Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, mevcut kadrolarıyla Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşabileceklerine inandığını belirterek, "Eğer takım içinde daha iyi bir kombinasyon oluşturabilirsek bizim için işler daha kolay olur." dedi.

Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde basın mensuplarıyla sohbet eden Hollandalı teknik adam, zor bir dönemde sarı-lacivertli takımın başına geçtiğini dile getirerek, "Buraya geldiğimizde bizim için çok zordu. Büyük ve beklentilerin çok fazla olduğu bir kulübe geldik. Bize sunulan kadro, başka birinin kadrosuydu. Bence kadro iyi bir şekilde dengelenmemişti." diye konuştu.

"Aatıf'a haksızlık yapılıyor"

Dick Advocaat, futbolcuları Aatıf Chahechouhe'nun kötü bir oyuncu olmadığını dile getirerek, "Adanaspor maçında Aatıf diğer oyunculardan iyi ya da kötü değildi. Takım halinde kötü bir görüntü sergiledik. Herkes şu anda Aatıf'tan bahsediyor ama bana göre ona haksızlık yapılıyor. Çünkü çok kaliteli bir oyuncu. Onu övüyorum çünkü insanlar onun hakkında neden bu kadar olumsuz anlamıyorum." yorumunu yaptı.

Hollandalı teknik adam, şartlar dolayısıyla Aatıf Chahechouhe'yu Mehmet Ekici'nin takasında kullanmak istediklerini vurgulayarak, "Bizim ve onların isteğiyle gelişen bir süreç vardı. Elimizde ön tarafta oynayan çok fazla futbolcu var ama Mehmet gibi birisi yok. Trabzonspor'da Aatıf'ı istedi. Biz de Mehmet'i isteyince süreç bu şekilde gelişti." şeklinde konuştu.

Advocaat, son maçta forma giymeyen Alper Potuk'u kanat değil, orta saha oyuncusu olarak gördüğünü aktardı.

Dick Advocaat, Süper Lig'de sahalarında Adanaspor ile 2-2 berabere kaldıkları maçta iyi oynayamadıklarını da aktararak, "Sahamızdaki maçı mutlaka kazanmamız gerekiyordu. Takım olarak özellikle ilk yarıda berbat bir mücadele ortaya koyduk." ifadeleriyle sözlerini tamamladı.