Fenerbahçe, şike söylentilerinin gölgesinde geçirdiği bir sezonu 2 finalle kapatacak.. Tabii Süper Final'in kapısını açan maç ise Trabzon'daki 3-1'lik galibiyet oldu.

Kadıköy'deki maçta Zokora'ya "Pis zenci" dediği iddiasıyla bütün Trabzon'un hedef tahtasına yerleştirdiği Emre Belözoğlu da kilit maçın kilit adamıydı..Tribünlerden sürekli küfür yedi, devre arasında Trabzonspor Başkanı Sadri Şener soyunma odasına inerek onu aradı, Colman'dan 2 kasti tekme yedi.. Ancak uğradığı en ağır hareket, Zokora'dandı.. Zokora'nın hayalarına tekme attığı Emre, herşeye rağmen maçı "tek parça" tamamlamayı başardı..

Günün adamı Emre, Vatan Gazetesi'nden İbrahim Seten'e açıklamalarda bulundu.

İşte satır başları:

Emre geçmiş olsun.. Seni agresif bir futbolcu olarak bilirdim ama Trabzon'da, onca provokasyona rağmen sinirlenmedin, hayret ettim doğrusu..

Futbol basit bir oyundur.. Ve futbolu kim daha iyi oynuyorsa sahada o sivrilir.. Ben Allah'tan iyi oyuncuyum da 20 senedir futbol oynayabiliyorum.. Yoksa atılan iftiralarla 28 yaşında bu ortam bana jübile yaptırırdı.. Kötü futbolcu olsam zaten yaşam hakkım yoktu.. Benim için sahada olan sahada kalır.. Ama herkes için öyle değil ve sahadaki bazı hareketlerim yüzünden sürekli eleştiri alıyorum.. Mesela Zokora elini vicdanına koysun.. Hem seremonide benim elimi sıkmayacak hem de hayalarıma kasti tekme atacak.. Kötü bir insan olduğunu sanmıyorum, mutlaka onu böyle yapmaya şartlandıran, yönlendirenler de vardır..

O tekmeyi yediğinde ne hissettin?

Vallahi üzerime doğru öyle hırsla geliyordu ki, kendimi bırakıp gözlerimi kapattım resmen.. Çok canım yandı ve içimden "Hakem kesin kırmızı kart gösterir" dedim.. Pozisyonu TV'den izleyince kan beynime çıktı asıl.. O tekmenin excuse'u (mazereti) yok.. Zokora kırmızı kart görmeliydi, hem de ağır ceza almalıydı, sporcu sağlığını tehlikeye atacak bir hareket yaptığı için.. Oysa şimdi sarı kartla kurtuldu.. Zokora'nın ne yaptığı artık umurumda değil! Bir de şunu söyleyeyim: Allahtan bir çocuk babasıyım.. Zokora'nun o tekmesinden sonra bir daha çocuk sahibi olamayabilirim bakarsınız (gülüyor)..

Sen bu mevzuyu fazla uzatmadın ama..

Şimdi bu kadar gerilimli bir ortamda şov yapmak benim karakterime aykırı.. Ne yani, bazılarının beklediğini yapıp tekmenin şovuna mı girseydim.. Ağlayıp sızlasa mıydım? Diyorum ya işte, sahada olan sahada kalır.. Bakın, ben vicdanının sesini dinleyen biriyim.. Sahada sinirle sarfedilmiş bir lafı alıp "ırkçılık" gibi gösterenler beni çok üzdüler.. 3 haftadır beni yerden yere vuranlar, Trabzon'daki olayları görüp utansınlar.. "Futbolun içinde olan şeyler" deyip geçiyorum sadece..

Sadri Şener küfretti mi?

"Kendisini görmedim bile"

Sadri Şener, devre arasında soyunma odasına giderken kendisine parmak sallayıp küfrettiğini öne sürdü.. Yaptın mı sahiden öyle bir delilik?

-Kesinlikle hayır.. Sanıyorum, Sadri Bey'i birileri yanlış yönlendirmiş.. Bir kere ben maç boyunca kafamı yerden kaldıramadım.. Ne zaman kaldırsam taş, bozuk para, çakmak, sürüsüne bereket üstüme atıldı.. Ben de hem ortam daha da gerilmesin hem de kendimi koruyayım diye başım yerde tamamladım maçı.. O karambolde ben tribünden Sadri Şener'i seçeceğim de, görüp parmak sallayacağım da.. Nerden baksan 15 saniye sürer bunlar.. Birincisi, ben Sadri Bey'in nerede oturduğunu bilmiyordum.. Sonra sordum, 2. kattaymış.. Yani sahaya 35-40 metre uzakta.. O kadar uzağa mesaj göndereceğim, üstelik de kimse farketmeyecek..

-Bıraksınlar bunları Allah aşkına.. TV kayıtları ortada, ben yürüye yürüye soyunma odasına gitmişim.. Yapmış olsam, o görüntüyü çıkarırlar ortaya..

GS derbisi ne olur?

"Allah yüzüme güler inşallah"

G.Saray derbisine az kaldı.. Senin için 3 ihtimalli bir maç mı bu, yoksa galibiyete kesin inanıyor musun?

-G.Saray'ı çantada keklik görmek büyük tecrübesizlik olur.. Her iki takım için de son nokta bu derbi.. Bu sene ikimiz de şampiyonluğu hakettik bence.. G.Saray zaten normal ligi açık ara farkla kapadı.. Onları tebrik etmek lazım.. Ama biz de Süper Final şansını iyi değerlendirdik.. F.Bahçe, Süper Final'in şimdiye kadarki en iyi takımı.. Önemli bir performans aşaması kaydettik.. Geçen sezon uğradığımız haksızlıkların telafisi en iyi 2 kupayla olur..

-Allah doğrunun yanındadır ve umarım bizim yüzüme güler... Çabamızın karşılığını alırız..