61SAAT SPOR- Trabzonspor'da büyük oranda sakatlıktan kurtulan Giray Kaçar ile son haftaların formda ismi Alanzinho, basının karşısına çıkıp soruları yanıtladı.
Her iki futbolcuda geri kalan haftaların ilk olarak bir değerlendirmesini yaptı.

GİRAY SERİ YAKALAMAMIZ LAZIM
Giray yaptığı değerlendirmede; "3 Haftayı geride bıraktık. 1 beraberlik 1 mağlubiyet ve 1 galibiyet. 4 puanımız var. Şuan ligde çok birşey kaybetmedik. 3 maçı geride bıraktık ve ara verdik. Bu arada iyi çalıştık. Takım olarak iyi bir ekibiz. Avrupa'nın vermiş oludğu bir yorgunluklar oldu ve bunları atlattık. Önümüzde sivas maçı var. Sivas maçı bizim için çok önemli. Seriyi yapmamız gerekiyor.
İnşallah Sivas maçında iyi bir başlangıç yaparız" diye konuştu.

ALANZİNHO DEĞERLENDİRME YAPTI
Alanzinho ise, "Çok iyi geçen bir hazırlık dönemi öncesi sezona iyi bir başlangıç yapamadık. Lige verilen bu arada yaptığımız hatalar üzerine düşünmek bu hataları tekrar yapmamak için yeterli zamanımız oldu. Şimdi önümüzde ligdeki kaderimizi çizecek, iki önemli Sivasspor ve Fenerbahçe maçı var. Bu iki maçtan alınacak olan 2 galibiyet bize çok büyük bir ivme kazandırabilir. Hedef olarak bunları belirledik. Bu ivmeyi yakalarsak ligin gerisi için çok önemli bir adım atmış olacağız" dedi.

GİRAY'IN SAKATLIĞI NE DURUMDA
Giray sakatlığı ilek soruya şu şekilde cevap verdi:
"ilgili 1 haftadır idman yapmaya başladım. 2 gündür takımla idman yapmaya başladım. Şuanda ufak tefek problemlerim var. Kendime güveniyorum. Ancak hocamız karar verecek"

YABANCI SAYISININ FAZLALIĞI
Alanzihno takımda 12 yabancı oyuncunun olması kendisini nasıl etkilediği şeklindeki soruya; "12 kişilik yabancı grubu büyük. Her oyuncunun kendine has seviyesi var. Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Herkes takım içerisinde yerini sağlamlaştırmaay çalışıyor. Dolayısı ile kadro dışında kalan oynayamayan oyuncular oluyor. Ben ve diğer yabancı arkadaşlarım bu işe olumlu tarafından bakarak her an takıma nasıl katkı sağlayabilirin üzerinde çalışıyoruz. Tabi ki herkes oynamak ister. Ama günümüz futbolunda bu mümkün değildir. Mutlaka dışarda kalan birileri olur. Dışarda kaldığınızda da bu olumlu düşünceyi düşünüp takıma katkı sağlamanız gerek" şeklinde cevap verdi.

ALANZİNHO, TAKIMA NASIL KATKI SAĞLIYOR
Alanzinho, Trabzonspor'da gerçek futbolunun yüzde kaçıyla oynuyor şeklindeki soruya; "Kişisel fikrim şöyle ilk günden bu güne yol aldım. Takımın şampiyonluk mücadelesi verdiği dönemde belirli maçlarda takıma ciddi katkılar sağladım. Her bir oyuncu olarak hem de insan olarak buraya geldikten sonra olgunlaştığımı hissediyorum. Meselelere futbola hayata daha olumlu bir yerden bakıyorum. Şehri iyi tanıyorum kulübü iyi tanıyorum. Buranın bir parçasıyım. Etraftaki insanlarda bana bunu hissettiriyor ve çok mutlu oluyorum" dedi.

ORTA SAHADAKİ FUTBOLCU FAZLALIĞI İLE İLGİLİ OLARKA
Orta sahadaki futbolcu fazlalığı ile ilgili olarak Alanzihno, "Az önce söylediğime paralel birşey söyleyeceğim. Bu yaşadığımız durum hocanın kapısının herkese açık olduğunu gösteriyor. Siz olumlu tarafından baktığınızda forma şansı bulamadığınız dönemde iyi bir şekilde çalışırsanız forma bulabilirsiniz. Mesela ben Karübkspor'da ki ilk maçta ilk 11'de yer ublamadım. Ama sonra çalıştım ve forma şansı buldum. Şimdi kişisel olarak performansımı üst düzeyde tutup formamı bırakmak istemiyorum. Hepimiz buna olumlu tarfından bakıp mümkün oludğu kadar en yüksek katkıyı sağlamaya çalışcağız"

GİRAY MİLİL TAKIM İLE İLGİLİ SORUYA
Giray Milli takımla ilgili sorulara;
"Benim de milil takım hedefim var. Milli takım formasını terletmek mutlu ediyorum beni. Çeşitli zamanlarda çağrıldım milli takıma. Eğer benden faydalanmak istedikleri zaman yeniden çağırırlar. Şuanda destekliyoruz. Duacısıyız. Önümüzdeki performanslarda da başarılı olmasını iletiyorum. Sağlık durumum iyi olduğunda bunu çağrılacağımı düşünüyorum.

YABANCI OYUNCULARIN HEPSİ KALİTELİ
Öncelikle yabancı oyunularımız hepsi bir birinden kaliteli. Alanzinho'nu dediği gibi hocamız çeşitli rotasyonlarla hepsindenf aydanalnmaya çalışıyor. Takımdan nasıl faydalı olacaksa hocamız ona göre rotasyon içerisinde. Yadırgamğıyorum. Çalışıp istedikten sonra bu formanın hakkını verdikten sonra bu durumun iyi olduğunu düşünüyorum.

SAVUNMADA YAŞANACAK REKABET
Savunmada yaşanacak rekabet ile ilgili olarak Giray; "Bamba geldi bu sene Emerson geldi. Hepsi kendini kanıtlamış bir futbolcu. Stoper ve sağ bek sol bek mevkiinde iyi bir rekabet olduğunu düşünüyorum. İyi bir rotasyon içerisinde olacağımızı düşünüyorum. Takımın geniş bir kadrosu var. Ve biz bu durumun üstesinden geleceğimizi düşünüyorum"

TAKIMDAN AYRILAN FUTBOLCULAR
Takımdan ayrılan futbolcularla ilgili olarak Giray ne gibi nedenler olabileceğine şu şekilde yanıt verdi:
"Futbolcuların yaşam tarzı ile alakalı olabilir. Kişisel hedefleri miutluluk olabilir. Ben kendi adıma söyleyemi Trabzonspor ile hiç konuşmadan 1 hafta içerisinde uzattım. Benimle birlikte Serkan uzatmıştı. O dönem takımdan ayrılan arkadaşlarım oldu. Ben onlara saygı duyuyorum. Ben Trabzonspor'da kalmaktan mutluyum. Bu şehri bu takımı benimsedim. Bu takım adına daha büyük hedeflerim var. Takımı bir yerlere taşımak için daha büyük hedefleri koyuyorum. Trabzonpor'un formasını giymek herkees nasip olmuyor çok şükür bana nasip oldu. Ve bende bunu iyi bir şekilde değerlendirmek istiyorum.

RAKİPLERİN YAPTIĞI TRANSFERLER
Rakiplerin yaptığı transferlerle ilgili olarak Giray; !Avrupa kupalarından elenmek üzdü bizi. Rakiplerimiz iyi transferler yaptı. Futbol takım oyunu. İsimlerin hiç bir şekilde oynamadığını düşünüyorum. Biz iyi bir birliktelikle rakibimize karşı daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Rakiplerimizde de var bizde iyi isimler var. Biz takımımıza güveniyoruz" şeklinde cevap verdi.

BREZİLYA FUTBOLU TÜRK FUTBOLUNU ETKİLİYOR MU?
Türkiye'de bir çok Brezilyalı'nın forma giymesi Türk futboluna bir katkı yapıp yapmadığı şeklindeki soruya Alanzinho;
"Brezilya futbolu dünyanın bir çok yerinde svilen futbol. Türkiye'de sevilen futbola benziyor. Oyuncularında ben buraya olumlu şekilde katkı yaptığını düşünüyorum. Bu tabi oyuncudan oyuncuya değişir" şeklinde yanıt verdi.

BENİ ZORLAYAN KİMSE YOK
Giray, Türkye'de forvetlerden kendisini zorlayan biri olup olmadığı şeklindeki soruya; "Kimse yok" diye cevap verdi.

KAYNAK: 61SAAT.COM