Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun, Akyazı Spor Kompleksi için önerdiği 'Recep Tayyip Erdoğan' ismi Trabzon'da deprem etkisi yarattı.

Birçok bordo mavili taraftarlar tepkilerini sosyal medya üzerinden gösterirken, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu ve CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan'dan da ağır tepkiler verdi.

Trabzon'da yapımı devam eden ve gelecek sezon açılması planlanan Akyazı Stadı için taraftarlar, "Bitmeden yıkarız" mesajı vererek tepkilerin büyüklüğüne dikkat çekti.

Öte yandan
taraftar gurplarından Trabzonspor Birliği 1999 yeni adıyla bordomavi taraftar grubu ise bu öneriye sert çıktı.

'Akyazı’ya yapılan tesislerin, Trabzonspor’un geleceği ve Trabzon’un ekonomisi için önemini bilmekle beraber bu tesisleri teslimiyet için sebep görmek akla ve mantığa uygun değildir'  açıklamasını yapan Trabzonspor Birliği 1999 yönetimi şu ifadelere yer verdi;

" En sonda söyleyeceğimizi, en başta söyleyelim. Söyleyelim ki niyetimiz belli olsun… 

 TRABZONSPOR’UN EVİ, HÜSEYİN AVNİ AKER’DİR!   

 Her nerede, her ne şartta ve koşulda, her ne zamanda olursa olsun bu değişmez ve DEĞİŞTİRİLEMEZ bir gerçektir. Sandıktan çıkan sonucu, Trabzon şehrinin ve Trabzonspor’un değerler bütününe tecavüze yeltenmeye, ayarlarıyla oynamaya ve kimyasını değiştirmeye sebep görmek, ağır bir yanılgıdır. Bu bağlamda Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu çok büyük bir “yanlış denizinin” içinde debelenmektedir. Tabiri caizse, işverenine yaranmak için debelenmekte, debelendikçe de dibe batmaktadır. Söz odur ki belediye meclisinde görüşmeye sunduğu öneri,

ASLA KABUL EDİLEBİLİR DEĞİLDİR!   

Akyazı’ya yapılan tesislerin, Trabzonspor’un geleceği ve Trabzon’un ekonomisi için önemini bilmekle beraber bu tesisleri teslimiyet için sebep görmek akla ve mantığa uygun değildir. Bu tesisleri –özellikle stadyumu- kullanacak olan Trabzonspor Kulübü siyasete meze edilemeyecek kadar ulvi değerleri bünyesinde barındırmaktadır. Akyazı’ya yapılmakta olan spor kompleksinin veyahut stadyumun isimleri de yine şehrimizin ve kulübümüzün değerleri ile örtüşmek mecburiyetindedir. Bu örtüşmenin gerçekleşmesinin tek yolu ise isim hakları ile ilgili tasarrufların Trabzonspor Kulübü’ne, dolayısı ile Trabzonspor taraftarlarına devredilmesidir.   

Trabzonspor Kulübü, yaktığı devrim ateşi ile deyim yerindeyse bir çağı kapatıp, yeni bir çağın başlangıcına sebep olan bir kulüptür. Futbol özelinde, Türk sporuna katkısı, bir çoklarının hayal dahi edemeyeceği noktalardadır. Aynı şekilde Trabzonspor öncesinde Trabzon şehrinin de Türk sporu ve kültürüne katkıları, adı geçen şahısların bir ömür boyu çalışarak ulaşamayacakları noktadadır. Bu şehrin ve kulübün Hüseyin Avni Aker’i vadır, Hayri Gür’ü vardır, Şamil Ekinci’si vardır, Cemil Usta’sı vardır, Kadir Özcan’ı vardır, Kazım Koyuncu’su vardır, Şenol Güneş’i vardır! Adını sayarak listeyi sayfalarca uzatabileceğimiz bir çok yaşayan ve ebediyete göçmüş efsaneleri vardır… Tüm bu bilgiler ışığında bir siyasi figürün adını Trabzonspor ile ilgili bir taş yığınına dahi vermeyi düşünmek ağır bir AYMAZLIK örneğidir. Daha da ötesi terbiye sınırlarını aşmaktır. Kimsenin değerlerimiz ile alay etmeye hakkı yoktur. Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin Trabzonspor veya şehrin spor alanında herhangi bir mecrasına verilmesi teşebbüsü, kendisine şirin gözükme çabasındandır. Ve bu büyük bir gaflettir. Ayrıca kendisinin fenerbahçe taraftarı olduğunu hatırlatmak zorunda oluşumuz midemizi iki kat bulandırmaktadır. Trabzon şehrinde yapılan bir tesise, bir başka takım taraftarı olduğu memleketçe bilinen Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini vermeyi önermek, nasıl bir midesizlik örneğidir merak ediyoruz?   

İlk ve son kez uyarıyoruz:   

 BU ŞEHRİN VE BU KULÜBÜN AYARLARIYLA OYNAMAK KİMSENİN HARCI DEĞİLDİR… HADDİNİZİ BİLİN!"