Kaleyi Onur’dan tekrar devraldıktan sonra müthiş bir performans ortaya koyan ve tüm kulüplerin dikkatini çeken Tolga Zengin’in Avrupalı takipçileri arasına çok önemli iki takımın daha girdiği ortaya çıktı.

Almanya’nın önde gelen kulüplerinden Werder Bremen ve yakın geçmişte Bundesliga şampiyonluğu yaşayan Wolfsburg’un, Bordo-Mavililer’in kaptanı için düğmeye bastığı kaydedildi. Kaleci arayışları içinde olduğu bilinen iki takımın da kısa zamanda Trabzon’la temasa geçeceği bildirildi. Trabzonspor altyapısında yetişen ve Trabzon’a bağlılığı ile bilinen Tolga Zengin’in de orta yol bulunması halinde Avrupa’yı gündemine aldığı ifade edildi. Hatırlanacağı gibi bu sezon Avrupa sınavlarında çok iyi işler çıkaran Tolga Zengin’in adı İtalyan ve İspanyol kulüpleriyle de anılmıştı. Ancak şu ana kadarki en ciddi transfer fikrinin Werder Bremen ve Wolfsburg’a ait olduğu ifade edildi.

Tolga'ya tebrik mesajı
Kulübün internet sitesinde, bu sezon 34 maçın tamamında 90’ar dakika forma giyen Tolga Zengin’e tebrik mesajı yayınlandı. Yapılan açıklamada, “3 bin 60 dakika sahada kalan ve bu sezon takımının oynadığı tüm maçlarda 90 dakika oynayan tek oyuncu konumunda bulunan Tolga Zengin, son 16 sezonda Trabzonspor adına ligin tüm maçlarında oynayan ilk oyuncu oldu. Süper Lig’de en son 1995-96 sezonunda Ogün Temizkanoğlu takımımızın oynadığı 34 maçın hepsinde 90 dakika (toplam 3 bin 60 dakika) sahada kalmıştı. Ortaya koyduğu istikrar dolayısıyla Kaptanımız Tolga Zengin’i kutluyor, başarısının artarak devam etmesini diliyoruz” denildi.