AK Parti'de başlayan 5.Olağan Genel Kurul yarışında AK Parti Ortahisar İlçesi başkanlığı yarışı devam ediyor. Genel Merkezin belirlediği mevcut başkan Temel Altunbaş'a rakip çıkan Ömer Odabaş yarışı kızıştırdı.

Pazar günü yapılacak olan kongre öncesi açıklamalarda bulunan mevcut başkan Temel Altunbaş önemli açıklamalarda bulundu. 

Altunbaş, seçimlerde rekorlar kırdıklarını belirterek şu açıkalamalara yer verdi; 

GURUR DUYUYORUM 

"Mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğum AK Parti, demokrasinin Türkiye’deki mihenk taşı, ve taşıyıcısıdır. Bunun da en önemli göstergesi, olağanüstü her durumda millet iradesine yani sandığa başvurmanın yanında, aynı şekilde bu sistemin parti içi demokraside de işlemesi, delegenin de partisini yöneteceği kişiyi sandıkla seçmesi yöntemidir.

Bazı muhalefet partileri güç kaybetme korkusu ile kongre bile yapmaya cesaret edemezken AK Parti, iktidar partisi olarak sandığa gitmekten asla çekinmemiştir.  

BAŞKANLIKLA ONURLANDIRILDIM 

"13 yıl önce başlayan bu kutlu yürüyüşte 2012 yılında teşkilatlarımız, delegelerimiz ve parti yöneticilerimizin desteğiyle başkanlık göreviyle onurlandırıldım. "

120 PIRLANTA ARKADAŞ İLE 

"Seçim ile geldiğimiz ilk olarak Trabzon Merkez İlçe ardından da atama ile devam eden Ortahisar İlçe Başkanlığı görevlerimiz süresinde, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, il başkanımız ve kanaat önderlerimizin de tecrübelerine başvurarak  oluşturduğumuz yönetimlerde 120 pırlanta gibi arkadaş ile sorumluluk alanımıza hizmet verme fırsatımız oldu ve halen daha bir kısmı ile çalışıyoruz. " 

TRABZON'DA REKORLAR KIRDIK 

"Bize bu bayrağı devredenlerin partimize kattıkları güç ile o kadar büyük bir ailemiz oldu ki, Trabzon’un sırtını yere getirmeyecek bir büyük teşkilata başkanlık yapmanın sorumluluğunu her zaman omuzlarımızda hissettik. Ama sağolsunlar görev yaptığımız her arkadaşımız omuzumuzdan bir yük aldı. Hepsi canı gönülden çalıştı. Allah hepsinden razı olsun. Hepsiyle görev yapmaktan çok büyük mutluluk duydum ve duyuyorum. Birlikte çalıştığımız insanlar bana önemli tecrübeler, birikimler kazandırdı. Onlarla yaptığımız sistemli çalışmalar neticesinde yönetim olarak 1 yerel bir de Cumhurbaşkanlığı seçimi geçirdik.  

Seçimlerde Trabzon’da tüm teşkilatarımızla birlikte Cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırdık. 

Bizden önce, 2009 yerel seçimlerinde %47 olan oy oranımızı 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde %52’ye, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise %63’lere hep birlikte çıkardık. " 

GÜVENİMİZİ YÜKSELTTİK 

"Başarı grafiğimiz ile doğru orantılı olarak halkımızın, teşkilatlarımızın ve delegelerimizin de bizlere olan teveccühü, belediyelerimize, il başkanımıza Sayın Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a olan güveni yükselerek devam etti.

Ortahisar teşkilatı olarak yaptığımız her programda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç, İl Başkanımız Adnan Günnar ve yanımızda olan olmasada yüreği bizimle olan parililerimizin desteği ile gücümüze güç kattık üye sayımızı 17 binlerden 35 binlere çıkardık.

Burada hükümetimizin Trabzon’a yatırımları bizlerinde yükünü hafifletmiş, AK Parti’nin Trabzon’a eğilimini gören halkımız partimize yoğun ilgisini arttırmıştır. " 

TRABZON'DA OY ORANINI ARTTIRACAĞIZ 

"Şimdi de Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun tecrübeleri ışığında hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz.

İlk hedefimiz 2015 yılında yapılacak genel seçimlerde tüm Türkiye’de olacağı gibi Trabzon’da da oy oranımızı arttırıp, yeni rekorlar kırarak milletvekili sayımızı 6’ya yükseltmektir.

Ortahisar kadroları üzerine düşen görevi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada  azami gayretle yapmaya devam edecektir. Trabzon’da kırılıcak yeni rekorların en sıkı çalışanı olacaktır. " 

SEÇİMDE DÜĞÜN HAVASI OLACAK 

"30 Kasım 2014 Pazar günü başkanı olmaktan gurur duyduğum Ortahisar İlçe Başkanlığımızın kongresini Allah’ın izniyle gerçekleştireceğiz.

Tüm Türkiye’ye örnek olacak bir kongre yapacağız. Bugüne kadar Trabzon’un 13 ilçesinde yaşanan coşkuyu, heyecanı birlik beraberliği ve kucaklaşmayı misliyle orada yaşayacağız. Orada bir yarıştan öte bir bayram hayası bir düğün havası olacaktır. Çünkü kongrelerimiz bizlerin düğün günüdür.  

Genel merkezimizin kongrlerle ilgili bazı teamülleri olmuştur. Bu partinin ana kademe yürütmesi olan genel merkezimizin, her türlü kararına saygı duymak bizlerin görevidir. Fakat bu bir teamüldür. Dayatma değildir. Demokrasi abidesi olan partimize bugüne kadar emek vermiş içlerinde birlikte görev yaptığım isimlerin de yer aldığı birbirinden kıymetli arkadaşlarımızda Ortahisar İlçe Başkanlığı görevine talip olmuşturlar. Kararlarına saygı duyuyor kendilerine başarılar diliyorum. Seçimler gelir geçer ama, insanlar gelip geçici makamlar kalıcıdır. Önemli olan bu makamlara hakkaniyetle gelip gitmektir"

SAHALARA İNMEYE DEVAM EDECEĞİZ  

AK Parti’nin bugüne kadar olduğu gibi bu ve bundan sonraki her seçimden de başarı ile çıkacağından kimse şüphe etmesin. Bizlerde bu seçimden kucaklaşarak çıkıp kazanan kaybedene bakmadan hep birlikte 2015 milletvekilliği seçimleri için koşar adım sahalara ineceğiz. Çünkü AK Parti artık kendi ile yarışan ve her iç yarışında kendisi kazanan, oluşturduğu güçlü yönetim kadroları ile de halkına kazandıran bir siyasi anlayış sergilemektedir. Bizim kongrelerimizde sonuç ne olursa olsun üzülen tek kesim bu birlik beraberliği kıskanan muhalefet olacaktır. Bugüne kadar yapılan tüm kongrelerimizin ve Ortahisar İlçe kongremizin hayırlara vesile olmasını Yüce Alah’tan temenni eder daha güçlü kadrolarla ülkemizi ve şehrimizi daha mutlu yarınlara kavuşturmak ümidiyle hepinize saygılar sunarım.