AVRUPA’NIN üst düzey liglerinde yer alan büyük takımların her zaman kabusu olan Afrika Uluslar Kupası, başta G.Saray, Trabzon ve F.Bahçe olmak üzere Süper Lig kulüplerinin korkulu rüyası olacak gibi görünüyor. 19 Ocak-10 Şubat 2013 tarihleri arasında Güney Afrika’nın ev sahipliğini yapacağı dev organizasyon öncesi yaşanan Fildişi-Senegal eşleşmesi Trabzonspor için büyük önem taşıyor.

YOBO-AMRABAT ENDİŞESİ

İKİ ayaklı karşılaşmaların ilki dün oynanırken, 12 Ekim’de yapılacak rövanşlarda turu geçenler direkt olarak kupaya katılmaya hak kazanacak. Yani Fildişi, Senegal’e üstünlük kurarsa Eboue (G.Saray), Zokora ve Sol Bamba (Trabzon), Diomansy Kamara (Eskişehir), Jean Jacques Gosso (Ordu) ile Kafoumba Coulibaly (Kasımpaşa) hazırlık kampları da göz önünde bulundurulduğunda en az 1 ay takımlarından uzak kalacak. Senegal’in tur atlaması halinde ise aynı durum F.Bahçeli Sow ve Sivaslı Faty için geçerli olacak.

SÜPER Lig temsilcilerini yakından ilgilendiren diğer maç da de Liberya-Nijerya arasında oynanacak. Yobo (F.Bahçe), Uche (K.Paşa) ve Ekigho (G.Birliği) Nijerya’nın tur atlaması halinde en az 1 ay takımlarından uzak kalacak. G.Saray ise Fas 2. turda Mozambik’i elerse Amrabat’tan, Bursa da Basser’den uzun süre faydalanamayacak.

Fildişi’nden 4’lü tarife

2014 Dünya Kupası Güney Afrika elemelerinde Fildişi Sahili komşusu Senegal’i 4-2’yle geçerken, Yeşil Burun Adaları büyük bir sürprize imza atarak Kamerun’u 2-0 yendi. Fildişi Sahili’ne galibiyeti getiren goller Kalou, Gervinho, Drogba ve Gradel’den gelirken, N’Doye ve Cisse’nin sayıları Senegal’e yetmedi. Kamerun karşısında Yeşil Burun Adaları ise Jorge ve Djaniny’nin golleriyle seyircisi önünde galibiyet sevinci yaşadı.