Erzincan'da Alevi vatandaşların yaşadığı merkeze bağlı Avcılar köyünde önceki gece kimliği bilinmeyen şahıslar köy okulunun duvarına "Pis Aleviler hepinizi yakacağız" yazdı. Bazı evlere ise "üç hilalli işaretler" konuldu.

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu'nun verdiği bilgiye göre, sabah saatlerinde yapılan şikayet üzerine köye gelen özel harekât polisleri bazı yazı ve işaretleri sildi.


Kenanoğlu da, dernek görevlilerinin konuyu araştırdıklarını aktardı. CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ise TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Adıyaman, Gaziantep ve İzmir'de benzer olaylar yaşandığını anımsatarak sert eleştirilerde bulundu.

Aygün "Başbakan, (İçişleri Bakanı) İdris Naim Şahin şunu unutmasın; Aleviler yüzyıllarca direndiler Osmanlının zulmüne, Kuyucu Murat Paşa’ya, Yavuz’un seferine ve inançlarını korudular. Hz. Hüseyin’in Kerbala’daki direnişi bir gerçekse, bugün onlara yüzyıllar sonra esin kaynağı ise, modern Yezidlere de 21. yüzyılda direnmeyi iyi bilirler. O kadar da çaresiz, mazlum, diğer yanağını uzatan bir toplum değil. Herkes kendini savunmayı ve korumayı bilir. Hükümete karşı da savunur, onların uzantısı olan provokatörlere karşı da. Bu bakımdan herkes ayağını aslında Türkiye’de denk almalı" dedi.

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık da, "Yazılan yazıya baktığımız zaman yağlı boyayla, çok düzenli yazıldığı görülmektedir. Kesinlikle büyük birinin yaptığı ve gece vakti yapılan bir olay. Yetkilileri, hükümeti duyarlı olmaya çağırıyoruz. Köydeki okul duvarına ve okulun bahçe duvarının üzerine, ayrıca iki evin üzerine 'hepiniz kafirsiniz, yanacaksınız' şeklinde yazılar yazılmış" ifadelerini kullandı.