61saat/özel haber Levent USTABAŞI- Daha önce Mimarlar Odası'nın itirazı sonucu 1,5 yıl ertelenen daha sonra da çeşitli dolgu alanlarında yaşanan sorunlar nedeniyle geciken proje; son olarak stat projesinin ihaleye çıkma süreciyle yine sarpa sarmıştı. Sonunda yeniden önemli gelişmeler yaşandı ve geçtiğimiz günlerde "dolgusu bitirildi" denilerek 2 aşamalı 40 bin kişilik stat projesinin ihalesine geçildi. 

YENİDEN ERTELENEBİLİR
16 dev firmanın elemeleri katıldığı Akyazı stat projesinin  ilk aşma ihalesinde elenen Albayrak Turizm Seyahat ile Öztaş İnşaat ortaklığı 23 Mart günü itiraz etti. Daha önce mimarlar odasının yürütmeyi durdurma kararına, "İhanet ediyorsunuz" diyen Trabzonspor Kulübü eski Başkanı Nuri Albayrak'ın firması ile Öztaş firmasının ortaklığı, ihaleden elenmesi sonucu yaptıkları bu şikayet Akyazı'nın yeniden ertelenmesi sağlayabilir.

ALBAYRAK DAHA ÖNCE NE DEMİŞTİ?
Mimarlar Odası'nın erteleme kararı sonrası o dönem TS eski Başkanı iş adamı Nuri Albayrak, Akyazı Projesi konusunda şunları söylemişti; "Akyazı Projesi benim dönemimde projelendirdiğim stat projesi idi. Sağolsun, Başbakanımız projemize tam destek verdi ve projeyi Başbakanımız döneminde gerçekleştirmek için temeli atıldı. Şu anda da Trabzon’da Mimarlar Odası projeyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldırdı. İnşallah bunu en kısa zamanda çözeceğiz. Ben Trabzon halkına ve Trabzonlulara, Trabzonsporlulara sesleniyorum; bu tip insanları Trabzon’da barındırmasınlar. Bizim burada icraatları yaptığımız dönemde en ufak bir olayda şehirde hareketlenme olurdu. Ama koskoca Trabzon’da Trabzonspor’un 100 yıllık bir projesi yapılıyor ve çıkıyor. 3-5 kişi bu projeyi durdurmak için elinden geleni yapıyor. Trabzon halkının yüzde 90’ı bu projeye tam desteğini vermiştir, belki de yüzde 95’i ama 3 kişinin projeyi durdurmak istemesi... Şu olacaktır, bu proje olacaktır ama gecikmeli olacaktır."