Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda yarın Trabzonspor'u konuk edecek Spor Toto 3. Lig ekibi Çorum Belediyespor'un futbolcularından Abdullah Karmil ve Emrullah Kokoç, farklı bir heyecan içinde.   Kariyerinde daha önce Trabzonspor için ter döken Abdullah Karmil ile bir dönem 1461 Trabzon'da forma giyen Emrullah Kokoç, taraftarı oldukları bordo-mavili ekip karşısında, turu geçmek için mücadele verecek.   Yarınki karşılaşma, Çorum'un spor tarihinde ilk kez bir Süper Lig ekibi ile maça çıkacak kırmızı-siyahlı takım açısından da ayrı bir önem taşıyor.  


Çorum temsilcisinin takım kaptanı Emrullah Kokoç, yaptığı açıklamada, 2005 yılında Trabzonspor'un pilot takımı olan 1461 Trabzon'da profesyonel olduğunu, daha sonra takımı için mücadele ettiğini söyledi.   Sezon başında 1461 Trabzon'dan Çorum Belediyespor'a transfer olduğunu aktaran Emrullah, "Bir Trabzonlu olarak Trabzonspor ile eşleştiğimizde mutlu oldum." dedi.   Trabzonspor'un büyük bir kulüp olduğunu ifade eden Emrullah, "Her ne kadar kupası verilmemiş olsa da 2010-2011 lig şampiyonu Trabzonspor'u Çorum'da ağırlamaktan şahsım adına mutluluk duyuyorum. Ben Trabzonluyum ama şu an Çorum Belediyespor'un futbolcusuyum. 'Doğduğun yer değil doyduğun yer' diye bir söz vardır. Dolayısıyla sonuna kadar Çorum için mücadele edeceğiz. Eğer hocamız şans verirse Trabzon maçında aslanlar gibi mücadele edeceğiz." diye konuştu.  


1461 Trabzon'da forma giydiği dönemde Galatasaray'ı kupadan elediklerini anımsatan Emrullah, "O dönemde de takım kaptanıydım. Şimdi de Çorum Belediyespor için ter döküyorum. İnşallah takımımız için yine aynısını yapacağız." ifadesini kullandı.   Abdullah: "Tutkulu olduğum bir takıma karşı oynayacağım"   Takımdaki bir diğer Trabzonlu futbolcu Abdullah Karmil de 2008 yılında Trabzonspor'da profesyonel olduğunu belirtti.   Kupada Trabzonspor ile eşleştikleri için heyecanlı olduğunu anlatan Abdullah, şunları söyledi: "Hem takım hem de şehir olarak bir heyecanımız var. Trabzonspor çok büyük bir camia. Ben de bir dönem formasını giymiştim. Memleketimden ziyade, taraftarı olduğum, kalpten tutkulu olduğum bir takıma karşı oynayacağım. Benim için heyecan verici ancak profesyonel olarak Çorum Belediyespor adına elimizden gelenin en iyisini yapacağız." Çorum halkının maç öncesi büyük heyecan yaşadığına işaret eden Abdullah, "İnşallah Trabzonspor'u en iyi şekilde ağırlayıp sahada en iyi mücadelemizi vereceğiz. İyi oynayanın kazanmasını diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.   Çorum Belediyespor ile Trabzonspor arasındaki Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turu maçı, yarın saat 14.15'te Dr. Turhan Kılıççıoğlu Stadı'nda oynanacak.