağı ile topu kaleye doğru gönderdi. Süzüle süzüle giden top izleyenlerin nefesini tutmasına neden oldu ancak Gençlerbirliği cephesinin beklentisini karşılayamadı; üst direğe çarpan top yeniden oyun alanına döndü.

31. HAFTADA 31. GOL İÇİN TOPUN BAŞINA GEÇEN BURAK...
Dakikalar 78'i gösterirken hakem Özgür Yankaya'nın düdüğü, Trabzonspor için ikinci gol ümidi demekti çünkü Burak Yılmaz'ın ceza alanı içi sağ bölümünde Ante Kulusic tarafından düşürülmesi için verdiği karar penaltıydı. Topun başına geçen, 31. golüne imza atmak için Burak Yılmaz oldu. Yıldız oyuncuyu motive etmek için kaptan Tolga Zengin dahi kalesini terk edip geldi ancak Burak'ın vuruşu direkten oyun alanına döndü.

SON NEFESTE GELEN GOL
85. dakikada Burak Yılmaz'ın sağ çaprazdan yine yokladığı Gençlerbirliği kalesinde gole kaleci Ramazan izin vermedi. Pozisyondan 5 dakika sonra ise Gençlerbirliği ceza sahasında bir karambol yarattı. Mehmet Sedef sağdan ortaladı. Ceza alanında Yasin'in vuramadığı topu tamamlayan isim Herve Tum oldu ve Ankara ekibi 90. dakiakda skoru 1-1'e getirdi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve mücadele 1-1 sona erdi.



AYRINTILAR

MAÇ SONUCU  G.BİR. 1 - 1 T.S

90'
GOL! Tum attı! Gençlerbirliği 1-1 Trabzonspor

88'
Sol kanattan bir orta geldi. Topla buluşan Yasin ofsayta düştü.

devamı 2.sayfada...


87'
Murat Duruer sağ kanattan ortasını yaptı. Tum'un vuruşu üstten aut...

86'
Zec uzaklardan kaleyi yokladı, üstten aut..

85'
Burak Yılmaz ceza alanı sağ çarprazından kaleyi yokladı. Ramazan'a çarpan top yerde bir kez sekti. Kaleci topu iki hamlede kontrol etti.

84'
Colman'ın kullandığı köşe vuruşunu Ramazan bir anlığına elinden kaçırdı. Ancak serbest vuruş verdi maçın hakemi Yankaya.

83'
Trabzonspor sol kanattan köşe vuruşu kullanacak.

82'
Köşe vuruşunu ceza alanı dışına karşıladı Zokora.

81'
Zec ceza alanı içinde hareketlendi. Celutska son anda müdahale ederek topu kornere uzaklaştırdı.

80'
Trabzonspor'da Henrique oyuna girdi, Halil oyundan çıktı.

79'
Burak sert vurdu, yan direkten taca gitti. PENALTI KAÇTI!

78'
Burak Yılmaz topun başında...

77'
Halil orta sahadan hareketlendi ve ceza alanındaki Burak Yılmaz'ı topla buluşturdu. Ona Kulusic'in yaptığı hareket PENALTI!

76'
Gençlerbirliği'nde Murat Duruer oyuna girmek için hazırlanıyor.

75'
Sağ kanattan yapılan ortaya Oktay kafayı vurdu, yandan aut...

74'
Herve Tum orta sahada Tolga'nın kafa ile karşıladığı topu havadan kaleye doğru yolladı. Süzülen top direkte patladı.

73'
Yasin Öztekin ceza alanı dışından sert bir vuruş yaptı. Üstten aut...

73'
Köşe vuruşunu Tolga yumruklayarak uzaklaştırdı.

72'
Soner'in kullandığı serbest vuruş Alanzinho'nun kafasından kornere çıktı.

71'
Ceza alanı içinde yerde olan oyuncular var. Maçın hakemi serbest vuruşun kullanılmasına izin vermedi.

70'
Oktay ceza alanına yakın bir yerde sağ kanatta yerde. Kırmızı-siyahlılar serbest vuruş kullanacak.

69'
Gençlerbirliği tüm hatlarıyla rakip yarı alana yerleşti.

68'
Trabzonspor'da Adrian oyundan çıkarken, Aykut oyuna dahil oldu.

67'
Yasin sağ kanattan ortasını yaptı. Tum ve Serkan birlikte yükseldi. İkisi dedeğemeyince top auta gitti.

66'
Oktay Delibalta, Tıum'un pasında kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ancak maçın hakeminin düdüğü var, ofsayt...

65'
Gençlerbirliği'nde Hurşut oyundan çıkarken, Ermin Zec oyuna girdi.

64'
Alanzinho sol kanatta hareketlenerek ortasını yaptı. Defans araya girerek topu uzaklaştırdı.

63'
Mehmet Sedef sağ kanatta çizgiye inerek ortasını yaptı. Ancak doğrudan auta gitti yaptığı orta...

62'
Burak Yılmaz orta sahada bir bacak arası çalımıyla ceza alanına doğru yöneldi. Sol kanada attığı pasta Mehmet Sedef araya girdi.

61'
Aykut defanstan uzun bir pasla Hurşut'u hareketlendirdi. Ancak ondan önce Celutska araya girerek topu taca yolladı.

60'
Hurşut ceza alanı ön çizgisinde bulunan Herve Tum'u topla buluşturdu. Ancak yardımcı hakemin bayrağı havada, ofsayt...

59'
Serkan Balcı tedavisinin yapılması için saha kenarına yollandı.

59'
Trabzonspor'da Serkan Balcı yerde. Maçın hakemi oyunu durdurdu.

58'
Hurşut ceza alanına koşu yapan Tum'a pasını verdi. Onun topukla verdiği pası Oktay kontrol edemedi ve Ankara ekibi önemli bir şanstan oldu.

57'
Serkan sağ kanattan ortasını yaptı. Burak'tan önce defans meşin yuvarlağa müdahale yapmayı başardı.

56'
Tolga'nın tedavisinin ardından karşılaşma tekrar başladı.

55'
Tolga Zengin'in bir sakatlığı var. Maçın hakemi sağlık görevlilerini sahaya davet etti.

54'
Aykut Demir çok uzaklardan kaleyi yokladı. Üstten aut...

53'
Colman köşe vuruşunu kullandı. Tum defansına yardım ederek kafa vuruşunu yaptı.

52'
Colman ceza sahasına hareketlenen Burak'ın önüne doğru pasını verdi. Burak uzanarak ayağının ucuyla dokundu. Defansa çarpan top kornere gitti.

51'
Mehmet Sedef kaleyi karşıdan görünce sert vurdu. Tum'a çarpan top yavaşladı ve Giray tehlikeyi savuşturdu.

50'
Yasin sağ kanatta rakiplerini geçerek ceza sahasına girdi. Savunmada son ayak koyan Giray ve Cech kendisine elen topu uzaklaştırdı.

49'
Ceza alanının solunda Cech yerde. Trabzonspor serbest vuruş ile maça başlayacak. Adrian sert bir orta yaptı. Ön direkte Aykut topu karşıladı.

48'
Adrian ceza sahasında çalımlarla hareketlendi. Ortası yerden, fakat hiçbir Trabzonsporlu topa dokunamadı.

47'
Trabzonspor'da Alanzinho kendi ceza alanı yakınında yerde. Trabzonspor maça serbest vuruş ile başlayacak.

46'
Hurşut sağ kanatta hareketlendi. Ona atılan pasta Celutska araya girerek topu taca uzaklaştırdı.

46'
Ve 2. yarıya Trabzonspor başladı.

45' İLK YARI SONUCU G.BİR 0 - 1 TS

44'
Halil sağ kanatta topla buluştu ve ortasını yaptı. Ancak ceza alanı dışına yaptığı orta başarılı değil...

43'
Alanzinho çalımlarla orta sahayı geçti. İleride çoğalamayınca defansa geri döndü.

42'
Serkan Balcı, Ergün'e yaptığı hareket nedeniyle sarı kartı gördü.

42'
Sol kanatta Adrian topla buluştu ve içeride tek başına olan Halil2i bulmak istedi. Ancak pası fazla şiddetli ve Halil top yetişemedi.

41'
Hurşut sağ kanattan oratsını penaltı noktasına yaptı. Herve Tun yarım voleyle göz hoş gelen bir vuruş yaptı, ancak çerçeveyi bulamadı.

40'
Gençlerbirliği rakip yarı alanda çoğalmaya başladı. Hücumda pres yapıyorlar.

39'
Oktay defansın arkasına attığı pasla Yasin'i kaçırmak istedi. Ancak Marek Cech araya girerek tehlikeye izin vermedi.

38'
Hurşut sağ kanattan ortasını yaptı. Ancak topu gönderdiği noktada hiçbir arkadaşı yok.

37'
Adrian havadan bir pasla defansın arkasındaki Halil Altıntop'u topla buluşturdu. Ancak yardımcı hakemin bayrağı havada, ofsayt...

36'
Colman sol kanatta rakibini geçerek ceza alanına girdi. Anack Mehmet Sedef hızla geri dönerek Arjantinli'nin orta yapmasına izin vermedi.

34'
Trabzonspor oyunun kontrolünü tamamen ele geçirdi ve rakip yarı alanda top çeviriyor.

33'
Burak Yılmaz sağ kanatta topla buluştu ve ortasını yaptı. Halil topa hareketlendi fakat yetişmesi imkansız...

32'
Alanzinho rakibinin üzerinden aşırttığı topla kaleye yönelmek isterken yerde kaldı. Maçın hakeminin kararı devam.

31'
Colman hücuma çıkarken orta sahada topu kapırdı. Gençlerbirliği önemli bir pozisyondan pas hatası nedeniyle yararlanamadı.

30'
Gençleribirliği tekrar maça başladı.

29'
Sağ kanatta Halil Altıntop iki rakibini geçerek çizgiye hareketlendi ve yerden ceza alanına bir orta yaptı. Arka direkte koşusunu yapan Alanzinho altı pasa yakın bir yerden vurdu ve Mehmet Sedef'e çarpan top ağlarla buluştu.

29'  GOOOOL ALANZİNHOOOO!

27'
Oktay Giray'ın ters vuruşu sonrası ceza alanında topla buluştu. Ancak pas vermekte gecikince Celutska geriye koşarak topu kornere uzaklaştırdı.

26'
Halil orta sahad aldığı topu ceza alanı önüne kadar taşıdı ve yerden sert bir vuruş yaptı. Kaleci Ramazan yatarak topu kontrol etti.

25'
Adrian ceza alanı sağ çarprazında Tum'un müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi oyunu sürdürdü.

24'
Yasin Öztekin sol kanattan çizgiye indi. Serkan onu karşıladı. Yasin'in yaptığı hareket faul.

23'
Burak YIlmaz çok uzaklardan şansını denedi. Farklı şekilde aut...

22'
Halil defans arkasına koşu yapan Burak'ı topla buluşturmak istedi. Gençlerbirliği defansı başarılı..

21'
Hurşut sağ kanattaa Alanzinho'yu şık bir çalımla geçti. Ortasında kafayı vuran isim Ondrej Celustka.

20'
Defanstan atılan uzun topa Yasin hareketlendi. Kaleci Tolga çıkarak topun kontrolünü sağladı.

19'
Sol kanattan Oktay ortasını yaptı. Tolga'yı geçen topa Tum yükseldi fakat vuruşu oldukça kötü. Gençlerbirliği önemli bir gol şansını değerlendiremedi.

18'
Trabzonspor Adrian ve Alanzinho ile yeni bir atak geliştirmeye çalıştı. Gençlerbirliği defansı topu kazandı.

17'
Gençlerbirliği orta sahadan kazandığı serbest vuruşu ceza sahası içine ortaladı. Giray topu karşıladı.

16'
Halil Altıntop defans arkasına sarktı ve seken topa kaleciden önce müdahale etmek istedi. Ancak kaleci Ramazan Köse topu almayı başardı.

15'
Gençlerbirliği hızlı paslarla orta sahayı geçti. Son olarak Oktay kendisine gelen topu ayağından fazla açınca top auta çıktı.

14'
Aykut'un Adrian'a sert bir müdahalesi var. Trabzonsporlu oyuncular tepkili. Karşılaşmanın hakemi sarı kartını Aykut için kullandı.

13'
Burak Yılmaz sol kanattna hızlı bir şekilde ceza sahasına girdi. Hurşut defansına yardım ederek topu uzaklaştırdı.

12'
Şimdi de Adrian yerde. İlk dakikalarda fazlasıyla faul oldu.

11'
Orta sahada Colman'ın Mehmet'e yaptığı hareket faul. Gençlerbirliği serbest vuruş ile maça başladı.

10'
Giray defans arkasına hareketlenen Halil'i topla buluşturmak istedi. Ancak biraz hızlı attığı pas. Kaleci Ramazan çıktı ve kontrol etti.

9'
Mehmet Sedef sağ kanattan ortasını yaptı. Yasin yükseldi ancak yüksek gelen topa yetişemedi.

8'
Burak Yılmaz sol kanattan ortasını ön direğe yaptı. Yerden gelen topa Halil ayağının ucuyla dokundu. Kaleci Ramazan Köse başarılı...

7'
Orta saahada bir serbest vuruş daha kazandı bordo-mavililler. Gençlerbirliği maça sert bir futbolla başladı.

6'
Alanzinho Aykut'un müdahalesiyle yerde. Trabzonspor orta sahada serbest vuruş ile tekrar maça başlayacak.

5'
Oktay orta sahada aldığı topu sol kanattan hücuma kadar taşıdı. Zokora araya giirerek tehlikenin büyümesini engelledi.

4'
Serbest vuruşu ceza alanına ortaladı Ankara ekibi. Kulusic kaleciyle karşı karşıya, ancak yardımcı hakemin bayrağı havada, ofsayt...

3'
Hurşut'a Cech'in bir müdahalesi var. Orta sahadfa Gençlerbirliği serbest vuruş ile maça başlayacak.

2'
Burak Yılmaz ceza alanı yayına kadar topu taşıyıp kaleye vurdu. Üstten farklı şekilde aut...

1'
İlk dakikada Serkan Balcı topsuz alanda kısa süreli bir sakatlık geçirdi ancak geri kalktı.

1'
Ve maçın hakemi ilk düdüğünü çaldı. Maç başlayan ekip Gençlerbirliği...

İLK 11'LER
GENÇLERBİRLİĞİ

Ramazan
Mehmet Akgün
Aykut
Kulusic
Ergün
Hurşut
Özgür
Oktay
Yasin
Soner
Tum

TRABZONSPOR
Tolga
Serkan
Giray
Celustka
Cech
Colman
Zokora
Halil
Alanzinho
Adrian
Burak

devamı 3.sayfada...



Spor Toto Süper Lig'in 31. haftası Ankara'da oynanacak Gençlerbirliği-Trabzonspor maçı ile açılacak. 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak müsabakada Özgür Yankaya düdük çalarken; Selçuk Kaya ve Volkan Narinç bayrak sallayacak. Mücadelenin 4. hakemi ise Murat Türker...

GÜNEŞ'İN BAŞI EKSİKLERLE DERTTE

Son iki maçında Beşiktaş ve Sivasspor'u geri düşmesine rağmen mağlup eden Trabzonspor, Ankara'dan da galibiyetle dönerek ilk 4'de yerini garantiye almak ve Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin olduğu haftada puan farkını azaltmayı amaçlıyor.

Ancak Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş'in, başını eksik ve formsuz futbolcular oldukça ağrıtıyor. Tecrübeli teknik adam, bileğindeki ağrıları devam eden Olcan ve kasığındaki sorun tam anlamıyla giderilemeyen Zokora'yı Gençlerbirliği maçında oynatıp oynatmama konusunda kararsız kalırken; bu iki futbolcunun durumuna Volkan'ın cezası ve müzmin sakat Glowacki'nin yokluğu da eklenince kadro kurmakta zorlanmaya başladı.

Gençlerbirliği maçının ardından Türkiye Kupası'nda Antalyaspor'a, ligde ise Galatasaray'a konuk olacak Trabzonspor, bu seriyi 3'de 3 yaparak geçmek ve iki kulvarda da iddiasını güçlendirmeyi umuyor.

GENÇLERBİRLİĞİ'NDE HEDEF İLK 4

Son iki haftada Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı ummadığı skorlar alan Gençlerbirliği, kendi evinde ağırladığı Trabzonspor'u mağlup ederek ilk 4'e girmek için iddiasını sürdürmeyi planlıyor.

Fenerbahçe deplasmanında alınan farklı mağlubiyetin ardından, Galatasaray deplasmanında daha defansif bir oyunu tercih eden Fuat Çapa'nın Trabzonspor maçında nasıl bir mantalite ile sahaya çıkacağı ise merakla bekleniyor. Kırmızı siyahlıların orta sahasında önemli roller üstlenen Azofeifa, sarı kart cezası nedeniyle kritik maçta forma giyemezken; sakatlığı süren Cem Can da Bordo Mavili ekibe karşı mücadele edemeyecek. Mehmet Sedef için son kararı ise Fuat Çapa verecek...

İLK 11'LER
GENÇLERBİRLİĞİ
Ramazan
Mehmet Akgün
Aykut
Kulusic
Ergün
Hurşut
Özgür
Oktay
Yasin
Soner
Tum

TRABZONSPOR
Tolga
Serkan
Giray
Celustka
Cech
Colman
Zokora
Halil
Alanzinho
Adrian
Burak

STAT: Ankara 19 Mayıs
SAAT: 20:00
HAKEM: Özgür Yankaya
YAYIN: Lig Tv & 61saat.com Canlı Anlatım

TRABZONSPOR'UN ÜSTÜNLÜĞÜ VAR

Trabzonspor ile Gençlerbirliği, başkentte yapacakları maçla lig tarihinde 56. kez karşı karşıya gelecekler.

Bugüne dek iki takım arasında yapılan 55 maçta bordo-mavililerin galibiyetlerde 32-10 üstünlüğü bulunuyor. 13 maçta ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor, söz konusu maçlarda 107 gol atarken, kalesinde ise 53 gol gördü.

Ankara'da yapılan 27 karşılaşmadan ise Trabzonspor 13, Gençlerbirliği de 6 kez galip ayrıldı. 8 maçta ise takımlar birbirini yenemedi. Bordo-mavililer, başkentte 40 gol atarken, filelerinde ise 28 gol gördü.

BURAK YILMAZ REKOR PEŞİNDE

Trabzonspor'un golcü oyuncusu Burak Yılmaz, başkentte rekor kırmaya çalışacak.

Ligde 30 golü bulunan Burak, Gençlerbirliği maçında gol atması halinde 2004-2005 sezonunda kaydettiği 31 golle şu ana dek bordo-mavili takımın bir sezonda en fazla gol atan oyuncusu olan Fatih Tekke'nin rekorunu egale etmiş olacak.

Burak Yılmaz, 2 gol atması durumunda ise bir sezonda bordo-mavili takımda en fazla gol atan oyuncusu unvanını elde ederek kulüp tarihine geçecek.