Bundesliga ekibi Borussia Dortmund'un iki başarılı futbolcusu İlkay Gündoğan ve Mats Hummels, Bild'e verdikleri ropörtajda futbol hayatları ile ilgili açıklamalarda bulundular.

İlkay ve Hummels, ropörtajda; Neden Almanya Milli Takımı'nı seçtiğinden ve futbola başlamasına kadar farklı konularda sorulara çarpıcı yanıtlar verdiler.

"FUTBOLCU OLARAK HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM"

Ailesinin kendisini futbola yönlendirmesindeki ilk amacın, sosyalleşmek olduğunu belirten İlkay Gündoğan; "Futbola çok küçük yaşta başladım. Ailem benim diğer çocuklarla bir olmamı istediği için beni futbol oynamaya teşvik etti. Futbolcu olmak benim için her zaman bir hayaldi ve bunu gerçekleştirdim" diye konuştu.

Farklı külterden gelen sporcularla bir arada oynamanın nasıl bir duygu olduğu sorulduğunda İlkay; "Bence benim takım arkadaşlarım tarafından kabul görmemin en büyük nedeni gösterdiğim başarıdır. Performansınız ne kadar iyi olursa adapte olmakta ve kendini kabul ettirmek o kadar kolaylaşıyor" dedi.

"FUTBOLUN DİNİ VE IRKI YOK"

Mats Hummel ise aynı soruya, farklı ülkelerden gelen takım arkadaşları ile hiçbir problem yaşamadığını belirterek; "Futbolun herhangi bir dini, ırkı ve politik tavrı yoktur. Oynamak isteyen herkes kaynaşıp bir araya gelebililir. Bayern Münih'te futbola başladığımda 6 yaşındaydım ve birlikte oynadığım arkadaşlarım Hırvatistan, Sırbistan, Polonya, Amerika gibi bir çok farklı ülkeden geliyordu ve hiç bir sorun yaşanmadı aramızda" diye konuştu.

"ALMANYA''YI SEÇTİM ÇÜNKÜ;..."

Kendisini Türk mü yoksa Alman mı hissettiği sorulan gurbetçi İlkay Gündoğan; "Ben Gelsenkirchen'de doğdum. Almanca'yı Türkçe'den daha düzgün konuşuyorum. Almanya mı yoksa Türkiye mi için oynamam gerektiğini düşündüğümde Almanya'yı seçtim. Çünkü; Almanyalıyım. Her zaman burada futbol oynadım ve burada büyüdüm" dedi.

Farklı kökenlerden gelen futbolcuların Almanya Milli Takımı'na zarar verip vermediği sorusuna Mats Hummels; "Bu durum Milli Takım ve futbolcular için pek problem olmuyor. Çünkü o forma altında herkes tek hedef içi mücadele ediyor. Ve maddi çıkarları gözetmeksizin oynuyoruz" diye konuştu.