Trabzonspor’da kötü sonuçlar sebebiyle gündemdeki yerini biraz kaybetmiş gibi görünse de, şehrin odak noktalarından birinin Akyazı Projesi olduğu muhakkak. Ancak bu noktada çelişkili ifadeler söz konusu.  Trabzonlular’ın aklındaki soruları, konunun muhatabına, Akyazı Projesi’nden sorumlu yönetici Gökhan Saral’a sordu. İşte yanıtlar...

Akyazı Projesi, 7. haftaya yetişecek mi?

Şu an için çok yoğun bir çalışma var. Ancak illa 7. hafta diye olmazsa olmazımız yok. Çünkü stada girdiğimizle halen ciddi çalışmaların olmasını istemiyoruz. Eğer biraz sarkması gereken çalışmalar olacak gibiyse ötelemekten çekinmeyeceğiz.

Ne kadarlık bir rötardan bahsediyoruz?

Yani Ekim ayının sonlarından öteye sarkmaz.

Peki genel olarak ne sıkıntılar oldu da bu noktaya gelindi?

Müteahhit firmayla ilgili sorunlar oldu. Bu noktada bir hayli vakit kaybettik. Ancak TOKİ ile yaptığımız çalışmalar bizim kaybettiğimiz zamanın bir kısmını geri almamıza yardım etti. Bu noktada TOKİ Başkanı Ergün Turan’a emeklerinden ötürü çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten de ancak bu kadar ilgili olunabilir. Sayın Ergün Turan’ın yanı sıra, kentimizin değerli insanları Süleyman Soylu ve Berat Albayrak’ın tüm yoğunluklarına rağmen ilgisini de unutmamak lazım. Yani kent tamamen en büyük markasının yeni stadı için seferber oldu.

Nasıl bir stat olacak Akyazı... Örnek olarak neyi gösterebilirsiniz?

Beşiktaş’ın stadı Vodafone Arena gibi bir örnek verebiliriz. Tabi ki onlar daha rahat çalıştılar. Kendileri yaptılar. Bizim yüklenici firma vs durumları biraz işi uzattı. Ancak sonuçta başlangıçta çok sıradan bir stat olacakken şimdi akıllı stat kıvamına gelindi. Yani localardan tutun zemine kadar büyük iyileştirmeler yaptık. Bunu stada gelen taraftarımız hissedecek. Zaten önümüzdeki günlerde teknik altyapı ile ilgili olarak Turkcell bir lansman yapıp detayları aktaracak.

Avni Aker’in alanı ne olacak?

Orası zaten kulübün arazisi değil. Son olarak biz taşındıktan sonra bu alanın bir şehir meydanı olması planlanıyordu. Ancak daha sonra farklı bir planlama yapılır mı bilemem.

Taraftarın, kentin ilgisi nasıl?

Yani kolay değil tabi birçok tarihin yazıldığı Avni Aker’e veda edip yepyeni bir stada geçmek. Anılarımızı taşıyacağız ve yeni tarihler yazmak için stadımızda olacağız. Taraftarımız heyecanlı ama bunu bir sezonluk düşünmemek gerekir. Trabzonspor, Trabzon kentinin en büyük markası. Hepimiz sahip çıkmalıyız.

Dolar mı peki stat? Var mı endişeniz?

Takımın aldığı sonuçlar elbette etkileyecektir zaman zaman ama ben kentimizin kulübüne sahip çıkacağına inanıyorum. (Fanatik)