2014 Dünya Kupası Elemeleri öncesinde son hazırlık karşılaşmasında Ernst Happel Stadı'nda oynanan karşılaşmayı  Slovakya Futbol Federasyonu'ndan Ján Valášek yönetiyor.

AVCI BÜYÜK ÖNEM VERİYOR
A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Hollanda ile oynanacak kritik mücadele öncesindeki son hazırlık şansı olan Avusturya maçına büyük önem veriyor. Başarılı teknik adam takım olgusunu tekrarlamak ve iyi bir sonuç almak için sahaya çıkacaklarını belirtirken Avusturya'nın Hollanda'ya denk bir rakip olmadığını ancak Avusturya futbolunun da son yıllarda gelişim kaydettiğini bildirdi.

AVCI'NIN TRABZONSPOR'A BİR KİNİ Mİ VAR?
Ancak Türkiye Futbol Federasyonunda Trabzonpor'a karşı başlatılan hareket görülüyor ki milli takımda da kendini gösterdi. Çünkü ilk 11'e bakıldığında kaleye Trabzonpor'un başarılı kalecisi ve kaptanı Tolga Zengin dururken, Fenerbahçe'nin yedek kalecisi Mert'i alması bu durumun en büyük kanıtı.. Mert'in son Süper Kupa Finalinde kalesinde 2 hatalı gol yemesi ise bu durumun üstüne tuz biber ekiyor.
Tolga'nın sakatlığından dolayı kadro şekillenmesinin yapıldığı düşünülürse o zaman akıllara Abdullah Avcı'ya şu soru sormak geliyor: "Tolga'yı neden milli takıma çağırdın?" Volkan'ın sakatlığında Tolga'nın kaleye geçmesine kesin gözüyle bakılırken Avcı'nın bu tavrı Trabzonspor'a karşı Türkiye Futbol Federasyonunda ki bakışın bir göstergesi niteliğinde..

Trabzonsporlu taraftarlar 'milli takıma oyuncu gönderilmemesi' konusunda sosyal medyada örgütlenmeye başladı bile...

Stat: Ernst Happel
Hakemler: Jan Valasek, Miroslav Benko, Erkik Weiss (Slovakya)
Avusturya: Almer, Garics, Pogatetz, Fuchs, Junozovic, Harnik, Suttner, Baumgartlinger, Prödl, Veli Kavlak, Ivanschitz
Yedekler: Christian Gratzel, Aleksandar Dragovic, Yasin Pehlivan, Christoph Leitgeb, Jakob Jantscher, Patrick Bürger, Florian Klein, Marcel Sabitzer, Rubin Okotie, Marc Janko, Heinz Linder, Guido Burgstaller.
Türkiye: Mert Günok(Fenerbahçe), Semih Kaya(Galatasaray), Ömer Toprak(Bayer Leverkusen), Caner Erkin(Fenerbahçe), Emre Belözoğlu(Atletico Madrid), Hamit Altıntop(Galatasaray), Selçuk İnan(Galatasaray), Arda Turan(Atletico Madrid), Sercan Sararer(Greuther Furth), Umut Bulut(Galatasaray), Burak Yılmaz(Galatasaray)
Yedekler: Tolga Zengin(Trabzonspor), Cenk Gönen(Beşiktaş), Egemen Korkmaz(Fenerbahçe), Nuri Şahin(Real Madrid), Tunay Torun(Stuttgart), Gökhan Töre(Rubin Kazan), Mehmet Topal(Fenerbahçe), Mevlüt Erdinç(Rennes), Mustafa Pektemek(Beşiktaş), Bekir İrtegün(Fenerbahçe)

MAÇTAN DAKİKALAR

MAÇ 2-0 AVUSTURYA'NIN 2-0 ÜSTÜNLÜĞÜ İLE BİTTİ

- Dakika 66: Tunay Torun kaleciyle bir anda karşı karşıya kaldı. Mükemmel bir hareketle kaleciyi geçti ama vuruşunda top az farkla auta çıktı.
Mili takımımızda bir değişiklik daha; Semih Kaya yerini Bekir'e bırakıyor.
Milli Takımımız'da Emre ve Selçuk İnan oyundan çıkıyor. Oyuna giren isimler Nuri Şahin ve Mehmet Topal
- Dakika 51: Hamit Altıntop, çok uzaklardan bir serbest vuruş kullandı. Top az farkla auta çıktı.

İkinci yarı öncesi Milli Takımımız'da Tunay Torun, Mevlüt Erdinç ve Tolga Zengin oyuna giriyor. Çıkan isimler ise Arda Turan, Burak Yılmaz ve Mert Günok.

- Karşılaşmanın ilk yarısını 2-0 yenik kapattık.

- Dakika 31: Rakip takım Junozovic ile etkili geldi ama top yandan auta çıktı.
- Dakika 19: Hamit Altıntop, ceza alanının dışından çok sert vurdu ama kaleci Almer zorlukla çıkardı.
- Dakika 6: Mert Günok, Ivanschitz'e yaptığı hareket sonrasında hakem Vasalek penaltı noktasını gösterdi. Ivanschitz topun başına geldi ve skoru 2-0 yaptı.
- Dakika 2: Avusturya takımının atağında kaleci Mert Günok topu istediği gibi uzaklaştıramayınca Beşiktaşlı Velik Kavlak'ın attığı golle ev sahibi ekip 1-0 öne geçti.