Fenerbahçe'nin futbolcusu Alper Potuk, kulüp televizyonuna konuştu.

Sezona istedikleri başlangıcı yapamadıklarını belirten Sarı-Lacivertli futbolcu, taraftarların da desteğiyle galibiyet serisine başlayacaklarını ifade etti.

Alper'in açıklamaları şöyle:

'Galibiyet serisi yakalayacağımıza inanıyorum'

“Buna birçok neden sayabiliriz ama bu bahaneler hiçbir başarının yerini tutamaz. Biz Kasımpaşa maçında 3 puan serisine başlamak istiyoruz ve bu seriyi yarın başlatacağımızı düşünüyorum. Dün takım olarak hep beraber yemek yedik. Orada konuşulan, galibiyetlere başlamamız gerektiğiydi. Hep bunun üzerine konuşuyoruz. Galibiyet serisini bu hafta başlatacağımıza inanıyorum.”
İlişkili Haber

'Kura şanssızlığımız devam etti'

“Deplasman dönüşü kurayı otobüste izledik. Geçen senelerde olduğu gibi zor bir gruba düştük. Kura şanssızlığımız devam etti. Şampiyonlar Ligi ayarında bir grup. Fenerbahçe olarak zor maçları seviyoruz, daha iyi oynuyoruz. Zor maçların üstesinden gelip bu gruptan çıkacağız. Geçen sene kura çekildiğinde Molde’yi kimse tanımıyordu ama lider çıktılar. Bu sene de Ukrayna’nın Zorya Luhansk takımı kimsenin tanımadığı bir takım. Orada ne kadar zor bir maç olduğunu gördük. Oradan çıkmak kolay olmayacak diğer takımlar için de. Feyenoord da Manchester United’ı yendi. Feyenoord’u burada yenerek avantaj sağlayacağımızı düşünüyorum.”

'Çoğu zaman tesiste kalıyoruz'

“Antrenmanların 2-3 saat öncesi tesiste olmaya çalışıyoruz. Orada bireysel çalışıyoruz. Antrenman sonrasında da gençler olarak sahada ekstra çalışıyoruz. Genel Sekreterimiz ve Basın Sözcümüz Mahmut Uslu’nun da dediği gibi çoğu zaman tesiste kalıyoruz. Çalışmalarımızı böyle devam ettiriyoruz. Galibiyet serilerine başlayıp daha moralli çalışmaları sürdürüp yolumuza devam etmek istiyoruz.”

'Takım oyunu çok önemli'

“Dünyanın hiçbir yerinde kimse bireysel bir şey yapamaz. Messi mesela. Kendi milli takımında Barcelona’daki gibi çok başarılı maçlar çıkaramıyor. Takım oyunu çok önemli. Takım olarak Zorya Luhansk maçının son dakikasında attığımız golün ardından şansımızın döndüğüne inanıyorum. Bizim önce bir galibiyete ihtiyacımız var takımın özgüveni açısından. Özellikle ilk maçta 3 puanı istiyorum.  O puan geldiği takdirde daha iyi maçlar çıkarıp daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum.”

'Bu kötü günleri beraber aşacağız'

“Biz her zaman söylüyoruz; taraftarlarımız bizim en önemli gücümüz, 12. adamımız. Her maça gelince ilk sorumuz taraftarlar nasıl, kaç bin kişi olacak diye konuşuyoruz aramızda. Geçen Bursaspor maçında çok iyilerdi. O desteğin daha da artarak devam etmesini istiyoruz. Biz oyuncu olarak onları orada görünce ayrı bir iştahla oynuyoruz. Onlara yarın galibiyeti armağan edip, sonraki Gaziantepspor ve Feyenoord maçlarında desteklerini bekliyoruz. Bu kötü günleri beraber aşacağız.”

'Futbola aşıktım'

“Çok yaramaz değildim çocukken. Sessizdim. Derslerim iyiydi. Futbola aşıktım. Sabah kahvaltısı sonrası başlayan ve akşam ezanında biten maçlarımız vardı. Afyon’un Bolvadin ilçesinde büyüdüm. 2002 yılında Eskişehir’de başladım futbola. 2 sene orada oynadıktan sonra gurbet hayatım başladı. 13 yaşımda ailemden ayrıldım. Gurbette ilk zamanlar zordu ama sonra alışıyor insan.”

'Türkiye'de tesisler yeterli değil'

“Altyapılar, tesis olarak yeterli değil ülkemizde. Fenerbahçe’de çok ayrı bir yerde ama. Fenerbahçe’yi ayırıyorum. Diğer takımlar da iyi tesisler ve eğitimcilerle iyi sporcular yetiştirir. En önemlisi tesis ve çalıştırıcılar. Benim altyapı zamanımda 1-2 hocamız vardı. Yemek ve kalma işlerimizle onlar ilgileniyordu. Üst düzey tesis imkanlarımız da yoktu. Ama bu büyük ihtiyaç. Türk futbolunda en büyük ihtiyaç tesis. Sonra da iyi çalıştırıcıların olması lazım.”

'Takım olarak aramız çok iyi'

“Tüm takım olarak aramız çok iyi ama yabancı arkadaşlarımız daha çok antrenman sonrası eşleriyle falan yemeklere gidiyorlar. Biz gençler olarak tesislerde yemeğimizi yiyoruz, kalıyoruz. Bu ara çok da sohbet edemiyoruz. Çok uzun sürmüyor. Hemen takımımızın kazanıp iyi yerlere gelmesi konusu konuşuluyor. Bütün konsantremiz galibiyet serilerine başlamak.”

'Zor bir süreçteyiz'

“Ben, ilk geldiğimiz zamanlarda büyük ağabeylerimiz bize tavsiyelerde bulunurlardı. Şimdi yavaş yavaş sıra bize geldi. Kendimiz de üzülüyoruz ama arkadaşlarımızı teselli edip tavsiyelerde bulunuyoruz… Yeni gelenlere Fenerbahçe'nin büyüklüğünü anlatıyoruz. Zor bir süreçteyiz şu an. Taraftarlarımızdan çok daha fazla üzülüyoruz. Biz kazanmayı daha çok istiyoruz. Kazanmak bizim için ekmek su gibi bir şey.”

Ersun Yanal dönemi örneği

“2013-14 sezonunda Konya’da 2-0 öndeydik, 2. yarı 3-2 mağlup olduk. Çok üzgündük. Bu sene de ona benzer başladık. Bize yakışmayan başlangıcı yaptık. İnşallah ilk geldiğim seneki gibi toparlayacağımıza inanıyorum.”

'Fenerbahçe taraftarı cefakardır'

“Kötü günler yaşattığımızı düşünüyorum. Kötü başladık. Bize yakışmayan başlangıç yaptık. Bu duruma getiren biziz hep beraber altından kalkacak olan da biziz. Taraftarlarımızın destekleriyle zorlukları aşacağız. Fenerbahçe taraftarı cefakardır. Bunun örnekleri çok yaşandı. Arkamızda dursunlar, güzel günler yakın.”