Yapımına 2013 yılında başlanan ve artık açılışı için geri sayıma geçilen 40 bin 461 kişilik stadyum için Turkcell ile Trabzonspor işbirliğine gitti.

Türkiye’nin en büyük telekomünikasyon şirketi olan Turkcell, Akyazı Stadı’nı adeta teknoloji stadına dönüştürecek. İşbirliği çerçevesinde Turkcell, stadın tüm iletişim altyapısını kuracak.
Eşsiz 4.5G teknolojisi ile mobil internette hız rekorları kıran Turkcell, bu hızını Trabzonspor ile paylaşıyor. Bordo-mavililerin yeni stadyumu olan Akyazı’nın teknolojik altyapısı Turkcell’in üstün şebeke gücü ile sağlanıyor.

375 MBPS Hıza Ulaşılacak

İşbirliği çerçevesinde Turkcell sunduğu üstün teknolojilerle stadın tüm iletişim altyapısını sağlarken, Trabzon’a yakışır eşsiz bir iletişim ağı kuracak. Turkcell’in 4.5G altyapısı sayesinde yeni stadın tribün alanlarında 375 Mbps’ye varan hızlarda internet deneyimi sağlanacak.
Trabzonspor’un yeni futbol mabedinde taraftarlar da unutulmadı. Stada gelen bordo-mavililerin rahatça internete girebilmesi için gerekli olan Wi-Fi internet altyapısı da yine Turkcell’in üstün fiber gücüyle sağlanacak. Bu sayede tribünler ışık hızıyla internete bağlanacak.

‘Trabzonlular Gibi Çok Heyecanlıyız’

Türk sporunun gelişmesi için tüm spor dallarına temas etmeye çalıştıklarını belirten Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün, “Son olarak Olimpiyat kafilemizin ana sponsoru olduk. Ama ilk göz ağrımız futbol. Turkcell-Spor işbirliği 2002 yılında Milli Takımımıza sponsor olmamızla başladı. Bu süreçte halen hafızalarda kalan Süper Lig’e isim sponsorluğumuz, Anadolu takımlarına forma sponsorluğu desteğimiz, şu an devam eden Süper Lig iletişim ve teknoloji birlikteliğimiz, Kulüpler Birliği Vakfı’na olan ana sponsorluğumuz, Süper Kupa’ya adımızı vermemiz, 2009’dan bu yana Görme Engelliler Ligi ‘Sesi Görenler Ligi’ne olan desteğimiz futbolumuza çeşitli kademelerden omuz vererek büyümesi yönünde atılmış adımlardı.  Türk Futboluna 400 Milyon Tl 2002’den beri Türk futboluna 400 milyon TL, Anadolu kulüplerine ise bu miktarın 100 milyon TL’lik bölümünü destek olarak verdik.  Şimdi ise teknolojimizi Trabzonspor’la paylaşmanın keyfini yaşıyoruz. Modern statların en temel ihtiyacı olan teknoloji, Türkiye’nin ve hatta dünyanın en hızlı altyapısına sahip olan Turkcell’le Akyazı Stadı’ndabuluşuyor, böylelikle Akyazı Stadı tam bir teknoloji stadına dönüşüyor. Biz de bunun heyecanını, bütün Trabzonsporlular gibi yaşıyoruz” dedi.