İspanya'da gündeme damga vuran vergi kaçırma skandalına Arda Turan ve menajeri Ahmet Bulut'un da ismi karıştı.

Son belgelere göre, Ahmet Bulut transferde her iki taraftan da para aldı ve Atletico'dan kazandığı parayı Dubai'deki offshore şirketinin hesabına aktardı. Arda Turan'a ise isim hakkı adı altında ödenen paranın verildiği şirket belli değil.

NTV Spor'da yer alan habere göre; İspanya'da oyuncuların vergi kaçırması gündemi meşgul ederken; yapılan anlaşmalarla ilgili tranasfer usulsüzlüklerini ve vergi kaçakçılığına ortaya çıkaran Football Leaks'te Arda Turan ve menajeri Ahmet Bulut'un da ismi yer aldı. Son belgelere göre, Atletico Madrid’le Ahmet Bulut arasında yapılan anlaşmaya göre İspanyol ekibi, Bulut’un vergiden muaf offshore hesabına Arda’nın transfer sözleşmesini yenilemeye yardımcı olması için 1.5 milyon Euro göndermeyi kabul etti.

Arda Turan ile Emre Belözoğlu ve Demba Ba gibi isimlerin de menajerliğini yapan Ahmet Bulut, Arda Turan'ın önce Atletico Madrid ardından Barcelona'ya transferinde aracılık etti. Bir ara ismi İngiliz ekipleriyle anılan Arda Turan, kulübüyle 17 Eylül 2013'te sözleşme yeniledi. Anlaşmadan bir gün sonrası ise Ahmet Bulut, FIFA'nın o dönemki "menajeğrlir bir işlem sırasında sadece bir tarafı temsil eder' kuralına aykırı bir şekilde Atletico'dan 'komisyon anlaşması' adı altında 1.5 milyon Euro kazanarak Dubai'deki vergiden muaf offshore hesabına aktarılmasını sağladı.

Atletico ayrıca, Arda Turan'ın ilk 4 yıllık anlaşmada yıllık alacağı 2.5 milyon Euro paraya ek olarak, paranın yüzde 15'ini vergiden muaf bir şekilde imaj hakları olarak milli oyuncuya ödemeyi kabul etti. Ancak imaj haklarının bedelinin hangi firma olduğu açıklanmadı. Bu şirketin vergi ödenmeyen bir ülkede kurulması durumunda futbolcunun da vergi kaçırabileceği anlamına geliyor.