İŞTE DAKİKA DAKİKA YAŞANAN GELİŞMELER

17:06 Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu duruşmanın ikinci bölümü başlamadan çocuklarıyla hasret giderdi.
17:40 Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesi aracılığıyla Mehmet Ali Aydınlar'ı hedef alan açıklamalarda bulundu.
18:52 Fenerbahçeli yöneticiler Ali Koç, Murat Özaydınlı ve Nihat Özdemir, Silivri'den ayrıldı.
19:33 Davada ilk gün 113 sayfa okunarak tamamlandı. Duruşma bugün devam edecek.

* Salona girişte avukatların üstü aranmadı. Bazı avukatların cep telefonlarıyla salona girdiği ve gelişmeleri twitterdan takipçilerine duyurduğu iddia edildi. Mahkeme heyeti başkanı Mehmet Ekinci tutuklu sanıklardan Mehmet Yenice'ye "Kız kardeşiniz ölmüş, başınız sağolsun" dedi.

* F.Bahçe taraftarları 38 metre uzunluğunda üzerinde Fenerbahçe kulübünün ilk armasının bulunduğu ve "Alın terimiz şerefimizdir" yazılı "İstanbul Anadolu Yakası GFB" imzalı bir pankart açtı. Taraftarlar "Sana kalkan ellere kalkan olacağız" yazan büyük bir pankart da taşıdı.

* "İnternet Andıcı" davası kapsamında tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ lehine, futbol yorumcusu Erman Toroğlu ile bazı basın kuruluşları aleyhine de sloganlar atıldı. Jandarma olay çıkmaması ve taşkınlık olmaması için hep tetikteydi.

* Duruşma nedeniyle çok sayıda taraftarın yerleşke önünde bulunacağını öğrenen seyyar satıcılar da sabahın erken saatlerinden itibaren alanda yerlerini aldı. Silivri esnafı ve mahkeme nedeniyle bu ilçeye gelen çok sayıda esnaf da günü kazançlı geçirmeyi başardı.

* Beşiktaşlı kongre üyesi Yalçın Aksoy, Ali Koç'a başkan Aziz Yıldırım'a iletilmesi için çiçek verdi. Aksoy, F.Bahçe'nin Samsun'a yenildiği maç sonrası havaalanında açtığı pankart ile Aziz Yıldırım'a destek vermişti. Aksoy hazırladığı bir metni de F.Bahçe taraftarlarına dağıttı.

* Davayı tutuklu sanıkların 140 kadar yakını da izledi. Tutuksuz yargılanan Göksel Gümüşdağ duruşmaya avukatını gönderdi. Bucaspor iki avukat ile davayı takip ettirdi. Tutuksuz yargılanan Sezer Öztürk, Sercan Yıldırım, Serdal Adalı da duruşmayı avukatları ile takip ettirmeyi tercih etti.

* Mahkeme Başkanı Ekinci duruşma sonunda "Herkesin Sevgililer Günü kutlu olsun. Umarım herkes yakında sevdiklerine kavuşur" dedi. Duruşmanın 09.30'da başlayacağını belirten Ekinci, "Yarın bu salonda Balyoz Davası görülecek. O yüzden dava küçük salonda görülecek" dedi.

OLGUN PEKER: SON DERECE RAHATIM
Tutuklu sanıklardan Olgun Peker de gazetecilerin bulunduğu bölüme doğru gelerek, ''Savunmalarımızı yapmaya başlayınca herkes açık açık ne olduğunu görecek. Son derece rahatım. Her şey güzel. Pazartesi gerçekleri açıklayacağım'' dedi.

devamı...

16:10
Duruşma yeniden başladı ve iddianame okunmaya devam ediyor...

Aziz Yıldırım: Yarın çok sert bir açıklama yapacağım.

15:50 Duruşmaya ara verildi...

15:40 Fenerbahçe Asbaşkanı Mithat Yenigün'ün, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi önündeki taraftarlara beklememeleri yönünde yaptığı açıklamanın ardından bazı taraftarlar ayrılmaya başladı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları'ndaki salonda yapılan duruşmadan çıkan Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Mithat Yenigün, yerleşke önünde bekleyen Fenerbahçeli taraftarlarla konuştu.

Yenigün, ''Başkanımız taraftarlara teşekkür ediyor. Onlara beklememelerini söylüyor. Yarından itibaren rutin çalışma başlayacak. Sadece Çağlayan'da savunmasının yapılacağı gün tekrar hep beraber orada olacağız inşallah. Onun için hayırlısıyla evlerimize dağılalım. Sabırla bekleyelim'' dedi.

Basın mensuplarının, Yıldırım'ın moralinin nasıl olduğunu sorması üzerine Yenigün, ''Başkanının morali gayet iyi'' diye cevap verdi.

Yenigün'ün açıklamasının ardından bazı taraftarlar yerleşke önünden ayrılmaya başladı.

13:50 Duruşma arasında Aziz Yıldırım'ın önemli açıklamalar yaptığı öğrenildi. Yıldırım'ın, "Şikeymiş ne şikesi. Şike filan yok. Memleket elden gidiyor, şike konuşuluyor. İbrahim Akın'a 100 bin dolar vermişim. Nereden vermişim, hangi hesaptan vermişim? İspat etsinler kendimi köprüden atacağım. Buradan çıkınca televizyonlarda konuşanlarla da konuşacağım. Taraftarlara söyleyin gelmesinler, soğuk zaten duruşmalar devam edecek. Çarşamba günü Çağlayan'a gelsinler" dediği öğrenildi.

12:30 İlk bölümünde kimlik tespitleri yapılan ve hızla iddianamenin okunmasına başlanan duruşmaya öğle tatili için ara verildi. Mahkeme başkanı, cuma gününe kadar iddianamenin okunmasını tamamlayıp Çağlayan Adliyesi'ne geçmek istediğini söyledi.

İŞTE SANIKLARIN GELİR BEYANLARI

11:45
İddianamenin okunmaya başlanmasıyla birlikte salonun büyük bölümü boşaldı.

11:35 Şikayetçi Erman Toroğlu'nun avukatı konuşurken salondaki izleyicilerden gelen toplu öksürme (tepki gösterme amaçlı) nedeniyle hakim uyarılarda bulundu.

11:30 Mahkeme başkanı, iddianamenin okunmasına başlanmasının ardından salona giriş-çıkışları yasakladı.

11:15 Mahkeme başkanı Ekinci: Biz burada takımları, sporu yargılamıyoruz. Yapacağımız tek şey iddianamedeki olaylarla ilgili yargılama. Bir yanlışlık varsa iddianamenin içinden ayıklayıp bunlara karar vereceğiz.

10:55 Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Cihan Kamer de, Twitter'dan yaptığı açıklamada şu an devam eden duruşmayla ilgili bilgiler verdi. Kamer, iddianamenin okunmaya başladığını ve bunun 3-4 gün süreceğinden Aziz Yıldırım ve diğer yöneticilerin bu hafta savunma yapma imkanlarının olmayacağını belirtti.

10:50
Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, yakınlarını izleyiciler bölümünde gördüğünde duygulandı ve gözyaşlarını tutamadı.

İÇERDE DURUŞMA DIŞARDA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ FOTO GALERİ

10:40 Tutuklu yargılanan sanıkların kimlik tespitlerinin ardından tutuksuz yargılanan sanıkların kimlik tespitine geçildi.

10:30 (Duruşmadan notlar) Aziz Yıldırım'ın eşi duruşmaya gelmedi. Damatları ise izleyiciler bölümünde yer alıyor. Ali Koç başta olmak uzere yönetim kurulunun büyük bolümü duruşmayı takip ediyor.

Duruşmaya medyanın da yoğun ilgisi var. 100'e yakın basın mensubu da duruşmanın yapıldığı salonda yer alıyor.

10:15 (Duruşmadan notlar) Hakimin "Sabıkan var mı? sorusuna 'tutuklanmadan önce yoktu' diyerek cevap verdi Aziz Yıldırım.

İddianame okunurken Aziz Yıldırım suçlamaları gülerek dinledi. Yıldirım, Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve inşaat mühendisiyim. '30 bin TL gelirim var' dedi.

Avukatları, duruşma öncesi Aziz Yıldırım'a laptop'la Fenerbahçe'nin maçlarını izlettirdi.


10:00 Sarı-lacivert kravat taktığı görülen Aziz Yıldırım, salona elinde 3 klasörle geldi. Tutuklu sanıkların bulunduğu bölümde en ön sıraya oturan Yıldırım bir süre avukatlarıyla konuştu. Yıldırım'ın moralinin iyi olduğu gözlendi. Yıldırım bir süre sonra ayağa kalkarak izleyiciler bölümündekileri el sallayarak selamladı.

YÖNETİCLER TAM KADRO DURUŞMADA
Aralarında Nihat Özdemir ve Ali Koç'un da bulunduğu Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileride tam kadro izleyiciler bölümündeki yerini aldı. Eski futbolcu Ümit Karan, Beşiktaş eski Teknik Direktörü Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda tutuksuz sanık ise tutuklu sanıkların hemen arkasında ayrılan bölümde yerini aldı.

09:45
Saat 10:00'da başlaması gereken ilk duruşma, yaklaşık 15 dakika erken başladı...

08:35 Fenerbahçe Yönetimi tam kadro olarak Silivri'ye geldi.

07:55 Fenerbahçeli taraftarların oluşturduğu konvoy Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Yerleşkesi'ne gelmeye başladı.

07:00 İlk duruşma için Silivri'ye gidecek Fenerbahçeli taraftarların büyük bir çoğunluğu Kadıköy Salı Pazarı'nda toplandı ve Silivri'ye doğru hareket etti..

devamı...

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık, bugün 09.30'da ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Ergenekon ve Balyoz davalarının görüldüğü Silivri Cezaevi Yerleşkesi içindeki duruşma salonunda İstanbul Özel Yetkili 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülecek olan duruşma 4 gün boyunca aralıksız sürecek. Daha sonra mahkemenin İstanbul Çağlayan Adliye Sarayı'nda devam etmesi bekleniyor.

FENERBAHÇE YÖNETİCİLERİ SİLİVRİ'DE

Fenerbahçe yöneticileri, şike davasının ilk duruşmasının yapılacağı Silivri Cezaevi'ne geldi.

FENERBAHÇELİ TARAFTARLAR SİLİVRİ'DE

Sarı - lacivertli taraftarlar, 3 Temmuz'da başlayan şike soruşturmasının ilk davasında Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve yöneticilerine destek olmak amacıyla davanın görüleceği Silivri Ceza ve İfaz Kurumu Yerleşkesi'nin önüne geldi.

Çok sayıda özel araç ve minibüslerlerle Silivri'ye gelen taraftarlar, tutuklu olan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Asbaşkanlar Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu, Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan ve Amatör Şubeler Genel Koordinatörü Cemil Turan'a destek vermek için yerleşkenin önünde toplandı.

Ellerinde "Haklıyız Kazanacağız" dövizleriyle başkan ve yöneticilerine destek veren taraftarlar, kendilerine haksızlık yapıldığına inanıyor. Taraftarlar arasında eşi ve çocuğu ile gelenler de var. Kendilerine haksızlık yapıldığını iddia eden taraftarlar, adeletin yerini bulacağına inanıyor.

Bu arada yerleşke önünde çok sayıda jandarma da güvenlik tedbirleri aldı. Sarı - lacivertli taraftarlar, kendileri için hazırlanan çadır içinde yer alırken, çadır dışına çıkmaları kontrollü yapılıyor.