2014 Dünya Kupası Eleme Grubu mücadelesinde Romanya ile karşılaşacak olan A Milli Takım’ın teknik direktörü Abdullah Avcı, NTV Spor’da Güntekin Onay ve Metin Tekin’in sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Romanya ile karşılaşacak olan A Milli Takım'ın teknik direktörü Abdullah Avcı, şu ana kadar herhangi bir problemleri olmadığını belirterek, şöyle konuştu: "Sosyal aktiviteler yaptık ve cuma günü oynayacağımız maça hazırlanıyoruz. Grup lideri ile oynayacağız. Yeni bir jenerasyon ve rakibimizin fizik kalitesi iyi. Takım savunmasını doğru yapan, hatlar arasında kopukluk yaşamayan, dinamik bir takımla oynayacağız. Zor bir karşılaşma olacak. Kazanmak önemli ama kazanamıyorsan da kaybetmemek önemli. Biz her maça kazanmak için çıkıyoruz. Yetenekli ayaklarımız maçın kritik anlarında anahtar oyuncu olacaklar, umarım bunu da çözecekler."

Romanya'yı iyi analiz ettiklerini söyleyen Avcı, "Romanya takım savunmasını iyi yapan ve hızlı hücum yapabilen bir takım. Sabırlı, arzulu ve istekli oynamamız gerekir. Oyun disiplini ve sabır bizim için çok önemli. Gol gelmedi diye disiplinden kopmamalıyız. Bunun dışında başka bir oyun sistemi düşünülemez. Zaaf olan tarafları iyi değerlendirmek istiyoruz." dedi.

Taraftar konusuna da değinen Abdullah Avcı, "Taraftar konusunda karamsar değilim. Estonya maçında son zamanlarda alışık olmadığımız tablo vardı. Bu biraz başarıya endeksli. 2008 yılında insanlar sokaklarda tek bayrakla dolaşırlardı. Son iki turnuvaya katılamadığımızda insanlar uzaklaştılar. Bunun birçok etkenleri var; teknik adamlar, basın, medya... Kulüpçülük olarak ayrılmış gözükse de son maç beni son derece ümitlendirdi. Bütün futbolcularımızı tribüne çağırdılar. Bugün de biletler tamamen tükeniyor. Yeni jenerasyon var ve insanlar da buna destek veriyor. Medyanın da destek vermesini istiyorum." diye konuştu.

"ONUR'U KADROYA ALMADIM ÇÜNKÜ ..."

Milli Takım'a Onur Kıvrak'ı davet etmemesi üzerine yoğun eleştirilere maruz kalan Avcı, Onur'u milli takıma ilk davet eden hocanın kendisi olduğunu ifade etti ve "Onur Kıvrak'ı Yeşilova'dan Galatasaray'a almak istemiştim ve Karşıyaka'da oynarken milli takıma ilk davet eden hocası benim." diyerek, şunları söyledi:

"Şu ana kadar Onur'un 3 kez, Cenk'in 2 ve Mert'in de 4 kez A Milli Takım deneyimi var. Bu seneki oynama süreleri de birbirine çok yakın. Son 7 maçtır Mert ve Cenk'in bizimle beraber olmalarından dolayı tercihimizi bu şekilde kullandık. Bunun dışında farklı hiçbir şey yok. Ligde ve kupalarda oynama süreleri de birbirine çok yakın. Onur da Milli Takım'ın en önemli aday oyuncularından birisidir."