61SAAT HABER SERVİSİ 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çeşitli programa katılmak için geldiği Trabzon’da sabah Valilik İl Koordinasyon kuruluna katıldı. Toplantıya Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Salih Cora, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoglu, ilçe belediye başkanlanı Kamu kurumlarının bölge ve il müdürleri katıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valiliği’nde gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısının başında yarın kutlanacak olan Cumhuriyet Bayramı’nu kutladı, Şehitleri saygı ve rahmet ile andı.  Türkiye’nin hızla büyüdüğünü hızlı büyümenin getirdiği olumlu, olumsuz olaylarında beraberinde geldiğini ifade etti. 

Türkiye’nin hızlı büyümesinin, getirdiği sorumlulukların yanında bazı olaylarında yaşandığını her büyümenin bir maliyeti olduğunu belirten Soylu. ‘Bütün bunlar devam ederken şehirlerinde kendi aralarındaki büyüme anlayışı devam etmelidir. Türkiye bir vizyondur. Bu vizyon istikametinden hiçbir sapma olmadan devam edecektir. Bu vizyonun arkasında büyük bir millet var, oluşmuş bir akıl var, yeni dünyayı iyi anlayan bir ekip var' dedi.

BAKAN SOYLU, 'AKYAZI STADI'NI 18 ARALIK'TA AÇIYORUZ'

Türkiye genelinde açılacak öenmli projeler hakkında bilgiler veren Bakan Soylu, Akyazı Stadı'nın açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geleceğini söyleyerek tarih verdi.

18 Aralık'ta Akyazı Stadı'nın açılışını gerçekleşeceğini kaydeden Soylu, ''Eğitimde, bilim ve teknolojide, savunma sanayide aldığımız yol, yerel yönetimlerde aldığımız yol. Hiç bir zaman geri adım atmadan görevimize devam ediyoruz.  Etrafındaki coğrafya ve dünyaya ölçekle Türkiye vizyonel bir ülke. Bugün CEO’larla, ondan öncemi hafta dünyanın hukukçuları ile buluşan, ondan önceki hafta uluslararası enerji kongresi yapan bir Türkiye. Bunun yanında vizyon projeler, Aralık ayında denizin altından geçecek Avrasya Projesini açacağız, yeni aynı ay 18 Aralık'ta hemen yarısında Cumhurbaşkanımızın katılımıyla  Trabzon’daki Akyazı Stadyumu ile birçok projeyi hizmete açacağız.  Önümüzdeki dönemde şehrimizdeki yatırımları daha da hızlandıracağız. Her yere dokunacağız. Her kese ulaşacağız. Hepimizin hassas olması lazım. Hizmet etmesi lazım. Vatandaşın duasını alan kamu yöneticisinin işleri rast gider’ ifadelerini kullandı.