Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanlarından Haluk Ulusoy, mevcut TFF yönetiminin görevi bırakması ihtimalinin basında yer almasının ardından açıklamalarda bulundu.

İstifa gerçekleşirse aday olacağı iddia edilen Haluk Ulusoy konuya açıklık getirirken, göreve gelse bile FIFA ya da UEFA'yı da işine karıştırmayacağını söyledi:

İşte Fanatik gazetesinde yer alan o haber:

Geçtiğimiz günlerde Türk futbolunun en önemli olağanüstü genel kurullarından biri yapılmış, şike ve teşvik suçlarıyla ilişkili 58. maddenin değişimi oylanmıştı.

Oylama neticesinde genel kurul tavrını ‘hayır, değişmesin’ şeklinde belirlemişti. Konuyla ilgili birçok yorumlar yapıldı ama en ses getirecek sözleri federasyon eski başkanı Haluk Ulusoy söyledi. FANATİK’e gündemi yorumlayan Ulusoy, önceliği genel kurulun kararına verdi ve "Federasyonun kendi yetkilerini devretmeye çalışması zaten en büyük yanlıştı. Genel kuruldan çıkar karar ise çok doğru ve yerinde oldu. Federasyon çok daha önce alması gereken kararı alamayarak futbolumuzun kaosa girmesine sebep olmuştur” ifadelerini kullandı.

Tebrik etti

Bundan sonraki sürecin en az hasarla atlatılması yönünde de tavsiyeler veren Ulusoy, "Bir kere futbolumuzun devamını sağlıklı bir şekilde sağlamaya mecburuz. Sonrasında yargı sürecinin sonunda bağımsız Türk adaletinin vereceği karar paralelinde bir adım atılmalı” dedi. Kongredeki tavırları sebebiyle Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Fenerbahçeli yöneticiler ve Giresunspor adına söz alan konuşmacıyı da kutlayan Haluk Ulusoy, olası bir seçim halinde adaylığı için ise şu mesajları verdi: Bu saatten sonra federasyon seçime gidecekse ben aday olmam.

Ancak, ‘Senin tecrübenden, kararlarından faydalanmamız gerekiyor’ denirse o zaman da görevden kaçmam. Aldığım her kararın arkasında dururum. Ne UEFA’yı ne de FİFA’yı işime karıştırmam. Karışmak isteyen olursa da yakasına yapışırım.