61SAAT SPOR SERVİSİ-Fenerbahçe, bugün Gaziantepspor ile kendi seyircisi önünde karşılaştı. Ancak maça hakem Ali Palabıyık’ın çizgi hakeminin uyarısı ile verdiği skandal penaltı damga vurdu. Maçın 80. dakikakasındaceza alanı içinde Gökhan Gönül kendini yere bıraktı. Bu bırakmaya aldanan çizgi hakemi, maçın orta hakemi Ali Palabıyık’ı uyararak penaltı kararı verdirdi. Ancak bir çok hakem yorumcusu pozisyonun penaltıyla uzaktan yakından alakası olmadığını hatta Gökhan'a aldatmadan sarı kart verilmesi gerektiğini kaydetti. 


Ünlü hakem yorumcusu Ahmet Çakar, “Hakem insandır hata yapabilir diyebilirsin. Antepli futbolcuların yerine koy kendini. 82 dakika aslanlar gibi direnmişsin. Önemli pozisyon vermedin. Artık maç yavaş yavaş bitmeye yüz tutuyor Diego çıkmış, Emenike çıkmış. Bana göre bunların bana göre bir kısmını hata olduğunu düşünüyorum. Böyle yaşarken Antepli futbolcu uyduruk bir penaltı ile 3 puanı bırakıyor. Üstelik penaltıyı hakem vermedi.


Şimdi ben buradan Zekeriya Alp’e şunu söylüyorum. Türkiye’de manasız şekilde yetki paylaşımı var. Hakemlikte ki yetki paylaşımı sınırlı olmalı. Bu tür penaltıyı çizgi hakemi vermemeli. Çünkü maçın içinde değilsin. Doğrudur orada Gökhan’ın sağ omuzuna el uzanıyor. Direğin 5-6 metre açığında bir tane çizgi hakemi var, yüzü ceza sahasına bakıyor. Gökhan’ı görüyor. Gökhan’a arkadan el uzanıyor. Gökhan bu eli hissettiği an el geldi yedirebilir miyim diyerek kendini yere bırakıyor. Bu çizgi hakemi çekme diye görüp orta hakeme penaltı dedirtirseniz, böyle hataları çok yaşarız. Bu tür penaltıları çizgi hakemi veremez. Çizgi hakemi, üst direğe vuruyor çziginin üzerine vurup çıkıyor bunu verebilir. Kendine çok yakın pozisyonda eli görür verir. Bu pozisyonda çizgi hakemine 8 metre hakeme de 8 metre. Üstelik aksiyonu yaşayan orta hakem.


Fenerbahçe bu akşam hakem Ali Palabıyık’ın kendisine ait olmayan uyduruk bir kararıyla 2 puanı kaybetmiştir. Fenerbahçe bu akşam yatsın kalksın, hakem Ali Palabıyık’ın verdiği penaltıya şükretsin. Bunu yapamazsınız. Bunu yaparsanız yarın bir gün Beşiktaş’ı, Galatasaray’ı Trabzon’u susturamazsınız!” dedi.