61 SAAT SPOR SERVİSİ  - ÖZEL HABER

Trabzonspor’un yeni yuvası Şenol Güneş Kompleksi’nin aylık 1 milyonluk gideri nedeniyle Trabzonspor kulübü tarafından bir dahaki sezona kadar devralınmayacağı iddia edildi.  

Durumu doğrulayan yetkililerden edindiğimiz bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Akyazı’daki Şenol Güneş kompleksinin aylık 1 milyon giderinin kulüpe büyük külfet getireceği  için önümüzdeki sezona kadar Trabzonspor kulübü tarafından devralınmayacağı bu süreçteki masrafların bakanlığa ödenmek istenildiği öğrenildi. 

Her ne kadar Medical Park şirketi stada sponsor oldu dense de, Trabzonspor Kulübü tarafından stadyum devredilmediği için bu sponsorluğun da yasal bir dayanağının olmadığı gelen bilgiler arasında. Yasal olsa bile gelirlerin Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait olduğu açık bir şekilde ortada. Sadece sponsor değil, canlı yayın geliri, büfe geliri, reklam gelirinin tamamı  ve bilet gelirlerinin bir kısmıda şu anda Trabzonspor’a değil bakanlığın kasasına gidiyor.  
 
Trabzonspor devralmadığı sürece de Akyazı Şenol Güneş Stadyumu’nda Trabzonspor’un hiçbir hükmü olmayacak. Tüm yetkilerin Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda olduğu Akyazı Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde Trabzonspor şu anda maç başı 67 bin TL kira ödeyerek maç oynama hakkına sahip oluyor. Akıllara hemen şu soru geliyor, başka bir kulüp aynı kirayı ödediği zaman Akyazı’da gelip maçlarını oynayabilir mi? Yetkililer bunun mümkün olduğunu belirterek Trabzonspor’un mülkü ile kiralama yapmadığı sürece, Şenol Güneş Spor kompleksinde isteyen takımın Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın izni ile kirasını ödemek koşuluyla maç oynayabileceğini ifade ediyor. Buna her takım gibi Fenerbahçe’de dahil.   
Trabzonzonspor’un Şenol Güneş Spor Komleksi’ni mi yoksa sadece Medical Park Trabzonspor Arena’yı mı devralacağı da merak konusu. 

Trabzonspor Şenol Güneş Spor Kompleksi’ni 1 yıllık, 3 yıllık veya 10 yıllık kiralama hakkına sahip. Fakat 10 yıllık kiralamalar Başbakanlığın onayına tabi. 3 Yıllık kiralama Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yıllık ve haftalık kiralamalar ise Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinin yetkisiyle oluyor. Trabzonspor’un kısa sürede stadyumun devrini almaması halinde, başka kulüplerin kiralama taleplerine bakanlığın izin verip vermeyeceği de merak edilen konular arasında.