1- Akyazı Stadı’nı 3 gün sürecek bir futbol ve sanat festivali ile açacağız.
2- Stat ile ilgili bir proje yaptık. Türkiye’de bir ilk olacak, bütün kulüpler bizi takip edecek
Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta iki önemli müjde birden verdi. Usta, Akyazı Stadı üç gün üç gece bir festival havasında açılacak derken, kulübe gelir getirecek önemli bir projeden de bahsetti ama bunun ayrıntısına girmedi. İşte Usta'nın önemli açıklamaları:

*Önümüzdeki sezon bana Trabzonspor'u soranlara 'Önce kombineni göreyim sonra konuşalım. Karşıma çıkacaklar buna hazırlıklı olsun. Durumu iyi olanlara da 'Önce locanı al sonra bana Trabzonspor'u sor' diyeceğim.

*3 yıl önce kulübün durumu çok daha iyiydi. O zaman gelmiş olsaydım şimdi Beşiktaş'ın yerine şampiyon bizdik. 3 yıl önce Trabzonspor çok daha iyi durumdaydı.

*Ben Ersun Yanal ile 4-5 yıldır dostum. Kendisi ile Trabzonspor'u konuşur dururduk. Ben Ersun'la geride bıraktığımız sezon anlaştım. Ama devre arası gelmek istemedi. Kendi de biz de istemedik. İstedik ki sezon bitsin. Yani Ersun hoca ile anlaşmam öyle 20 günlük bir mevzu değil.

*Akyazı'da müthiş bir çalışma var. Yeni sezonda ilk seyircili maçımızı Akyazı'da oynayacağız. Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek bir projeyi hayata geçireceğiz. Patenti bize ait. Bir ilk ilk olacak. İpucu vermeyeceğim ama biz yaptığımızda bunu diğer spor kulüpleri de yapacak, böyle bir proje. Şimdi açıklarsam tılsımı bozulur. Stat ile ilgili bir proje.

*Akyazı'ya yakışır bir açılış kararı aldık. Akyazı Stadı'nı 3 gün önceden açacağız. Açılıştan üç gün önce şehirde bir futbol spor sanat festivali düzenleyeceğiz. 3 gün 3 gece şehrin meydanında, Avni Aker'de ve Akyazı'da spor ve futbol sanat festivali yapılacak. Trabzonspor'la bütünleşmiş yabancılar da bu festivale gelecek. Ve Akyazı'daki ilk maçımız festivalin son günü olacak. Akyazı bir futbol festivali ile ilk maçına ev sahipliği yapacak. Bu festival her yıl tekrarlanacak. Futbol flimleri haftası da bu festival içinde olacak.

*Loca satışları için çok ciddi organizasyon yapacağız. Loca alacak gücü olup da almayan, Trabzonsporlu değildir. Bu böyle biline.

*Kulübün durumunun kötü olduğunu alemde bilmeyen yok. 24 saat çalışıyoruz ama dibini bulamadık. Labirent içinde dolaşıp duruyoruz
.