Büyükşehir Gaziantepspor forması giyen Serge Akakpo milli arada soluğu Fransa'da aldı. Burada SFR Sport kanalında yayınlanan "Soyunma Odası" programına katılan 29 yaşındaki oyuncu, Türkiye'de yaşadığı ilginç anıları anlattı.  Türkler'in oldukça duygusal olduğunu belirten Akakpo, Trabzonspor'dayken kazanılan ve kaybedilen maçlardan sonra yaşadığı ilginç tecrübeleri anlattı: "Uçlarda yaşıyorlar. Mesela kulüpte çalışan biri vardı. Kazandığımızda bizi omuzlarına alırdı. 3 gün sonra kaybedince ise mesela bir peçete istiyorsun sırtını dönüyor. Biz onunla bütün gün beraberiz. Sanki bizi tanımıyormuş gibi davranıyor. Çünkü kaybettik. Oldukça sinirli oluyor. En sonunda tercüman gidip "Ona peçetesini ver" diyor.

Bazen Instagram'dan mesajlar geliyor. Kazanmışsak "I love you" yazıyorlar. Çünkü mutlular. Mesela kazandığımız bir maçın ertesi günü eşimle birlikte bir alışveriş merkezine gittik. Biri gelip beni öyle bir öptü ki bütün yanağım tükürük olmuştu.

Onlar gerçekten gerçekten gerçekten fanatikler." Trabzonspor 7 kişi kaldığı Galatasaray maçından sonra yaşadıklarını da anlayan Togolu savunma oyuncusu taraftarların tepkisine oldukça şaşırmış: "Geçen sene Galatasaray'a karşı bir maç oynamıştık. Hatırlarsınız 4 kırmızı kart görmüştük. Hatta bizden biri hakeme kırmızı kart göstermişti. Hakemin yönetiminden bahsetmeye bile gerek yok. Orada da çılgınlar. Maçı kaybettik.

Tabii ki çok üzgündüm. 1-1'ken olmayan bir penaltı çalınmıştı. Sonra 4 kırmızı kart çıktı. Trabzon'a dönmek için İstanbul'da havaalanına geldik. Ortalık yangın yeriydi. Trabzonsporlu taraftarlar çılgınca tezahüratlar yapıyordu. "İyi" dedim, herhalde hakkımızın yendiğini düşünüyorlar. Sonra uçak kalktı, Trabzon'a vardık. Sabaha karşı 2-3 gibiydi. Sağanak yağmur vardı. Havaalanında 1500 kişi bizi karşıladı. Hepimizi otobüse kadar taşıdılar.

Orada hepimiz kahramandık. Eğer Fransa'da böyle bir maç kaybetsen evine bile gidemezsin. Sabahın 3'ünde 1500 kişi. Bunlar deli dedim."


Trabzonspor'da pek parlak birg rafik çizemeyen Akakpo devre arasında bordo mavili ekiple olan sözleşmesini feshetmiş ve TFF 1. Lig ekiplerinden Büyükşehir Gaziantepspor'a imza atmıştı. 2004'te Fransa U17 takımıyla Avrupa Şampiyonluğu yaşayan Akakpo, o dönem beraber oynadığı Hatem Ben Arfa'dan övgüyle bahsederken onu Messi, Ronaldo (Brezilyalı), Ronaldinho gibi isimlerle kıyasladı. Eski Trabzonsporlu ayrıca 2010'da Togo Milli Takımı ile yaşadığı silahlı saldırıdan da bahsetti. (Fransa'nın o dönem şampiyon olan kadrosunda Ben Arfa'nın haricinde Karim Benzema, Samir Nasri, Jeremy Menez gibi isimler de bulunuyordu.)

Ajansspor