2008-2009 sezonu'nun devre arasında Norveç'in Stabaek takımından transfer edilen ve bordo-mavili kulübün kadrosunda bulanan en eski yabancı oyunculardan biri olan Alanzinho, Trabzoncell'lilerden gelen soruları yanıtladı.

Kıvrak hareketlerinin yaradılış gereği bir özellik olduğunu belirten Alanzinho, " Yaradılışım gereği böyle bir özelliğim var. Ayrıca 8 yaşında girdiğim Flamengo altyapısında hızla ve çabukluğa dayalı yaptığım antrenmanların da bu özelliğin gelişmesine önemli bir katkısı var."dedi

"FUTBOLCU OLMASAYDIM MUHTEMELEN BABAM GİBİ ASKER OLURDUM"

Trabzon'daki insanlarla ilişkilerinin çok iyi olduğunu ifade eden Brezilyalı oyuncu, " Trabzon şehri ve Trabzonspor'un kalbimdeki yeri apayrı, buradaki insanlarla gayet iyi ilişkilerim var ve buraya geldiğim ilk günden beri herkes bana

çok büyük bir destekle ve sevgiyle yaklaştı. Trabzonspor, Türk futbolunda devrim yapmış,

büyük bir mücadelenin ve geleneğin simgesi olmuş bir kulüp. Futbolcu olmasaydım muhtemelen babam gibi asker olurdum" şeklinde konuştu.

Hiçbir oyuncu çıktığı her karşılaşmada mükemmel bir performans göstermesinin mümkün olmadığını belirten Alanzinho, sözlerini şöyle sürdürdü. "Her oyuncu zaman zaman iniş çıkışlar yaşar ve bu da daima mükemmel olmanızı engeller. Benim için önemli olan her karşılaşmada takıma sağlayacağım katkıyı mümkün olan en üst seviyede tutarak sezon içerisinde bir devamlılık yakalamak. Takım olarak büyük bir potansiyele ve iyi oyuncu kalitesine sahip olduğumuzu defalarca kanıtladık. Takım içerisindeki uyumumuzu daha üst seviyelere taşıdıkça daha iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum" diyerek devamlılığın önemine dikkat çekti.

Sırtındaki ve kolundaki dövmelerle ilgi de konuşan Brezilyalı yıldız futbolcu, "12 dövmem var. Bunların büyük bölümü ailemle, sevgilimle ve Hz Isa ile ilgili. Yeni dövmeler yaptırmayı düşünüyorum ama henüz neler yaptıracağıma karar vermiş değilim. Burada saha içinde ya da saha dışında karşılaştığım zorluklar nasıl olursa olsun hocamızın ve kulübümüzün bana duyduğu güven hiçbir zaman sarsılmadı ve bunu bana yoğun bir şekilde hissettirdiler. Bu güven duygusunun hiçbir zaman eksilmemiş olması burada bana yardımcı olan en büyük faktör oldu. Şu onda Trabzonspor'un oyuncusuyum ve gerek takımım için gerek kendim için büyük hedeflerin peşinde koşarak yeni başarılar kazanmak istiyorum" diyerek Trabzon'da kalıcı olacağını vurguladı.

Trabzon'da ilk sezonunda çıktığı ilk derbi maçında Galatasaray'a attığı gol ve yine sezon içinde Kocaeli deplasmanın da attığı gol ve ardından sevincini taraftarlarla kucaklaşarak paylaşmasını benim için unutulmaz bir anıydı diyerek konuşan Alanzinho, sorulara içtenlikle cevap verdi. Kupa Şampiyonu olduğumuz sezon Gençlerbirliği ve Manisa maçlarında attığın son dakika golleriyle galibiyeti getirdiğinde ne hissettin? Sorusuna şu cevabı verdi, " O sezon takım içerisinde yakaladığımız kazanma ruhu ve dayanışma benim üzerimde çok olumlu bir etki yaratmıştı. Kenarda beklememe rağmen bundan asla rahatsız olmamıştım ve kenardan gelerek ligin ve takımımın kaderini etkileyen goller atmak benim için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağıydı."şeklinde konuştu.

En çok sevdiği forma hakkında ise Alanzinho, Bu sezonki beyaz Victory formayı ve klasik çubuklu formayı çok beğendiğini ifade etti. Kendisi için sambanın kolbastıdan daha kolay olduğunu da sözlerine ekledi.