Şenliklere AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk damgasını vurdu.
Bielefeld yakınlarındaki Harsewinkel köyünde yapılan ve 4 gün devam eden Karadeniz-Kadırga Yayla Şenliklerine yaklaşık 8 bin civarında katılım oldu. Bielefeld Karadenizliler Derneği Başkanı Burhanettin Aydın: “15. Kez Karadeniz yayla kültürünü yaşatmak ve bunu gelecek nesillere aktarmak için geceli gündüzlü çalıştık. Ancak bu sefer belediye tarafından çok engellenmek istendik. Sudan bahanelerle neredeyse şenliği iptal etmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiler ama pes etmedik ve bu kültürü yaşatmayı başardık. Zaman zaman hava muhalefeti yaşanmasına rağmen 8 bin civarında katılım oldu. Uzak, yakın demeden gelen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

TRABZONSPOR'UN HAKKINI SAVUNMUYORLAR

AK Partinin İstanbul Milletvekili Metin Külünk beraberinde UETD yöneticileriyle şenlik alanına geldi ve kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Külünk yaptığı konuşmasında; Karadeniz, yayla, kemençe, horon, kuymak kültürünü yaşatan Avrupalı Türkleri tebrik etti ve asimile olmamanın tek yolunun dilimize ve kültürümüze sahip çıkmaktan geçtiğini ifade etti. Daha sonra Hannover’li işadamı Hasan Lermioğlu söz aldı.

FENERBAHÇELİ OLARAK, TRABZONSPOR ŞAMPİYON OLSUN İSTİYORUM

Lermioğlu konuşmasında; T.B.M.M’de 66 Trabzon kökenli milletvekili olduğunu ve bu milletvekillerinin neden Trabzonspor’un hakkını gerektiği şekilde savunamadıklarını sordu. Metin Külünk: “Türkiye’mizin daha öncelikli sorunları var. Biz kendi yerli uçağımızı, insansız hava aracımızı ve otomobil markamızı üretmekle meşgulüz. Ben bir Fenerbahçeli olarak, Trabzonspor’unda 70’li yılların sonundaki ruhla şampiyon olmasını istiyorum” deyince katılımcıların bazıları Metin Külünk’e yuh çektiler.

Metin Külünk de onlara “sizlere yuh olsun” diye karşılık verince kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

KEMENCEYE TAKLA ATTIRDILAR

Doğu Westfalya Karadeniz-Kadırga yayla şenliklerine katılan ünlü sanatçı Zeynep Başkan, Onay Şahin, Dinçer, Gökhan Aydın, Erdoğan Erol, Murat Kumaş, Ahmet Kadakal, Serdar Bıyıklı, Mahmut Turan, Selda Tosun, Ali Bulut, Muhammet Silik ve folklör gurupları şarkıları, türkülerinin yanı sıra gösterileriyle de renk katıp, davetlileri coşturdular.