Trabzonspor’da Akyazı Stadı’nın açılışı yılan hikayesine döndü... Yeni sezon öncesinde tam 3 kez Akyazı Stadı’na geçiş tarihi ertelenirken, son yaşanan gelişmeler, bu sürecin daha da uzayacağının sinyalini verdi. Akyazı Stadı’nda çim serme işleminin ardından hibrit ekiminin de tamamlanmasına rağmen stadın teknik anlamdaki bazı eksiklerinin açılış tarihini zorunlu olarak yine erteleteceği öğrenildi.
Akyazı Stadı’nın projesinde olmasına rağmen bazı detayların atlandığı, taraftarların giriş-çıkış alanlarında yetersizlikler bulunduğu ve bu olumsuzlukların giderilmesinin de yaklaşık 1 aylık zaman alabileceği belirtildi. Tüm bu olumsuzlukların ardından Akyazı Stadı’nın Adanaspor maçına, hatta çevre düzenlemesi, otopark gibi eksikliklerin de tamamlanacak olması nedeniyle 16. haftadaki Fenerbahçe maçına da yetişmesinin zor olduğu belirtildi.
 
Akyazı Stadı’nın Fenerbahçe maçına da yetişmemesi halinde ilk yarının son maçını ve ikinci yarının ilk maçını da deplasmanda oynayacak olan Trabzonspor’un 19. haftadaki Gaziantepspor maçında yeni stadına geçmesi bekleniyor. Akyazı Stadı’nın 18 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla planlanan resmi açılışı konusunda ise henüz bir erteleme söz konusu olmadığı belirtildi.