Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Trabzonspor deplasmanda Aytemiz Alanyaspor ile karşı karşıya geldi. Antalya Oba Stadı'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip 3-0'lık skorla kazandı.

Alanyaspor'a galibiyeti getiren goller 48. dakikada Emre Akbaba, 63. dakikada Guerrier ve 90+1. dakikada Sefa Yılmaz'dan ile geldi. Trabzonspor'dan kiralık olarak Alanyaspor'da oynayan Sefa Yılmaz, attığı golün ardından sevinç yaşamadı.

Bu skorun ardından Alanyaspor ligdeki 2. galibiyetini aldı ve 7 puana yükselirken; yenilmezlik serisini 3 maça çıkardı. Trabzonspor ise üst üste 3. yenilgisini alarak 3 puanda kaldı.

Süper Lig'in 5. haftasında Alanyaspor deplasmanda Adanaspor ile karşılaşacakken, Trabzonspor ise evinde Konyaspor'u konuk edecek.

YANAL 2 YENİ İSMİ 11'DE SAHAYA SÜRDÜ

Trabzonspor'da yeni transferler Matus Bero ve Luis Ezequiel Ibanez, ilk 11'de görev yaptı. Bordo-mavili takımın teknik direktörü Ersun Yanal, Süper Lig'in 3. haftasında sahalarında 2-0 yenildikleri Osmanlıspor maçının ilk 11'ine göre 2 oyuncu değişikliğine gitti.

Yanal, defanstaki Okay Yokuşlu'nun yerine Ibanez'e, orta sahada ise Yusuf Erdoğan'ın yerine Bero'ya forma verirken, geçen hafta ilk kez 11'de oynayan Güney Koreli yeni transfer Hyun Jun Suk da sahadaki yerini aldı.

Yeni transferlerden Ramil Sheidaev ile Serge Akakpo'yu 18 kişilik kadroya dahil etmeyen Yanal, Senegalli futbolcu Dame N'Doye'u ise yedek kulübesinde oturttu.

Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar ise Gençlerbirliği ile deplasmanda oynadıkları ve golsüz berabere kaldıkları karşılaşmanın kadrosunda bir değişiklik yaptı. Kalpar, orta sahada Ismail Aissati'nin yerine Deniz Vural'a görev verdi.

ALANYA OBA STADI'NDA İLK MAÇ

Süper Lig'in yeni takımlarından Aytemiz Alanyaspor, Alanya Oba Stadı'nda ilk kez seyircisiyle buluştu.

Sezonun ilk maçında Beşiktaş deplasmanına gider turuncu-yeşilliler, ikinci haftada Alanya Oba Stadı'nın bakımda olması nedeniyle Antalyaspor ile yaptığı karşılaşmayı rakibinin sahasında oynadı. Aytemiz Alanyaspor, 3. haftada ise deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşmıştı.

Aytemiz Alanyaspor ile Trabzonspor, tarihlerinde ilk kez Süper Lig'de karşı karşıya geldi.

TRABZON İLK YARIDA AĞLARI BULAMADI

Mücadeleye Trabzonspor etkili başlarken, Alanyaspor kendi yarı alanda rakibini kabul eden bir görüntü çizdi.

İlk yarı boyunca bordo-mavili ekip 4 gol pozisyonundan yararlanamadı ve Alanyaspor ise 45 dakikada boyunca rakip kaleye isabetli şut çekemedi.

ALANYA İKİNCİ İSABETLİ ŞUTUNDA GOLÜ BULDU

Karşılaşmanın ikinci yarısına Alanyaspor çok hızlı başladı. İlk isabetli şutunu 47. dakikada bulan Akdeniz ekibi, golü de 48. dakikada atmayı başardı.

48. dakikada hızlı gelişen atakta Deniz Vural kısa pasıyla topu Emre Akbaba ile buluşturturdu ve o da eza sahası yayı önünde topu soluna çekip sert bir şut çekerek; kalecinin sağından topu ağlar ile buluşturdu.

TRABZONSPOR İKİNCİ GOLLE YIKILDI

Golün ardından beraberlik için saldıran Trabzonspor, kalesinde gördüğü ikinci golün ardından yıkıldı ve rakip yarı alanda organize olmakta sorun yaşadı.

63. dakikada orta alanda rakip oyunculardan kazanılan topta Emre Akbaba uzun pasıyla topu Wilde-Donald Guerrier ile buluşturdu. Ceza sahası içi sağ çaprazda topu kontrol eden Wilde-Donald Guerrier kaleci ile karşı karşıya kaldı. Guerrier, sol ayağı ile şık ve düzgün bir vuruşla topu ağlar ile buluşturdu ve takımını 2-0 üstünlüğe taşıdı.

KİRALIK SEFA YILMAZ, FRİKİKTEN SKORU BELİRLEDİ

Trabzonspor'dan kiralık olarak Aytemiz Alanyaspor'da oynayan Sefa Yılmaz, 89. dakikada oyuna girdi ve 90+1. dakikada ceza alanı yayı önünden kullandığı frikikten attığı gol ile de sonucu belirledi: 3-0!

Trabzonspor, yeni teknik direktörü Ersun Yanal ile böylece üst üste 3. mağlubiyetini almış oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

5. dakikada gelişen Trabzonspor atağında, Mehmet Ekici'nin pasında ceza sahasına giren Suk'un vuruşunda, kaleci Haydar Yılmaz yatarak topa müdahale etti. Meşin yuvarlak oyun alanına döndü.

15. dakikada Mehmet Ekici'nin ara pasıyla ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan Suk'un vuruşunda, kaleci Haydar Yılmaz meşin yuvarlağı tokatlayarak uzaklaştırmayı başardı.

18. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Onazi'nin sert şutunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

22. dakikada Mehmet Ekici'nin sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahasında iyi yükselen Mustafa Yumlu topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

28. dakikada Emre Akbaba'nın kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası çizgisi üzerinde topla buluşan Ba, Omeruo ile duvar pası yaparak ceza sahasına girdi. Sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Omeruo'nun şutunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.

36. dakikada ceza yayı üzerinde topla buluşan Mehmet Ekici'nin vuruşunda, kaleci Haydar Yılmaz meşin yuvarlağı kornere çelmeyi başardı.

44. dakikada Castillo'nun pasıyla ceza sahasına giren Bero'nun sol çaprazdan vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Haydar Yılmaz'ın müdahalesiyle kornere çıktı.

45+1. dakikada ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Deniz Vural'ın vuruşunda, top az farkla üstten auta gitti.