TOKİ yetkilileri Akyazı Stadı’nın 2015-2016 sezonuna yetişmeyeceğini açıkladı.

Akyazı Stadı’nın 2015 yılı sonuna kadar bitirilmesinin mümkün olmadığını Günebakış Gazetesi'ne kaydeden yetkililer, “Akyazı Spor Kompleksi’nin yapımında ne müteahhitin ne de başka kimsenin bir hatası yok. Bu yılın sonunda Akyazı zor biter. Çünkü stadın oldukça teknik bir çalışma gerektiren çatısının da yapılması gerekiyor. Akyazı’nın bitirilmesi 2015 yılı Aralık ayını bulur” dedi.

Bilindiği üzere Akyazı Stadı’nda proje dışı dolgu olarak bazı değişiklikler yapılmıştı. Yapılan dolgunun  -5’te olduğu daha sonra yol kotuna kadar getirildiği belirtildi. Bunu takiben bir takım stadın kenarındaki tesislerde değişiklikler olduğu da kaydedildi. Stadın çatı ihalesiyle çatıyı yapacak olan taşeron firmanın verdiği tarihin 2015 yılı sonunu bulduğu ifade ediliyor. TOK yetkilileri stadın çatısı bitmeden zemin ıslahına başlamanın da mümkün olmadığını belirterek, Akyazı’da çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü belirtti.  

Akyazı Spor Kompleksi'nde Trabzonspor'un maçlarını oynayacağı UEFA standartlarında 41 bin 500 kişilik stadyum, Kamp Eğitim Merkezi, İl Gençlik Spor Müdürlüğü binası, 2 adet doğal çim saha ve 5 adet suni çim saha, 4 tenis kortu, voleybol sahası, kapalı ve açık otoparkların yer alacak. 800 dönümlük alanda deniz dolgusu üzerinde yapılan Akyazı Spor Kompleksi'nin içerisinde yer alan stadyum, dünyada deniz dolgusu üzerine inşa edilecek ender ve örnek statlardan biri olacak.

Sadece stadyumun yapılacağı alanda 3 bin 868 fore kazık çakılacak. Kamp eğitim ve diğer tesislerle birlikte için 4 bin 518 fore kazığın çakılacağı inşaatta 300'ü aşkın kişi çalışıyor.

KAYNAK: Günebakış