Başakşehir ile aradaki 7 puanlık farkın açılmaması için Trabzonspor'u mutlaka yenmeleri gerektiğini belirten Hollandalı teknik adam, oyuncularından hem iyi hazırlanmalarını, hem de karşılaşma boyu ciddiyeti bırakmamalarını istedi.

Trabzon deplasmanı konusunda sert uyarılar yapan Advocaat, ayrıca bugün oynanacak Menemen kupa maçında ligde şans bulamayan oyunculara yer vereceğini, bu kez herkesin fırsatı iyi kullanması gerektiğini belirtti. 

İlk sınavlarda bu şansın iyi kullanılmadığını belirten Hollandalı teknik adam, maçlarda yüksek konsantrasyon uyarısı yaptı.

TRABZON'U ANLATTILAR

Öte yandan başta menajer Hasan Çetinkaya olmak üzere teknik heyetteki Türk antrenörler de Trabzon'daki maçların gerginliği ile ilgili Hollandalı çalıştırıcıya bilgi verdiler. Bu gerginliğe çare olacak anahtarın sakinlik olacağını oyuncularına anlatan Advocaat bu nedenle herkesin kafa olarak da maça iyi hazırlanmasını istedi. Zorlu deplasmanda kaybetmek gibi bir lüksleri olmadığının altını çizen Advocaat, Menemen maçının ardından Trabzon karşılaşması taktiğine ilişkin çalışmalara geçeceklerini iletti.