Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Stadyuma giriş çıkış yolları büyük önem taşıyor. Stadyumun 2015–2016 sezonu lig karşılaşmalarının ikinci döneminden itibaren hizmet verebilmesi için yolların yetiştirilmesi lazım" dedi.

Trabzonspor'da taraftarların heyecanla beklediği 41 bin seyirci kapasiteli Akyazı Stadyumu'nun yeni sezon başına yetişmeme ihtimali ortaya çıktı. Bordo mavili yönetimin sezon başında maçların oynanması için büyük çaba sarf ettiği Akyazı Stadyumu'nda yüklenici firmanın inşaatı Ağustos ayında bitireceği ancak çevre yollarının yetişmeyeceği vurgulandı. Böylece daha önce dile getirildiği gibi 2015 – 2016 sezonu başında maçlarını yeni stadyumunda oynaması beklenen Trabzonspor'un, en iyi ihtimalle yeni sezonun ikinci yarısında yeni mabedine kavuşması bekleniyor.

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLADI

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Akyazı projesinin TOKİ, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi'nin ortak çalışması sonucunda devam ettirildiğini vurgularken şunları söyledi:

"Biz üzerimize düşen görevleri yaparak projenin devam ettirilip bitirilmesini bekliyoruz. Yapılan toplantılarda gördüğümüz şu; 2015 yılının Ağustos ayı sonunda stadyumun yapım işlemi tamamlanmış olacak. Bu aşamadan sonra stadyumun futbol müsabakalarına açılabilmesi için, giriş–çıkış yollarına dair çalışmalarımız sürüyor. Buna yönelik projelerimizi hazırladık. Karayolları ile paylaştık. Akyazı Spor kompleksinin en önemli yönlerinden biri, insanların spor müsabakalarına girişi ve dağılışını düzenleyen yollardır. Stadyumun 2015- 2016 sezonu lig karşılaşmalarının ikinci döneminden itibaren hizmet verebilmesi için bu yolların yetiştirilmesi lazım. Yolların yetiştirilmesindeki aciliyet nedeniyle bizzat bakanımız Akif Çağatay Kılıç'la görüşmelerimizi sürdürüyoruz."